lauantai 16. elokuuta 2014

Maailman parasta tokoa, näyttelyitä, reissua ja treeniseuraa

Yhteen viikkoon saa mahtumaan paljon puuhaa! Ensin olin koirattomana kolme päivää seuraamassa tokon MM-kilpailuja ja kaksi päivää MV-näyttelyissä, kyllä oli hienoa menoa :) Koiratanssejakin kurkkasin ja taas voivoittelin sitä etten vaan osaa tehdä koreografioita, musiikkia taikka liikkua sulavasti. Kooa oisi niin elementissään tuollaisessa "temppu"kisassa. Sitten seurasin maailmanvoittaja näyttelyn bortsut jotka oli vähän eritavalla hienoja. Tästä reissuun ensin Tampereelle ja siitä Turkuun Kooan kasvattaja Päivin luokse yöksi, kiitoksia vaan taas kerran majoituspalvelusta ja mahtavasta seurasta :) Treffattiin tietysti treenien merkeissä myös Kooan isän omistaja Tiina ja Rinin kasvattaja Julia, ihan parasta!

Kuva kertoo että miksiköhän Rin otti turpiin mutsilta, vainoaa perässä!


"Yäks, mutsi syö mut!" Tuumaa Rin

Veli Sokka ja Rin

Kävimme Tiinan ja Julian kanssa hakuilemassa tiistaina. En muista treeneistä juuri yhtään :D Oisi varmaan hyvä pitää päiväkirjaa heti treenien jälkeen.. Kuitenkin oli kolme maalimiestä, viimeisellä palkka. Hallinta ihan ok, maassa olemisesta joutui hieman muistuttamaan. Maapiiloa ei meinannut löytää mutta teki sitkeästi töitä paikallistaakseen hajun. Viimeiselle maalimiehelle teki todella syvän piston. Taas ongelmana oli tottelemattomuus, oli toki kyllä hajulla toisella maalimiehellä mutta oli mennyt ihan maalimiehen ohi eli nenä kiinni, sekä tietysti taaksepäin työskentely.

Rin teki rullatreeniä ja näyttöä ja vitsi miten oli pätevä! Näki kun maalimiehet meni noin 30 metriin. Viime kerralla ei meinannut näytölle menoa tajuta mutta nyt olivat herneet kohdanneet pikkubortsun aivoissa ja näytöille lähdettiin satalasissa :) Tarjoaa kyllä maahanmenoa maalimiehillä jo rullaa hakiessaan eikä tuo aina rullaa nätisti miulle vaan tekee jonkun kummallisen kunniakierroksen..

"Vähäks oon pätevä, niinku ihan pro"
 Seuraavana päivänä tokoa Julian kanssa. Koko kolmikko, Rin, Kooa ja minä, olimme kyllä niin väsyneitä reissusta ettei tullut parasta annettua. Rin teki hieman alokasjuttuja vaihtelevalla menestyksellä. Kooa teki pk-tottista kera laukausten ja se oli 3/4 laukausta hiljaa!!! Jee! Yhdellä pääsi pieni piip. Eteenmeno oli seuraava murheenkryyni, se on ollut niin hieno ja nyt se on hajalla :( Ei mene suoraan. Tätä on nyt tehty omatoimitreeneissä näkyvällä palkalla ja Julialta sain hyvän vinkin eteenmenoseuraamisen ennakointiin. Pysähdyn seuruutuksen jälkeen ja Kooa lähtee perusasennosta eteen. Tätä ollaan nyt tehty :) Rin teki vielä paikkamakuun Einon kanssa, alkuinnostuksen jälkeen oli nätisti paikallaan. Kuunteli myös laukaukset eikä kummempaa kiinnostusta ilmennyt.

Päivin luonna koirat olivat kuin kalat vedessä, hyvin tulivat isommankin lauman kanssa toimeen :) Rinkin sulahti hyvin joukkoon ja löysi tasoistaan seuraa kun Päivillä oli vielä yksi pentu kotona. Alkuun Riniä ällötti kun pentu käyttäytyi yhtä huonosti miten se itse käyttäytyy muita koiria kohtaan. Rin näytti jopa hampaita pennulle! Seuraavana päivänä leikit sujuivatkin jo mallikkaasti. Kooan mielestä ihan paras tyyppi oli oma sisko Ninja :)

Kippurahäntäsisarukset Ninja ja Kooa

Sisarusten vetoleikki

Ninja ja Kooa
 Tänään on tehty tokotreeniä, Rin on leikkinyt ja tehnyt elämänsä ensimmäisen paikkamakuun ryhmässä! Aloitin reilu viikko sitten kotitreeninä paikkamakuun, iltapalalla ja Kooan vieressä pääosin. Toisen koiran viereen meneminen on ihan uusi juttu kun ei saa riehua mutta hyvin rauhoittuu ja tietää jutun juonen. Kerran karkasi, johtuen varmaan siitä että kyykistelin kuvaamassa. Kooa teki tottista ja hyppäsi tosi nätisti ei ihan metrisen. Nyt päätin vaatia Kooalta kunnon kontaktia ennen hyppyä, jotta nostaisi pään ylösasti eikä lähtisi matalana liikkeelle. Tämä näköjään auttaa :)

Ja vielä hakua iltatreeninä! Rin teki kaksi maalimiestä, näki kun lähtivät ja meni näytölle. Taas meni maahan ennen rullan ottoa.. Kooalle yhteensä kahdeksan maalimiestä, kaikki löytöjä. Oli tarkoitus ottaa suorina mutta tuuli ikävästi vei hajut radalla eteenpäin niin piti ottaa vähän ällää mukaan. Silti teki parit löydöt työskentelemällä taaksepäin :( Hallintaa ei ollut, muutamat uusintalähetykset piti ottaa kun meinasi lähteä aivan vinoon.

Kooalla onkin kohta hakukoe, jospa saisi sen jälkeen rauhoitettua Kooan treenit hetkeksi. Tai keskittyä pikkujuttuihin. Rinin kanssa on aloitettu kokeeseen valmistavia juttuja, luoksepäästävyyttä, paikkamakuuta, palkattomuutta. On kyllä aikamoinen sähikäinen, joten en tiedä milloin uskaltaudun kokeeseen. Ja vieraita koiria kohtaan esiintyy raivostuttavaa pöhinää! Miun mielestä on sellaista ilmoituspöhinää, joka jää päälle. Ärsyttävää mutta josko tämäkin menisi ohi treenaamalla tilanteita ja ajan kuluessa..

Rin, Leksa, Turo ja Kooa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti