torstai 27. lokakuuta 2011

Hauskaa hakuilua

Tänään kävimme hakuilemassa ja vitsi kun Kooa osaa hakea! Olen niin tyytyväinen että vaihdoin rullan haukkuun. Lauantaina hakuilimme myös. Kooalla on ollut ongelmana että metsästä ei tulla pois ennenkuin maalimies on löytynyt. Lauantaina aloitimme tyhjien pistojen harjoittelun ja samalla luoksetuloharjoituksen. Kooa vietiin takarajalle istumaan ja itse menin keskilinjalle. Kutsuin Kooaa ja lähetin suoraan toiselle puolelle pistolle. Maalimies lähti puolipakenevana puolesta välistä. Hiukkasen ihmeissään Kooa tästä oli mutta tajusi jutun juonen nopeasti. Ei vaan malttanut pysyä paikallaan :) Näitä otettiin neljä.

Menin tänään hakutreeneihin aikaiseen paikalle ja lämmittelyjen jälkeen otin tottista&tokoa. Eteenlähetystä on harjoiteltava enemmän. Sitten vielä esteet kuntoon niin rupeaa tottis olemaan jollakin tapaa kasassa. Paitsi se hemmetin ampuminen. Kooa jonkinverran tietyissä tilanteissa stressaa pauketta. Hakua treenataan varuskunnan läheisyydessä ja on jo tottunut siellä tapahtuvaan paukkeeseen. Pitää lähteä useammin kentälle ampumaan ja totuttelemaan.

Muutoin hakua saman kaavan mukaan. Ensimmäinen pisto mielikuvalla ja lähetys keskilinjalta. Kooa painui hyvin perälle asti ja ilmaisi hyvin. Sitten Kooa jäikin istumaan ja keskilinjan yli lähetys seuraavalle maalimiehelle, joka oli taas puolipakeneva. Näitä otimme kaksi pistoa. Viimeinen olikin valmiina piilossa ja Kooa lähti suoraan ja löysi hyvin! Haukku on myös vahva. Nyt pitää hiljalleen siirtyä myös umpipiiloihin. Niin ja saada Kooa tottelemaan paremmin maastossa.. RakettiKooa ei malta pysyä hetkeäkään paikallaan.

Kooa odottaa lupaa singahtaa maalimiehelle

Ollaan myös nyt tokoiltu kahdesti tauon jälkeen. Ohjatuissa treeneissä kävimme ja Kooa teki oikein hyvin töitä häiriöstä huolimatta. Näissä treeneissä Kooa sai tosin terrierin kaulakoruksi. Puuhasin omiani Kooan kanssa niin ruutua tekevä terrieri huomaamattani pääsi hyökkäämään Kooan kimppuun. Kooakin oli ihan hämmentynyt, tilanne saatiin nopeasti ohi. Ei tullut fyysisiä eikä henkisiä vammoja onneksi kenellekään! Toisissa treeneissä jatkettiin samaan malliin. Seuraamisessa askeleita sivuille ja taakse, ruutua ja kaukoja. Ruutu menee hyvin, namilätkän kanssa edetään. Omalla pihalla otin myös yhden seuraa -kutsun ja lähti hyvin seuraamaan. Kaukoissa Kooa etenee seiso-maahan välillä. Nyt otetaan tarkempaan syyniin siirtymät, Kooa heilauttaa liikaa etujalkoja eteen.

Tuulista ruututreeniä

Kooa hyppäsi myös metrin esteen kun pikkasen nostatti vietille!

Olen lukenut muutamia artikkeleita toko-ohjauksesta ja palkkauksesta. Palkkaan liikaa nameilla, lelulla palkkaaminen on vaan niin hidasta! Kooa kuitenkin arvostaa enemmän lelua ja siitä saisi ehkä myös enemmän intoa tekemiseen. Myös minun pitää opetella sanallisesti kehumaan Kooaa enemmän tokokokeita ajatellen. Olisi kiva jos Kooa palkkautuisi myös kehuista ja minun innostumisestani. Tilasin myös tokokirjan ja odotan innolla että pääsen siihen tutustumaan!

Ja agilityäkin ollaan ehditty harrastella. Kahden seuran treenit ovat lähes peräjälkeen sunnuntaisin! Näin talvea kohti mennessä kaikki treenit siirtyvät viikonlopulle niin joutuu karsimaan. Rauniotreenitkin olisivat sunnuntaisin mutta ne ollaan jouduttu jättämään pois ohjelmasta :( Mutta agilityyn. Hommaa on edelleen paljon Kooan rauhoittumisessa. Käskyttää minua hurjasti ja viime sunnuntain treeneissä kävi todella agressiivisesti käsille. Roiski rimat, ei päästy edes ensimmäistä hyppyä pidemmälle. Kooa lähti taas niskaperse otteella autoon sikailujen seurauksena. Hetken päästä uusiksi ja meni paremmin. Illan treeneissä Kooa menikin todella hyvin! Rimat pysyivät, itse pysyin rauhallisena. Rupean liian herkästi menemään koko rataa, pitää vaan jatkossa malttaa ja tehdä koko treenien ajan muutamia esteitä. Kooa hermostuu minun hitauteen ja siihen että joudun hidastamaan Kooa. Jos en ota kiinni esteiden välillä niin suorittaa mitä sattuu ja miten sattuu.

Haussa siis monipuolisuutta enemmän, tokossa palkattomuutta ja pelkkää kehua välillä ja agilityssä ohjaajalle malttia. Ja panosten ostoon, ovat päässeet loppumaan. Näillä edetään ja opetellaan kirjasta lisää hienouksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti