keskiviikko 24. elokuuta 2011

Treeniä ja koirakavereita

Kooan kanssa ollaan treenattu nyt kovasti tokoa. Maanantaina yhteistreeneissä paikkamakuu meni tuttujen koirien kanssa normaaliin tapaan eli hyvin. Yksittäin treenasin Kooan seuruuta, tiputtaa kontaktin turhan herkästi. Nyt otin vain muutamia askeleita ja siitä palkkaa. Sain myös neuvon että en hokisi "seuraa" käskyä jos tiputtaa kontaktin vaan siitä sanallinen palaute koiralle. Nyt olen myös turhasta haahuilusta suuttunut Kooalle, katsotaan mihin tämä johtaa. Paikkamakuuseen otin yksittäin häiriötä niin että oli hieman vilkkaampi narttu Kooan vieressä. Aloitus normaalisti mutta heti alkuun narttu kutsuttiin pois ja Kooa jäi paikalleen. Narttu hihnaan ja härnäämään Kooa. Se toimi hyvin! Kooaa kyllä kiinnosti ja alkuun meinasi lähteä mutta sain muistutettua jutun juonesta ja Kooa makasi kiltisti vaikka toinen hyppi ympärillä :)


Aamulenkillä Hossukassa törmäsimme Niilo belgianpaimenkoiraan ja labradoodeli Arviin. Ilman hihnaa Kooa on ihan reppana ja Arvi komensi pikkuKooa. Arvi joutui autoon ja Kooa ja Niilo pääsivät painimaan keskenään. Eipä tarvinut kummoista lenkkiä heittää!

Tiistaina Kooa sai taas ihanaa koiraseuraa kun lähdimme Joutsenoon Lauraa ja Islaa tapaamaan pitkästä aikaa. Alkuun treenit samaan malliin kuin maanantaina, Isla toimi myös häiriönä paikkamakuussa. Treenejä hankaloitti hieman se että unohdin treeniliivin ja Kooan hihnan sekä pannan kotiin. Eli namit, parhaat lelut yms. jäivät kotiin, hemmetti! Maanantainakin unohdin Kooan hihnan. Onneksi Lauralta löytyi lainahihna.

                                                                           Kooa parantelee kontaktiaan.

Treenin jälkeen Kooa pääsi tietenkin Islan kanssa lenkille ja riehumaan. Kyllä oli bortsuilla taas hauskaa!

Illemmalla lähdimme vielä ohjattuihin treeneihin hakemaan häiriötä. Ja häiriötä saimmekin! Syksyn ensimmäiset ohjatut ja koiria taisi olla lähes viisitoista. Alkuun kujassa luoksetulo ja pysäytys. Arvelinkin että ei saada ihan parasta tällaisessa tilanteessa, Kooa pysähtyi hieman hitaasti kaartaen koirien luokse. Tuli kuitenkin toisella käskyllä luokse. Makuutin myös Kooaa paljon muiden koirien luoksetulon aikana. Shetlanninlammaskoira Senna toimi myös häiriökoirana, Kooa hoiti tilanteen kotiin. Olisikohan nyt Kooa sisäistänyt paikkamakuun uudestaan? Toivottavasti.

Käskytettynä seuraaminen ei mennyt hyvin, jouduin suuttumaan kun niin tuijotteli muita koiria. Kun tein seuruuta vuoron jälkeen yksin niin seurasi paremmin vaikka häiriötä oli samalla tavalla ympärillä. Tuli mieleen että mitä jos Kooa (tai minä) reagoi käskytykseen niin että seuraaminen muuttuu. Pitää ottaa jatkossa käskytettynä lyhyttä seuraamista ja huippupalkkaa, jospa se auttaisi kisatilanteisiin. 

Perjantain mennään taas Kouvolaan ja lauantaina on tokokoe Elimäellä. Toivottavasti menee paremmin kuin viimekerralla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti