sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Hakua, tokoa ja esineitä

 Taas on viikko mennyt ja paljon ollaan ehditty treenata. Ihana kun on illalla väsyneet ja tyytyväiset koirat kotona, jotka seuraavalla treenikerralla ovat taas innokkaina lähdössä mukaan :) Rinkin on selvinnyt korvakorun nielemisestä, muutama päivä oli ripulilla ja nyt taas normimeininki. Tosin Rinin kakkoja ei juuri näy, hihnalenkillä ei ehdi/kykene kakkimaan kun on niin kova kiire kokoajan. Vapaana taas ei malta millään pysähtyä vaan tuntuu että pykäisee kakat lennossa.. Yritä siinä sitten seurata kakan muunnoksia!

Tiistaina oli lyhyet hakutreenit koska meitä oli treenaamassa vain kaksi. Nyt pääsi myös Rin pitkästä aikaa hommiin ja oisi taas voinut suunnitella treenin vähän paremmin.. Tehtiin neljä pistoa vastatuuleen, ei meinattu millään päästä edes keskilinjalle kun Rin kokoajan sai jalkansa "norski"rullan väliin ja laukaisi pannan. Taitaa mennä ruotsalainen harkintaan just nyt! Mutta ekalta maalimieheltä sai todella hyvin hajun ja toi rullan oikein nätisti eteenpäin. Näyttö hienosti ja tietenkin innostuin että sehän muistaa ja osaa! Mutta sitten ei mennytkään hyvin.. Hajua ei löytynyt ja jos löytyi niin lähti vaan seikkailemaan sinnetänne. Sitten kävi maalimiehellä vatkaamaan rullan kanssa, tarjosi maalimiehelle rullaa! Tiputti yhden rullan ja toi sen mutta tämän jälkeen uusintapistolla ei päässyt millään yli rullantiputuspaikasta vaan etsi koko ajan tippunutta rullaa. Hohhoijjaa.. Kaikenlisäksi Rin ahdistuu tuosta jatkuvasta jalan menemisestä rullan väliin ja myös takana laahaavasta näyttöliinasta. Pitää tätäkin miettiä paremmin.

Kooa oli Rinin jälkeen ja tämä odotus olikin hyvästä Kooalle. Nopeutta tuli hirmuisesti lisää! Kooalle myös neljä löytöä tuulen puolelle ja toiselle puolelle tyhjää. Ensimmäisen piston teki suorana ja paahtoi järkyttävää vauhtia etukulmasta ohi. Kutsuin pois ja jouduinkin seuraavaa pistoa korjaamaan, taas meni kulmasta ohi. Pakko oli tässä vaiheessa kysyä että onkohan maalimies oikeassa paikassa, kyllä, Kooa oli mennyt parin metrin päästä ohi.. Löysi kuitenkin lopulta. Tyhjät ok ja loput maalimiehet löytyivät vähän paremmin, yksi vierestä kaahotus taisi myös tulla. Taaksepäin etenemistä ei tullut erikoisemmin.

Keskiviikkona taas hakua. Nyt uudella alueella, Lappeenrannassa. Pitkästä aikaa treeneissä 300 metrin rata, tarkoituksena hieman väsyttää Kooaa. Maalimiehet molemmissa etukulmissa ja vasemmassa takakulmassa valmiina. Eka pisto vasemmalle taas vino ja korjauksella meni perille, tässäkin meni ensin ohi mutta sai sitten itse hajun. Ainakin muistaakseni, pitäisi kirjata ehkä treenejä nopeammin ylös kun muisti on hatara! Oikealta löytyi myös maalimies pienen paikannuksen jälkeen. Haukut hyviä. Sitten etenemään! En muista monta pistoa tuli mutta hyvin paljon oli taaksepäin kulkemista! Sain korjata moneen otteeseen pistoja kun kääntyi taakse tai vaihtoehtoisesti lähti heti oikomaan alueella. Viimeisellä pistolla huutelin Kooaa pois, vaikka tiesin että todennäköisesti oli hajulla. Vaikka Kooa oli väsynyt niin ei silti tullut pois pistolta, hyvä. Vaikka pistoja tuli paljon ja maasto mäkistä niin Kooan kunto kesti tämän hyvin. Jaksoi ilmaista viimeisen maalimiehen ja kävellä hyvin poist alueelta. Eli se kokeen 3 minuutin katoaminen oli enimmäkseen syynä Kooan väsymiseen ei onneksi pelkästään 300 metrin radan koesuoritus. Rin teki myös pari hakua alueen ulkopuolella, eka taas hyvin ja toisella hätäilin hieman ja Rin löysi maalimiehen jäljen avulla.

Tokoa ollaan tehty pariin otteeseen porukalla ja myös yksin kentällä. Rin on saanut häiriköityä paikkamakuuta, hyvin pysyy siihen asti että herkut ja kutsuminen tulevat mukaan :) Muutoin Rinillä on korvatkin sellaisessa "en kuuntele" asennossa :D Kooa on taas harjoitellut pitkää paikkamakuuta ja siitä istumaan nousua. Tähän suunnittelen pientä merkkiä, joka valpastuttaisi Kooan siitä että kohta noustaan istumaan. Rin on tehnyt myös hihnaseuraamista, joka onkin aika hankalaa. Sitten maahanmenon ja seisomisen erittelyä, välillä vaan jumiutuu jompaankumpaan liikkeeseen eikä meinaa millään päästä tästä jumituksesta yli! Raivostuttavaa! Onneksi kestää hyvin toistoja kunhan en vaan hermostu liikaa :)

Ja vielä yksi esineruutukin tehtiin, Rin on kyllä aika pätevä ja taistelee hirmuisesti löydetystä esineestä :) Kooa tekee omaan malliin, vähän liian pohdiskellen. Ja edelleenkään nenä ei ole kunnolla alusta asti auki. Paremmalla ajalla pitää tehdä monella esineellä nenänavaustreeniä. Mutta Rin on tässäkin niin <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti