sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Hakuviikko

Kooalla oli jo 5-vuotis synttärit <3
 Tällä viikolla onkin päästy kunnolla hakumetsään! Jopa kolme kertaa :) Sitten on tehty jälkeä ja esineruutua. Hieman myös tokojuttuja ja Rin on opetellut seuraamaan hihnassa. Rin käväisi myös yleisissä tokotreeneissä, jossa tehtiinkin paljon häiriösivullaoloa niin että muut koirat pujottelivat vierestä. Muut oli helpohkoja mutta sittenkun ohittavan bortsun häntäkarvat kutittelivat silmämunia niin oli ihan pakko katsoa että mikä tuosta ohi menee :D Ja vielä kahdesti! Luoksetulossa ei uskaltanut oikein jäädä yksin koirakujan päähän istumaan, tai sitten ennakoi kutsun. Tai tuli suoraan sivulle, mistähän on tämänkin keksinyt..

Ensi viikko onkin viimeinen viikko kun arkena hakua treenataan. Molemmat pääsivät myös puntariin ja mittanauhan alle. Rin sai lukemat 13kg ja noin 47cm, Kooa 17,8kg ja noin 53cm. Kooahan on laihtunut! Normaalisti paino on ollut noin 19,5kg, ei kyllä tunnu liian laihalta mutta pitää hieman lisätä ruoka-annosta. Toisaalta, pk-hypyt ovat nyt menneet paremmin.

Tiistaina oli Kooalla treenit. Tälläkertaa piti ottaa 4+4 maalimiestä ja taas suorilla pistoilla, toiselle puolelle tulikin vain kolme kun kaksi piiloa oli niin lähekkäin. Vasemmalla oli umpipiilo, pitkästä aikaa. Ilmaisu ok, ei palkkaa ja nätisti Kooa tuli hallintaan. Oikealle nätti ällä ja maalimies löytyi hyvin. Vasemmalla taas umppari, tässä Kooa näki miut keskilinjalla ja joutui hieman arpomaan ilmaisun aloittamista. Oikealta nousi taas hyvin maalimies, kuin myös vasemmalta. Alkuun vasemmalla eteni hetken taaksepäin mutta korjasi itse oikeaan suuntaan :) Oikealla ei taas ongelmaa, vasenta ei meinannut millään löytyä. Maalimies oli kunnon maapiilossa, syvällä poterossa, ja Kooa arpoi että mistä parhaiten saisi näkö/hajuyhteyden maalimieheen. Ei siis suostunut menemään poteron sisään vaan etsi maanpäältä ikkunan ja ilmaisi siitä. Lopuksi vielä kunnon laumapalkkailu! Tiettyjen maalimiesten seurassa Kooa myös nauttii hirveästi laumapalkasta lopuksi mutta tarvitsee siihen sellaiset heittäytyvät maalimiehet :)Perjantaina taas hakua ja nyt oli Rinin vuoro. Treenit menivät hyvin pieleen, pari onnistumista sentäs tuli. Niitä en edes halua vatvoa sen kummemmin kuin että pitää muistaa ettei itse suunnittele liian hankalia treenejä pikkuRinpulalle. Lauantai aamusta tallasin molemmille jäljet, en vaan osaa laskea askelia. Rinille pikkasen enemmän nappulaa, kaksi kulmaa ja yksi keppi. Kooalle nappulaa huomattavasti vähemmän, neljä kulmaa ja kolme keppiä. Vanhenivat reilu 30 minuuttia.

Rin pääsi ensin hommiin, pitkästä aikaa jäljellä, mutta kaikki muistissa :) Eteni hyvällä vauhdilla, nappulasta jäi kyllä varmaan puolet syömättä. Kulmat ratkaisi hyvin, kepin yli meni vauhdilla ja sainkin tehdä hieman hommia että Rin ymmärsi kepin.. Tosin tajusin että eihän se edes koskaan ole välittänyt keppejä kannellakaan. Hieno jälki! Kooassa olikin pitelemistä, se todellakin tiesi mitä oli menossa tekemään. Vauhdilla mentiin, piti kovasti jarrutella. Kooaltakin jäi puolet nappulasta syömättä. Parista kulmasta meni yli mutta itse selvitti jäljen jatkumisen. Kepit huomasi hyvin ja nosti ne myös :)

Sitten vielä esineruutu! Ei mennyt taas kuin suunnittelin.. Rin ei meinannut millään nostaa esineitä, juoksi vaan yli. Toi sitten takakulman esineen mutta mikäpäs siinä. Kooalla taas KESTI! Voi juma kun se jaksaa vatvoa ja vatuloida! Meni yli kahdesta lähiesineestä, ei nenä auki yhtään :( Takaesineet tulivat taas hyvin. Viimeisen lähiesineen pakotin tuomaan, melkein karkasi taas. Mutta pidin hermoni kasassa ja vaadin vaan kovasti. Kyllä se sitten nappasi hajun noin 5 metrin etäällä olevasta esineestä kun ensin oli noin kymmeneen kertaan yli juossut.. Rasittavaa! Tänään sama ongelma esineruudussa, on kokoajan sennäköinen että olisi oikeasti paikallistamassa esinettä mutta ei ole lähelläkään. Tekee hitaasti töitä ja nenä kiinni. Tänään nousi kuitenkin lopulta neljä esinettä ja viides avustettuna :) Aikaa meni hitokseen..

Rin häiriköi Kooaa

Ja Kooa kertoo mielipiteensä!

Tänään myös hakutreenit :) Nyt Lappeenrannassa, Haukkulaaksossa lappeenrantalaisten kanssa. Kooalle 300 metrin rata ja kolme maalimiestä, kaikki valmiina. Kooa valitsi oikean puolen, se olikin tyhjä. Hieman oikaisi mutta annoin mennä, ajattelin että paikkaan sen myöhemmin. Sitten vasemmalle, jossa viimeisellä kymmenellä metrillä tien ylitys. Ei ollutkaan ihan helppo nakki! Ei löytänyt ja tein lähetyksen normimalliin uudestaan oikealle. Sitten taas vasen, ei löydä. Tätäkin jouduin jo korjaamaan. Oikealle ja taas vasemmalle. Ei edelleenkään suostu menemään tien yli! Lähetin useaan kertaan ja Kooa rupesi paineistumaan eikä lähtenyt kunnolla. Ei auttanut kuin pistää hihnaan ja käydä hakemassa hajut. Ajattelin että kun olen paineistanut kulmaan ja oikeasti haluan Kooan ylittävän tien niin en voi vaan jättää maalimiestä löytämättä. Nyt onnistui ja maalimies nousi.

Sitten vihdoin rataa jatkamaan, tyhjä oikealle ja vasemmalta tulikin löytö. Nenä toimi nyt hyvin, alue laski jyrkkään alamäkeen ja maalimies kuusen alla. Oli hetken vielä paikallistanut. Sitten tulikin muutama tyhjä, lähti ihan ok mutta taas useammalla pistolla noin 40 metrissä oikaisee. Taaksepäin etenemistä ei nyt tullut pahemmin. 250 metristä lähetys oikealle ja kuvittelin että löytäisi maalimiehen mutta juuri tuon 40 metrissä käääntymisen takia ei löytänyt. Sinällään ihan hyvä, nyt sain testattua miten Kooa lähtee "tutkitulle" alueelle. Vasen puoli myös katsastamatta, joten sinne viimeinen tyhjä. Nyt olikin jo veto oikealle takarajaa pitkin, tuli kuitenkin luokse. Nyt löytyi oikealta maalimies, henkeä piti vaan hetken vetää ennen ilmaisua.

Hyvä treeni, vaikka alku olisi voinut mennä paremmin :) Kooa tuli luokse hyvin, eteni nopeasti. Aikaa ei kuitenkaan mennyt (omasta mielestäni..) yli 20 minuuttia vaikka alkusotkut kestivätkin. Eteneminen oli reipasta eikä Kooa pahemmin hengästynyt. Ilmaisut loistavia, viimeinenkin oli hyvä vaikka alku hieman huono. Ennen hakutreenejä käväistiin lenkillä bortsu Riinan ja kahden kultsunartun kanssa. Totesin että Rin vaan ei osaa leikkiä muiden koirien kanssa jos Kooa on paikalla. Rin ainoastaan kyttää Kooaa ja estää Kooan leikkimisen muiden kanssa. Saa kokoajan olla komentamassa pois Kooan kimpusta kun sitten taas Kooalla menee hermot kääpiön karvoissa roikkumiseen ja tulee ihan turhaa rähinää :(Essi intoutui leikkimään Rinin kanssa ja tokihan se hauskaa oli kun Rin leikkii myös Essin kanssa :) Kooa piti komentaa pysymään alkuun poissa kun Kooa taas haluaa vaan leikkiä Rinin kanssa. Rin ja Essi kisailivat narupallolla ja Rin ymmärtää palauttaa sen Essille. Lopulta Kooakin intoutui vetoleikkiin Essin kanssa, osaa sovittaa myös voimansa hyvin että antaa kyllä vastusta muttei vedä Essiä nurin. Essi vaan huutaa että "Äitiiii! Sano Kooalle IRTI!!". Siinä menikin tovi kun kolmikko leikki omia leikkejään, toki piti hieman tuomaroida tätä puuhaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti