maanantai 18. maaliskuuta 2013

Hiihtokisailua Pärnävaaralla

Nyt on taas uusia aluevaltauksia! Kooan ensimmäinen vetohiihtotulos, ei sillä nyt kehuta mutta sellainen on :) Eikä omilla taidoillakaan voi kehuskella (vaikka miut laitettiin kisakirjaan ohjaajaksi..) vaan kiittäminen on Kooan hiihtäjänä toiminutta Carolaa. Kooa osallistui varakoirana Pärnävaarassa järjestettyihin valjakkohiihdon SM-kisoihin viestiporukkaan.

Kaukaa, kaukaa toimistosta kuvattua
Meidän viestijoukkueeseen kuului Kooan lisäksi Bamse sakemanni ja Saaga nahka. Ylläriylläri että ei ihan oltu mitalisijoilla ;) Mutta hauskaa oli senkin edestä! Seura oli parasta mahdollista ja keli aivan upea ja jokainen koira selvisi maaliin asti. Voiko muuta toivoakaan? Fiiliksen perusteella meidän seuran, Imatran palveluskoirayhdistyksen, molemmat joukkueet olivat mestareita :)

Kooa oli kakkoskoirana viestissä. Mie jouduin piiloutumaan toimistoon, ettei vaan Kooa saisi minkäänlaista vihjettä ja vetoa miun suuntaan. Kun Kooa katosi näkyvistä, ja reippaasti katosikin, niin sitten juoksin vaihtoalueelle ottamaan muita joukkuelaisia vastaan. Kun Carolalla ja Kooalla vaan kesti ja kesti niin aattelin että jotain on varmasti sattunut. Sieltä kuitenkin molemmat omilla jaloillaan ilmestyivät ja nappasin Kooan vaihtoalueella kiinni. Ei kyllä ollut pistänyt parastaan, eihän Kooa ollut edes juuri hengästynyt. Toiset koirat olivat maaliin tullessaan kaikkensa antaneen näköisiä, Kooa näytti siltä että voisi sivakoida vielä toisen vitosen :D Tuli hieman kiire kun miun piti olla lähes samantien vastaanottamassa toisen joukkueen koiraa ja Carola ei ollut ehtinyt vielä edes suksia saada pois jalasta. Onneksi ystävälliset katsojat pitelivät Kooaa sen hetken että kävin nappaamassa yhden koiran kiinni :)

Sieltä se superKooa tulee

Hyvin jaksaa!
Mitä sitten ladulla oli tapahtunut? No Kooa oli päässyt irti vetovyöstä! Alamäessä oli vetohihna irronnut ja Kooa säikkyi (!) ratavahteja, jotka yrittivät ottaa Kooaa kiinni. Lähti karkuun ja onneksi tuli Carolan kutsusta luokse. Ja onneksi ei tullut siinä hässäkässä muita koiria ohitse.. Aikaa kului myös siihen että Carola joutui pitämään Kooaa valjaista kiinni muiden ohittaessa. Kooa oli rähähdellyt ohittaville koirille, se nyt oli odotettavissa. Pitää miettiä miten sen saisi pois. Ladulla tuli myös vastaan hiihtäjiä! Siis ilman koiraa ja vastakkaiseen suuntaan hiihtäen! Hohhoijjaa, miten näitä ei saatu pidettyä laduilta pois. Tuli hieman tiivis tunnelma ladulla kun piti päästää ohittavaa koiraa sujuvasti ohi ja samalla varoa perinteistä hiihteleviä kansalaisia.. Kummallista myös, kun Kooa ohitettiin niin vetohalut vähenivät. Kun koirat katosivat horisonttiin niin sitten veto taas löytyi. Jokatapauksessa, lyhyellä treenillä ja Carolan ja Kooan tutustumisjaksolla, maaliin hyö pääsivät voitokkaasti :) Joukkueen sijoitus oli 7/8 ja Kooan aika oli 20.23. Ei ihan viimeisiä villahousuja muttei kaukanakaan siitä. Tästä on hyvä parantaa! Mahtavan seuran takia voisi jopa harkita kunnon kohottamista siihen että jaksaisi ensi vuonna roikkua Kooan perässä vitosen..

Joukkueessa Katja&Saaga, Carola&Kooa ja Paula&Bamse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti