sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Ja taas mennään! Tokokoe ja möllitokokoe

Tänään olikin kiireinen aikataulu kun Rinille oli tarjolla möllitokoa klo 11 alkaen ja Kooan EVL alkoi klo 12. Ehdittiin onneksi molempiin, möllitokoja järjestetään aivan liian harvoin :( Oli pakko osallistua vielä möllialoon koska aikataulut eivät antaneet periksi osallistua perusalokkaaseen. Rin ja Kooa pääsivät vielä ennen möllitokoa tekemään treeniä alueelle, samalla oli speedrace ja mätsärit joten porukkaa riitti. Rin keskittyikin ihan hyvin vaikka ympärillä tapahtuikin paljon.

Ennen möllikoetta odoteltiin muiden koirien lähistöllä, tarkoituksena että saan muistuteltua siitä että pöhinä ei ole ok. Toimi hyvin, Rin kyllä reagoi jos muut haukahtelivat mutta rauhoittui myös kohtalaisen hyvin makoilemaan vieressä. Paikkamakuu jännitti eniten koska mölliluokassa ei voi olla täysin varma miten muut koirat käyttäytyvät. Ja en tietenkään Rinistäkään voi mennä täysin takuuseen. Kaikki meni onneksi todella hyvin, yksi koira lähti neljästä ja sekin omistajan luokse.

Luoksepäästävyys 10: Tuomari käveli vaan koiran ohitse mikä olikin todella kiva juttu! Rinin kontakti pysyi oikein nätisti.

Paikkamakuu 10: Ei muistaakseni ollut mitään erikoista Rinin kannalta, kesto oli 1 min.

Seuruu 8: Taluttimen kanssa, eipä tätäkään olla juuri treenattu :D Pisteiden menetys oli oma moka kun teen Rinin kanssa täyskäännöksen eritavalla kun Kooan. Ja tietenkin ajatuksissani tein Kooan tavalla ja Rin tuijotti hölmönä oikealla puolella. Muutoin seuruu todella nättiä.

Liikkeestä maahan 10: Virittelyt muistin ja nättiä toimintaa :)

Liikkeestä seisominen 10: Sivukulmalla katsoessani olin varma että meni maahan mutta ei näköjään.

Luoksetulo 10: Loppuasentoa ollaan treenattu luokattoman vähän! Tulee siis eteen, hieman vinoon ja hyppäsi päin..

Hyppy 8: En tiedä mitä tässä sattui, en muista että olisi ollut muuta erikoista kuin että Rin hyppäsi hieman esteen sivuun. Todella pienellä treenillä olin yllättynyt että meni näinkin hyvin :)

Kokonaisvaikutelma 9.

Rin palkkautui todella hyvin sosiaalisesta palkasta ja ehkä noin joka toisen liikkeen jälkeen sai nakinpalasen. Oli koko ajan läsnä eikä häiriintynyt kehän ulkopuolisesta menosta :) Muistaakseni yksi pöhähdys taisi tulla. Pisteitä yhteensä 95/100 joka oikeutti sijaan 1/10, superRin!

Palkinnot :)
 Sitten hirmuisella kiireellä Kooan tokoihin! Ehdittiin onneksi oikein hyvin ja ei ollut kiireitä viritellä Kooaa. Tuomarina jälleen Pauli Härkönen, niinkuin viime kokeessakin.

Paikkaistuminen 5: Meni maahan liikkurin "Aika!" käskystä, on tehnyt tämän ennenkin, armo vitonen siis. Oli jätettäessä kyllä niin tympääntyneen näköinen että jotenkin osasin odottaa jotain tällaista.

Paikkamakuu 8: Nyt muistin käskeä maahan ja istumaan pari kertaa istumisen jälkeen. Oltiin viimoisia ja maahanmeno oli oikein nätti ja nopea. Mutta se istuminen vaan ei onnistu ekalla, ei ollut edes yritystä!

Seuruu 7,5: Sain Kooan nätisti haltuun ennen kehää mutta sitten jostain syystä lähdin liikkeelle liikkurin "Liike alkaa!" käskystä.. Ja tämä aiheutti sen että mie häkellyin ja Kooa lähti sunnuntai kävelylle kunnes siitä sitten tokeni..

Zeta 9: Nyt se istui! Istuminen oli ekana.

Luoksetulo 9: Käskytin itse hieman liian myöhään.

Ruutu 10: Pienet uikutukset merkille lähetyksessä taas, muutoin todella hieno :)

Ohjattu 7,5: Lähti kyllä oikealle puolelle ja lukitsi kapulan mutta vaihtoi samantien keskimmäiseen. Pysäytys ja Kooa haki oikean. Pureskeli nyt kapulaa ja luovutus vino.

Metallihyppynouto 10: Taas pienet valitukset ennen hyppyä mutta nappasi nätisti ja nopeasti metallin :)

Tunnari 9: Peppu pysyi paikallaan tälläkertaa, teki kivasti töitä kapuloilla mutta hieman levoton suu taas palautuksessa.

Kaukot 8,5: Siirsi kunnolla peppua eteenpäin seiso-istu vaihdossa..

Pisteitä kertyi 260 eli EVL1 ja sijoitus 2. Tämä oikeutti Kooalle myös seuranmestaruustittelin :) Nyt jouduin jopa nostattamaan Kooaa etenkin ekassa kehässä! Sinällään ihan hyvä kun nostatus on paljon helpompaa kuin äänen kanssa kamppailu. Mutta Kooan puolesta vaikutti suoritus sellaiselta "Tää on niin taas tätä" -tyyppiseltä mekaaniselta kehän läpiviemiseltä :(

Kuva 9.9 tokokokeesta, ©Marjo Halmiala

Kuva 9.9 tokokokeesta, ©Marjo Halmiala
Kuva 9.9 tokokokeesta, ©Marjo Halmiala
 Pikkujuttuja ollaan treenattu. Rin on näköjään taas opiskellut itsenäisesti miten ruutu tehdään kun paikka löytyi nyt aika kivasti. Seuraamisessa rupeaa poikittamaan välillä ikävästi, tätä pitää tarkkailla. Tekee usein näin jäävissä. Rinillä sattui taas jonkinlainen paineistuminen kun päätin että teen ensin palkattoman liikkeestä maahanmenon ja sitten palkallisen luoksetulon. Tätä sitten hinkattiinkin kun Rin jäi jatkuvasti joko seisomaan tai sitten rupesi arpomaan ja jätättämään! En taaskaan hyväksynyt Rinin paineistumista ja kannustuksella virheistä huolimatta saatiin vedettyä setti läpi :) Kooa on tehnyt vähän sekalaisesti, muistuteltu EVL-liikkeitä. Ja sitten yritetty treenata sitä paikkamakuun jälkeistä istumaan nousua..

Tänään vielä lenkin päätteeksi pieni esineruutu, Kooalle kaksi esinettä ja taas paahtoi lähiesineen ohi. Sitten jäi keskivaiheille pyörimään ihan senoloisena että siellä oisi esine. Perkeleen rakki! Että otti päähän, selkeästi ei kuitenkaan töitä taaskaan tehnyt vaikka näytti siltä jos en oisi tiennyt että siinä ei esinettä ole. Ja tuijotteli. Kutsuin lopulta pois. Seuraavalla lähetyksellä paineli ihan takaesineen vierestä.. Löysi sitten sen kuitenkin vähän toiselta puolelta ja palautti nätisti. Etuesinekin nousi lopulta. Rinin kanssa vietiin myös esine noin 25 metriin. Haki todella nätisti suoralla pistolla tämän. Seuraava esine 40 metriin ja tälle ei meinannut ensin lähteä. Parin lähetyksen jälkeen etsi ja toi tämänkin esineen :)

Rin kyllä taas pitää mielen virkeänä! Ensin perjantaina oksensi samantien aamuruoan. Iltapäivällä tarjosin pienen määrän lisää, närppi vähän ja oksensi taas. Treeneissä nakit upposivat hyvin. Mutta iltapalan taas oksensi eikä juurikaan suostunut sitä syömään! Oli edellisenä aamuna saanut raakaluun ja tietenkin pyörittelin päässäni mahdollista suolitukosta ja sitä että on viikonloppu. Oli kakkinut kuitenkin hyvin ja oma iloinen itsensä. Myöhään illalla oksensi vielä annetut piimät mutta kakki samalla lisää ja aamulla vastassa olikin supernälkäinen Rin :) Mutta nyt sitten jännitetään uudestaan kun Riniä palkatessani sosiaalisesti hyppäsi korvaan ja ilmeisesti nielaisi korvakoruni! Ei oo totta :D  Varmuuden vuoksi Rin sitten sai syödäkseen purkillisen tankoparsaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti