tiistai 23. syyskuuta 2014

Hölmöilyä, huonoa kuntoa ja suurta ylpeyden tunnetta

Hakukoe takana ja ensimmäinen kerta ikinä, ei tulosta. Aika masentavaa :( Mutta itse tapahtuneeseen. Sunnuntain hakukoe alkoi taas maastoilla. Olimme toisina maastossa ja tuulta ei ollut yhtään, maasto helppoa ja koiran etenemisen näki oikein hyvin keskilinjalta. Lähetys ensin oikealle, Kooa teki todella upean piston! Tuomarikin kehui muille mukana olleille kuinka oppikirjamainen pisto tuli. Kooa eteni etulinjan myötäisesti etukulmaan asti ja siitä lähti etenemään radan suuntaisesti <3 Tuli nätisti kutsusta pois. Vasemmalle lähti hieman vinoon mutta korjasi silti etukulmaan ja tarkasti sen. Taas nätisti pois ja matka eteni. Nyt olin päättänyt pistottaa enemmän kun siitä viimeksi saatiin moitteita. Noin 100 metristä löytyi oikealta ensimmäinen maalimies, haukku oli todella upeaa! Iso miinus oli se että Kooa oli tunkenut itseään umpipiiloon :( Hieno hallinta ja eteenpäin.

Tämän jälkeen tuli ensimmäinen hölmöily, molempien osalta. En muista monesko pisto oli löydön jälkeen mutta tässä kohtia keskilinja lähti kaartamaan aika jyrkästi oikealle. Lähetin Kooan vasemmalle ja katosi maastojen muotoihin. Odottelin oman aikani ja kutsuin. Ei kuulu mitään. Odotan hetken lisää ja kutsun, edelleen täysin hiljaista. Hupsheijaa!! Mietin että milloin uskallan kutsua uudelleen ja kun kutsuin ei vieläkään mitään! Perkeleen elukka! Lopulta kuului rytinää ja Kooa muistaakseni ilmeistyi edestäpäin oikealta puolelta. Ja aivan uupuneena. Tuomari lopuksi sanoi että Kooa oli kateissa 3 minuuttia :( Paljon hukattua aikaa, olisi pitänyt kutsua Kooa aikaisemmin pois mutta ajattelin että on hajuilla. Noin 200 metristä oikealta löytyi maalimies, oli aika lähellä keskilinjaa ja Kooa nappasi hajun tullessaan pois pistolta. Näin selkeästi piilolle ja Kooa ei vaan jaksanut ilmaista. Meni todella kauan että lähti haukkumaan ja vaihtoi paikkaa sekä haukkui huonosti.

Ja eteenpäin. Kooalla selkeästi painaa väsymys mutta lähtee halukkaasti pistoille. Vasemmalta ei löydy mitään ja aika lähenee loppuaan. Ajattelen että maalimiehen on pakko olla vasemmalla, kaksi bongattu oikealta. Pakko lähettää seuraavaksi kuitenkin oikealle. Nopea pisto ja taas vasemmalle. Tässä vaiheessa muistaakseni pysähtyi 20 metriin ja käskin etsimään uudestaan. Ei mennyt suoraan mutta koukkasi oikealle. En enään muista kunnolla miten loppu meni, muistaakseni ehdin vielä toisen kerran lähettää samasta kohdasta kunnes aika tuli vastaan :( Ja maalimies oli oikeassa takakulmassa, joka veti Kooaa puoleensa. Tässä hölmöilin itse ihan älyttömästi! Muistisääntönä 200 metrin jälkeen on että 100 askelta on aivan turvallista ottaa! Nyt mietin että en uskalla ottaa enempää kuin 70. Mutta voihan perkele! Edelleenkään silti 100 askelta EI OLE 100 metriä!! Tämän unohdin täysin. Olin siis edennyt ainoastaan 240 metriin :( Jos olisin ottanut sen 100 askelta olisin päässyt pienen kumpareen päälle. Jos tästä olisin tehnyt viimeisen lähetyksen oikealle Kooa olisi EHKÄ löytänyt maalimiehen :( Jos olisi jaksanut enään edes ilmaista.. Mutta minkäs teet.

Vaikka ketutti aivan älyttömästi ja hetken syytin taas mielessäni Kooaa niin kun lähdettiin kävelemään takaisin keskilinjaa pitkin niin huomasin että Kooa oli aivan poikki. Lähes laahasi takajalkojaan :( Jos olisin pystynyt, olisin kantanut Kooan. Se oli antanut kaikkensa. Ei siinä voinut olla enään yhtään vihainen vaan mahdottoman ylpeä, miten Kooa jaksoikaan työskennellä loppuun asti. Hitaasti käveltiin autolle ja Kooa lepäsi siinä hetken niin jalat toimivat jo normaalisti palauttelulenkillä. Hetken pelkäsin että Kooa olisi satuttanut itsensä mutta kaikki tosiaan johtui vain uupumuksesta. Pisteitä vaivaiset 100. Jatkossa siis pakko pistottaa vähemmän, vaikka ehkä näyttää huonolta. Kooalla ei vaan kunto riitä näin moneen pistoon. En tiedä missä asti huiteli katoamisen aikana, tässäkin olisi voinut luottaa siihen että vasenpuoli on tarkastettu ja siellä ei todennäköisesti ole ketään.

Päätin kuitenkin jatkaa, ihan vaan harjoittelun vuoksi. Esineruutua hieman pelkäsin, miten se nyt tälläkertaa sujuukaan.. Olimme ensimmäinen koirakko ruudussa. Ensin lähetys vasemmalle, ei edennyt takakulmaan asti. Uusinta lähetys ja jäi tuijottamaan linjalle, huitaisin vaan kädelle etsintöjä jatkamaan. Tästä sitten bongasi keskeltä, noin puolesta välistä esineen ja toi sen hyvin. Seuraavalla lähetyksellä rupesi taas jumittamaan ja heiluttelemaan häntäänsä. Ajattelin että voi morjens, taas mennään. Kutsuin pois ja lähetin oikeaaan takakulmaan, sinne menikin hyvin ja toi esineen sen kummemmin arpomatta. Päättelin että kun jumitteli oikealla rajalla niin siinä ei vaan voi olla esinettä ja suuntasin takaisin vasempaan takakulmaan, joka oli edelleen tarkastamatta. Ei taaskaan uponnut ja lähti huitelemaan keskelle. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan. Nyt nappasikin lähes samantien esineen ehkä noin reilusta 10 metristä. Tässä kohtaa oli siis jo jumittanut alkuun muttei tuonut mitään.. Pisteitä 28 ja aikaa kului 4min30sek.

Tottista saatiinkin sitten odotella ja pitkään. Ja arvata saattaa, oli kokonaisuudeltaan parhain suoritus tältä vuodelta. Sain Kooan hyvin hanskaan jo ennen kentälle menoa. Kooa oli mukana ja tarkkaavainen, nyt oli kiva lähteä suorittamaan. Seuruu meni hyvin, poikitti hieman mutta piti kontaktia eikä ollut matkalaukkuna! Ampumisissa taas vinkui mutta se jäi taas täyskäännöksen jälkeen. Arvosana erittäin hyvä :) Sitä se olikin! Jäävissä taas ennakoi eteenmenoa muttei niin pahasti kuin viime kokeessa. Istui hyvin, vaikkakin hitaasti. Arvosana erittäin hyvä. Sitten taas hölmöilyjä. Juoksusta maahan oli hyvä mutta luoksetulossa jäi seisomaan vähän vinottain eteeni! Ja siitä kun annoin uuden "tule" käskyn niin tuli suoraan sivulle. Arvosana tyydyttävä. Ja seisomisessa tuli suoraan sivulle! Perkele! Oli myös pysähtymisen jälkeen ottanut pari askelta. Arvosana myös tyydyttävä. Tasamaanoudossa roikotti huonosti kapulaa luovuttaessa, ainoastaan pieni murahdus kapulalle. Arvosana erittäin hyvä. Hyppynoudossa vain pientä ääntelyä ja kevyt kosketus takaisin tullessa. Arvosana erittäin hyvä. Estenouto oli loistava, arvosana erinomainen. Eteenmenossa edisti ja tunki eteen aivan törkeästi! Nyt meni nätisti maahan mutta eipä noussut istumaan kunnolla edes toisella käskyllä :( Arvosana erittäin hyvä.

Ja sitten taas hölmöilyt paikkamakuussa! Uskomatonta! Kooa oli hyvin kuulolla, harvinaista, kun siirryttiin paikkamakuuseen. Tästä tyytyväisenä ja muutenkin iloisena kehuin Kooaa ja samantien Kooa päätti että nyt ei tartte enään töitä tehdä. Loppumetrit edettiin hyvin huonosti.. Käskin maahan ja en jostain syystä antanut jättökäskyä. Ei taida pk-puolella olla sallittuakaan mutta olen yleensä sen hiljempaa kuiskannut. Kooa oli hyvin levoton. Parina meillä oli koira, joka myös oli erittäin levoton. Vinkui, pomppi ja ei meinannut karvoissaan pysyä. Kooa oli oikein valppaana korvat pystyssä ja seurasi tätä koirakkoa. Nousi istumaan laukauksilla! Meni kyllä maahan mutta levottomuus jatkui, välillä kurkkasi piilolle päin. Kaikissa noudoissa ryömi eteenpäin :( Aivan käsittämätöntä! Ei noussut tässäkään istumaan ollenkaan. Kooa oli liikkunut noin 3 metriä mutta tuomari ei tätä huomannut kun mainitsi että istumisista huolimatta pysyi paikoillaan. Arvosana hyvä. Pisteitä yhteensä 88.

Kaikista hölmöilyistä huolimatta olin tyytyväinen kokeeseen vaikken niinkään tulokseen. Mutta mihin en ollut yhtään tyytyväinen oli järjestelyihin. Koe oli määrätty alkamaan koirien tarkastuksella klo 8.30 ja kisakirjeessä, niinkuin aina, painotettiin tulemaan ajoissa paikalle. No siinä me kilpailijat odottelimme että järjestäjä saa paperit paikalle! Ne nimittäin tulivat kisapaikalle noin klo 8.20 ja sitten vasta pääsi ilmoittautumaan. Ja papereiden tuojan olemuksesta päätellen oli ihan ok myöhästyä ja hirveästi se naurattikin. Lopulta koirien tarkastus alkoi lähempänä yhdeksää. En pidä yhtään tällaisesta, itse kun olen säntillinen ihminen. Alkupuheissa sanottiin myös että ensin kolmosen maastot ja sitten kentälle tottikset. Kun sitten maastosta pääsin kentälle takaisin, matkaa noin 10 minuuttia, niin ilmoitettiinkin että eipäs otetakaan tottiksia vaan takaisin maastoon esineruutuun! Ja sitten ruudun jälkeen odoteltiin reilu pari tuntia että me kaksi viimeistä tottistelijaa pääsisimme kentälle. Tästä jäi hyvin huono maku :(

Oikein tehoviikonloppu kun ehdittiin lauantainakin käväisemään kokeessa :) Nyt oli aivan uudenlaiset tuulet kun lähdettiin Tuijan kanssa rally-toko kokeeseen Joensuuhun asti :D Pitää jotain uutta olla elämässä ja rally-toko on oikein hauskaa vastapainoa tokolle. Koe oli tekonurmihallissa ja kehä alkoi suoraan ovelta sisälle mennessä. Arvelin samantien että vaikeuksia tietää kun en saa Kooalle muistuttaa että mattoa ei nuuskita. Ja nenä maassa mentiin alkuun :( Olisi pitänyt vaan tässäkin uskaltaa ottaa kovempi kuri jo hallin ulkopuolella. Itse rata meni ihan ok, Kooa poikitti ja alku haihatteluista tuli pari hihnankiristymistä. Yhden kyltin mokasin itse, tuntui jo samantien että nyt pyöritään ja aivan liikaa :D Pisteitä 82 ja ihan mukava fiilis jäi tästä kokemuksesta. On vaan hirmu hankalaa mennä näinkin pienessä tilassa, kylttien etäisyys on todella pieni!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti