tiistai 30. elokuuta 2011

Tokokoe nro 2

Nyt meni tokokoe (melkein) kuin pitääkin!

Paikkamakuu pelotti mutta viereiset koirat vaikuttivat rauhallisemmilta kuin Kooa. Alkuun oli taas peruspiippailua mutta oli paremmin kontaktissa kuin viime kokeessa. Jäi hyvin ja pysyi. Pää pyöri kuin väkkärä ja häntä heilui mutta kun viereiset koirat eivät kiinnostuneet Kooasta niin makasi hyvin. Piippailun takia arvosana 9.

Seuruu oli taas yhtä kaameaa kuin ennenkin. En vaan ymmärrä miten tuon kontakti putoaa kokeissa niin surkeaksi. Vaikka saa hengata koepaikalla ennen koetta niin tuijottelee maanisesti kehänauhojen ulkopuolelle ja harhautuu turhan kauaksi seuruussa. Ja perusasennot jäävät huonoiksi tuijottelun takia. Arvosana 7.

Maahanmeno on normaalisti meidän paras liike. Ihmettelin heti alkuunsa miten Kooa lähtee voimakkaasti vasemman suuntaan kääntymään. Tämä johtui siis siitä että kirjuri lähti juosten (!)  viemään tuloksia seinälle. Hohhoijaa, ehkä niiden tuloksien viemisellä ei olisi ollut niin kiire.. Arvosana 8,5.

Luoksetulo oli huippu, nopea ja pysähtyi hyvin. Arvosana 9.

Seisominen myös huippu, arvosana 9. Tämä liike on parantunut huomattavasti takapalkalla.

Nouto myös hyvä, arvosana 9.

Kaukot oli täydelliset! Kooa tuijotti tiiviisti ja teki nopsasti liikkeet. Arvosana 10.

Hyppy 7,5. Kooa kopautti jalat takaisin tullessa esteeseen :/ Laiskimus kun ei viitsi helteellä jalkoja nostaa.

Kokonaisvaikutus 9.

Kehässä ollessani en ehtinyt pisteitä seurata. Ajattelin että meni senverran hyvin että saadaan 1-tulos. Yllätyin, kun kuulin että pisteemme olivat vain 157. Palkintojen jaossa olimme kolmansia. Katsoin tulospaperia ja ihmettelin, suoritus oli normitasoa mutta miten ihmeessä pisteitä niin vähän. En sen kummemmin päätäni vaivannut, ärsytti 2-tulos niin paljon. Juuri kun olimme ajamassa parkkialueelta pois niin järjestäjä juoksee luoksemme kysyy että oliko meillä bortsu. No on. Pyyteli kovasti anteeksi, erään kisaajan pisteet oli laskettu väärin ja meni meidän edellemme. Pitäisi siis luovuttaa pysti takaisin, minun pisteenikin kuulemma laskettiin uudelleen ja ne olivat ok.

Automatkalla toivuin hieman 2-tulos järkytyksestä ja rupesin miettimään että miten hemmetissä ei muka riitä 1-tulokseen. Kotona laskin samantien pisteet. No niitä tulikin 175! Soitto järjestäjille ja kuulemma lähes kaikkien pisteet oli laskettu väärin. Miten tällaista voi tapahtua virallisessa kokeessa? Pitää jatkossa olla luottamatta järjestäjien laskimiin ja luottaa omaan intuitioon enemmän. Vielä enemmän ärsyttää että järjestäjät eivät ole kuitanneet takaisin päin oikeita pisteitä tai sijoitustamme. En enään mene Elimäen tokokokeisiin, sieltä saa vain päänsäryn.

Elämä jatkuu treenien merkeissä. Parempi fiilis on nyt osallistua PM-joukkuekisoihin yhdellä 1-tuloksella. Ollaan tutustuttu pariin otteeseen kisakentälle ja tarkoitus on käydä useamminkin tämän viikon aikana. Jospa tutulla kentällä seuraaminen olisi normaalissa mallissa :) Löysin Kooalle myös uuden superherkun. Äiti oli tehnyt lihakeittoa ja jättänyt Kooalle kuivumaan ylimääräiset läskipalat ja hieman lihaa. Perjantaina ennen koetta otin mielennostatus treenit näillä herkuilla. Kooa ei meinannut pöksyissä pysyä kun huomasi mitä on tarjolla ;) Keittolihoja vaan ostamaan vielä ennen lauantain koetta!

Ristiäiset oli ja meni. Ja leipomisetkin melken onnistui kolmannella kerralla, onneksi oli Maarit auttamassa! Tuskastuttavaa mutta nyt ne on hoidettu. Kooa käyttäytyi oikein mallikelpoisesti, ihmetteli papin puhuessa ihmisten hiljaisuutta ja paikalla oloa. Ei onneksi hyppinyt vaan nopeasti rauhoittui omalle paikalleen. Ja illaksi vielä agitreeneihin :) Laitoin Paulan neuvojen mukaan ohjurit ennen hyppyjä ja laitoin myös riman keskitasoon ettei tulisi niin paljon virheitä. Hyppäsi suurimmaksi osaksi hyvin, vielä on silti paljon hiomista. Kunhan tokokokeet helpottaa niin pitää kaivaa Caniksen hyppyartikkeli esiin ja tehdä hyppykujaa. Tämäkin olisi pitänyt hoitaa jo pentuna. Seuraava koira on kyllä paremmin valmistautunut agilityyn!

Keppejä en ottanut kun ollaan vasta kotona otettu muutamalla kepillä naksuttelua. Ajattelin aloittaa keppien jälkeen olevalta hypyltä. Mutta Kooa päätikin suunnistaa kiellosta huolimatta kepeille ja lähti suorittamaan keppejä oikein! Naks ja palkka. Käskytys kepeille kokeeksi ja sehän lähti! Super palkka ja uudestaan. Lopuksi Kooa suoritti kepit ihan itse ilman verkkoja ja ohjausta. Huippu koira tuo on kunhan päässä kaikki naksahtaa kohdalle :)

27.8.2011 AVO1 175p sijoitus 2.

Muoks. Tuli pysti ja varmistus 1-tuloksesta postissa, olimme 2.sijalla. Kooa kiittää myös herkuista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti