sunnuntai 24. elokuuta 2014

Hitokseen hakua ja Rinin ensimmäinen möllikoe!

Nyt on ollut viikkoon kahdet hakutreenit! Tiistaina Kooalle kuusi maalimiestä. Viimekerrasta viisastuneena tein radan nurinkurin koska muutoin taas olisi tuuli aiheuttanut ongelmia. Ensimmäinen maalimies oikealla oli ensin väärässä kohdassa ja siirron jälkeen oli edelleen liian takana. Lähetin silti Kooan, eteni suoraan, teki hyvän piston eikä löytänyt. Jätettiin tämä maalimies siis väliin. Seuraava vasemmalta, kaikki muut paitsi viimeinen saivat palkata hyvästä haukusta enkä mennyt piilolle. Kutsuin Kooan takaisin keskilinjalle. Toinen maalimies unohti tämän ja Kooa tekikin aika hyvät haukut ;) Kolmas, neljäs ja viideskin maalimies nousivat taas hyvällä suoralla pistolla ja haukut olivat hienot. Viimeinen oli umpparissa ja menin luokse. Oikein hyvä oli tämäkin ilmaisu. Kerran jouduin muistaakseni korjaamaan lähetystä kun lähti vinoon.

Seuraavana päivänä uudestaan! Tälläkertaa taas kahdeksan maalimiestä, kaikki suorina. Neljällä ensimmäisellä hallinta ja seuruutus poispäin mutta pääsi sitten mukana tulevan maalimiehen luokse palkalle. Loput kuusi vapaalla palkalla. Tämä olikin ehkä kesän paras treeni! Kaikki onnistui! Kaikki lähdöt olivat suoria ja syviä, haukku todella hyvää :) Kooa kulki hyvin mukana keskilinjalle ja oli selkeästi mielissään tällaisesta treenistä. Kyllä oli oikein hyvänmielen treenit!

Sitten esineruutua on tehty pariin kertaan. Ekalla kerralla neljä esinettä, jotka löytyivät noin neljässä minuutissa. Todella hyvää työskentelyä. Toisella kertaa yksi esine ja lähetin ensin vastakkaisesta kulmasta. Paineli suoraan sinne missä esine oli ja toi sen, superia! Pk-hyppy on parantunut kun olen keksinyt vaatia Kooalta kunnon kontaktia ennen hyppyä. Niin että vaikka kehun Kooaa ja otan palkkaa taskusta niin päätä ei saa kääntää estettä päin. Muutama treeni ja tänään Kooa ei yrittänytkään kurkkia estettä ja mennä kyttäysmoodiin :) Hyppää paremmin kun lähtee liikkeelle pää ylhäällä, kapulalla ei ole tullut haukkua myöskään.
Sitten Rin :) Rin on leikkinyt nyt enemmän treenikentillä. Pidetään taukoa "tylsästä" treenaamisesta hetki. Harjoitellaan tosin paikkamakuuta ja hyppyä mutta painotus on leikkimisessä. Hauskuus unohtuu liian helposti! Rinillä on myös haukahteluongelma vieraiden koirien kanssa ja tätä työstetään. Nyt huomasin myös että hetken vapaana oltuaan ja hihnaan jouduttuaan käy haukahtelemaan. Kuvittelee että joku on tulossa ja kiihtyy siitä. Pitänee siis kytkeä useammin turhan takia hihnaan..

Kooa on tehnyt pääosin tottisjuttuja ja harjoitellut eteenmenon seuraamista. Joka on lähtenyt sujumaan paremmin, pieni seuruu jossa vaadin Kooalta malttia ja oikeaa paikkaa, pysähdys perusasentoon, palkka. Ja tätä jatketaan kohti eteenmenopalkkaa. Jossain vaiheessa pääsee eteen, joskus mennään taaksepäin jos Kooa singahtaa seuruussa eteenpäin. Toimii :) Tänään tehtiin myös pitkästä aikaa rally-tokorata. Ja Kooa oli ihan pistoksissa kun näki kyltit ja oltiin tehty hetki! Tajusi että tää onkin tätä kivaa juttua missä kehutaan ja tehdään kaikkea mielenkiintoista. Kivaa on miustakin :) Meidän seura, Imatran Kennelkerho järjesti koiratapahtuman, jossa Rin ja Kooa osallistuivat speedraceen ja möllirally-tokoon. Kooa otti osaa vielä putkikisaan. Kooan putkikisa meni vähän niin ja näin, alku oli hyvä mutta sitten jäi tuijottamaan ja pyörimään miun ympärillä. Rally-toko oli mahtava, virheetön ja Kooa sijoittui Temppukoira kakkoseksi :) Speedracessa Kooan aika oli 4,39 sek ja keskinopeus 41 km/h, sijoitus 4. Rin oli pentuluokassa Pikapentu kakkonen :) Aika 4,99 sek ja keskinopeus 36,1 km/h. Rinin möllirally-toko oli menestys, se oli ihan huippu! Ensinnäkin, koskaan emme ole rally-tokoa Rinin kanssa tehneet. Seuruu meni loistavasti, piti todella hyvin kontaktia vaikka teimme juosten pujottelua ja käännöksiä, joita myöskään emme koskaan ole tehneet! Ainoa miinus oli että kuvitteli yhdessä vaiheessa että tehdään liikkeestä maahan. Kesti "palkkaamattomuutta" hyvin, oli nakit oikeassa kädessä ja kerran tai kaksi sai nakinpalasen :) Rin oli sijoituksissa jopa 13./22! Tehtiin vielä täyskäännös tarkoituksella väärin, koska en ole opettanut Riniä kiertämän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti