sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Rin rally-tokoilee!Rinille on otettu ohjelmistoon nyt myös rally-toko :) Näppärästihän se toimii! Uusina asioina on ainoastaan tullut esimerkiksi täyskäännös vasemmalle, joka onkin hyvä juttu koska teen sen aina Kooan kanssa. Möllikokeessa meni seuruu vähän pieleen kun käännyin samaan malliin kuin aina.. Sivulletulon takaakiertämällä Rin oppi parilla kotitreenillä ja sivulta eteensiirtyminen on ihan ok, toki hieman vino mitä nyt Rinin edessä olot muutenkin on. Hankalin liike on sama mikä Kooalla, ne taaksepäin askeleet :( Kooa tulee hirmu liki ja vinkuu, Rin tunkee kuononsa haarojen väliin, yrittää tulla lähelle mutta ahdistuu ja ei oikein tiedä miten olisi.

Tänään Rin teki treeneissä ensimmäisen rally-tokoradan. Ei ollut mitään ihmeempää, kaikki meni hyvin mutta tuota peruuttamista jouduttiin hinkkaamaan. Kooan kanssa rata meni ongelmitta läpi. Kooa on myös parina kertana tehnyt treeneissä pitkää paikkamakuuta ja siitä istumaan nousua.. se kun tuntuu olevan ongelmana. Rin teki vielä paikkamakuun Turon kanssa ja tulikin hieman häiritötä kun meidän välistä pyöräili lapsi ja vanhemmat. Tässä ei vielä mitään mutta sitten muksu päätti tulla pyöräilemaan kunniakierroksen koirien ympäri, valot päällä pyörässä tietty. Ei tästäkään koirat nouseet mutta sitten Turo nousi ja tämän jälkeen Rin pyrähti paikoiltaan pois kahdesti. Tämä tarkoitti siis pitkää makuuta ja hieman huono maku jäi. Rin rupesi myös loppua kohti vinkumaan. Pitänee ensikerralla laittaa pennut varmojen pötköttelijoiden viereen :D

Aamulla taasen oli oikea monitoimilenkki. Ensin talloin Kooalle jäljen, toista kertaa kepit jäljellä. Viime jäljellä taisi olla paljon vierasta hajua kun meni ihan pieleen koko treeni. Nyt Kooa meni selkeästi paremmin ja tarkemmin. Kulmia kolme ja nekin menivät kohtuu hyvin, nakitettuina tosin. Keppejä myös kolme, Kooa kyllä tiedostaa kepin muttei millään malta/osaa pysähtyä. Pienellä jarrulla ja kehulla kyllä tuo. Tätä pitää harjoitella vaan lisää :) Hirveä into Kooalla on kyllä jäljestää! Nakkeja oli ehkä 1/4 osalla askelia ja vielä peltojälkeä tehdään. Sitten esineruutu. Kooa pääsikin puuhun kiinni ja katsomaan Rinin työskentelyä. Rin oli myös puussa kiinni kun vein ensimmäisen esineen noin 25 metriin. Ensin RiiviöRin meinasi varastaa Kooaa komentamaan ja sai siitä tiukan palautteen. Sitten oli fokus taas hommiin. Teki nätin suoran piston ja löysi esineen. Toinen samaan malliin, noin 40 metriin. Tätä paikallisti hieman pidempään, kuitenkin suora pisto taas.


Kooalle oli neljä esinettä plus bonusesineenä kotiavaimet, halusin testata miten toimisi jos oikeasti hukkaisin avaimet metsään. Rinin treenien seuraaminen toi potkua ekan esineen hakuun mutta siihen se sitten jäikin :( Ensin Kooa bongasi vinkulelun takaa, se olikin hiton hauska esine Kooan mielestä :) Toi kyllä nätisti ja luovutti mutta sitten oli pakko vähän käydä vinguttamassa lisää, mikäs siinä! Seuraava esine kestikin vähän pidempään, taas paineli lähiesineen ohi moneen kertaan ja lopulta toi takakulman pehmolelun. Sitten löytyi lähiesine nro 1. Taas pitäisi paremmin muistaa mihin ruudun tallaa, olin ihan varma että Kooa tekee ruudun ulkopuolella töitä ja meinasin karjua pois. Onneksi odotin hetken kun Kooa nappasikin superlähiesineen nro 2. Sehän oiskin ollut nannaa lähiesinetreenille jos oisin komentanut Kooaa oikeasti tehokkaasta etsinnästä. Kooa oli ihan sitä mieltä että tää oli nyt tässä. Ei meinannut enään upota avaimia etsimään, jouduin pari kertaa kutsumaan pois kunnes myöntyi menemään syvälle. Avaimia paikansikin pitkään. Jos en olisi tiennyt että ne ovat siinä kohdilla olisin ollut satavarma että Kooa taas pelleilee. Annoin työskennellä rauhassa ja parin pudotuksen kanssa avaimet palautuivat miulle.

Kooa <3
Keskiviikkona meillä olikin ihan pimeät hakutreenit :D Kooalle neljä maalimiestä, ei menneet ihan ohjeet perille asti tälläkään kertaa mutta ei harjoitus siitä kovasti pieleen mennyt. Tarkoitus oli ottaa etukulmat, yksi välissä ja yksi takana. Etukulmasta siirtyminen ainoastaan tuohon väliin, muut valmiina. Noh, huomasin että jotain mätää on kun yksi ryhmäläinen olikin keskilinjalla :D Ensin lähetys oikealle, nätti pisto ja hieno haukku. Tässäkin taas toimittiin eri tavalla kuin olisin halunnut, pitänee näköjään selkeyttää omia ohjeitaan maalimiehille. Lähetys vasemmalle ja ei löytynyt etukulmasta ketään, ehkä noin 40 metrin kohdalla. Tämä puoli olikin todella syvä ja Kooa hienosti eteni aluetta. Sitten oikealle ja Kooa kääntyi taaksepäin. Karjunta auttoi ja Kooa vaihtoi suunnan eteenpäin. Ihana avoin maasto ja kehuin hurjasti Kooaa, meni upeasti takarajaa pitkin! Kutsuin pois ja tulikin nätisti. Vasemmalle huonompi näkyvyys, eteni alkuun vähän takapainotteisesti mutta kääntyi eteenpäin. Taas kutsuin nopeasti pois kun en tiennyt nyt että missä maalimiehet ovat ja halusin kuitenkin muutaman tyhjän. Nyt oltiinkin jo 200metrin radalla niin pitkällä että oikealta tuli takakulma löytö. Täällä olikin loppupalkka, mikä oli myös hiukan harmi. Vielä lähetys oikealle ja löytyi sieltäkin maalimies, nyt vaan jäi aika paljon aluetta tarkastamatta :( Viimeinen maalimies oli sattumalta juuri siinä kohdassa mistä lähetin eli Kooa sai suorasta pistosta samantien palkan. Mutta muutoin treeninä hyvä, vaikkei mennyt ihan niinkuin suunnittelin. Sain todella hyvin kehuttua Kooaa oikeaan suuntaan etenemisestä eikä Kooa tästä häiriintynyt ja lopettanut pistoaan :)

Rin teki myös yhden rullatuonnin, oli jo pilkkopimeää. Sitten lähdin hakemaan koirien kanssa merkkejä ja tein muutaman merkinnän muistiin. 1. Osta kunnon otsalamppu! Ei ole kivaa kun näkymä on pari metriä eteenpäin ja hiton huonolla valolla sekin. 2. Numeroi merkit! Ei mitään hajua keräsinkö kaikki kun merkkien laittaja ei muistanut montako laittoi. Siinä sitten sokkona kompuroit pitkin pimeää metsää poteroihin tippumatta ja tietämättä edes missä takaraja tarkalleen menee. Ja se hemmetin huono valo! 3. Laita heijastinnauhaa merkkeihin! Vaikka näitä tilanteita on muutama kauteen että joutuu etsimään merkkejä pilkkopimeällä niin heijastinmerkit auttavat hitokseen :D Nyt pitänee askarrella lisää merkkejä, jotta saan samalla numeroitua myös piilot. Tätäkin olen kaivannut, ohjeet mene sen toisen oranssin kohdalle piiloon, ei aina toimi. Hieman järjestystä peliin niin pistottaminen helpottuu!

Pimeyden ja treenien vaikeutumisen lisäksi harmittaa muutenkin :( Agility nimittäin taitaakin jäädä talvitreeneistä aikalailla pois :( Treeniaika onkin 19-21 eikä 17-19 kuten luulin. Joudun lähes aina ottamaan Essin mukaan eikä tuo myöhäisempi millään käy Essin aikatauluihin. Mennään sitten jos vaan joku kerta päästään.. Ja Rinin kisaura lähenee! Vaikka ei pitänyt kiirehtiä, eikä sille sinällään ole mitään syytä niin olen taas keksinyt että talveksi haluaisin uutta tavoitetta. Eli Rin on ilmoitettu tokokokeeseen ja koska Kooa menee rally-tokokokeeseen ja sinne saa viedä useamman (!) koiran niin tottakai Rin lähtee myös :) Jos menee pieleen niin menkööt, onpahan tavoitetta talveksi ;)2 kommenttia:

  1. Rin näytti varsin näpsäkältä ralleilijalta. Keskittyi hyvin.

    VastaaPoista
  2. Voi olla että on parempi kuin Kooa :D Tai mie oon parempi Rinin kanssa kun en oo kangistunut siihen "ei saa kehua, ei saa käskeä kuin kerran" -ajatukseen vielä Rinin kanssa..

    VastaaPoista