keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kummallisuuksia möllikokeissa

Sunnuntaina täällä oli harvinaista herkkua, möllitokokokeet! Molemmat hurtat pääsivät osallistumaan. Kooa pääsi aamusta EVL hommiin, halli oli ihan vieras meille kaikille. Olin jo suunnitellut että jos paikallaoloihin mennessä haistelee niin huomautan. Seuraavat takuuvarmat huomautusta vaativat kohdat olivat seuraaminen ja zeta, molemmissa oikeastaan aina haistelee/keksii jotain muuta. Mutta voihan myrkky! Eihän nää koskaan mene niinkuin suunnittelee.

Ohjattu, pikkasen kaukana. Kuvan omistaja vesileimassa.

Luoksetulo
Ensin oli paikallamakuu, tänne mennessä ei haistellut. Meni vähän jäykästi maahan mutta nousi taas todella hyvin ylös :) Sitten istuminen. Kuulemma miun lähdettyä Kooa oli ravistellut jalkojaan (?) ja mennyt maahan. Voihan kummallisuus! Koska oli vielä toinen erä paikallaoloja tulossa niin onneksi tajusin tunkea Kooan niihin myös. Tai siis pelkkään istumiseen. Nyt Kooa istui napakasti, kunnes viereinen mummo beecee kävi viettelemään! Kooahan ei voi olla pieneen vihjaisuun vastaamatta ja hännät viuhuivat puolin ja toisin. Siitä sitten mummo beecee otti askeleen pidemmälle ja tuli nuorta herraa ihan nenäpäivää moikkaamaan. Näin piilosta kun Kooan silmät pullistuivat päästä ja häntä kävi hirmu tahtia. Hetken Kooa kesti mutta kun menimme koirien luokse niin eihän sitä nuoren ja viriilin uroksen muisti enään turhiin paikkaistumisiin riittänyt ;) Hyvä niin, koska nyt Kooa sai napakan palautteen pepun nostosta. Palasimme vielä piiloon ja sitten takaisin. Tää olikin hyvä treeni :D

Liikkeet olivat ihan täysin sekalaisessa järjestyksessä. Sinällään ihan parasta mutta toisaalta, kokeissa mennään lähes aina saman kaavan mukaan. Joten siksi olisi ollut enemmän kokeenomainen treeni jos liikkeet olisivat olleet niinkuin "normaalisti". En muista enään missä järjestyksessä liikkeet menivät. Kummallisuuksia silti tapahtui.. Metallinoudolle vähän enemmän murinaa ja purinaa, se olikin ihan ensimmäinen liike. Tunnarissa hieman enemmän pureskelua. Ruutuun merkillä lähettämisessä odotin Kooan kontaktia hieman normaalia pidempään, meni puoleen väliin ja pysähtyi siihen! Ennenkuulumatonta! Kutsuin samantien takaisin sivulle ja lähetin uudestaan. Ohjatussa meni taas melkein metrisen ympyrän ulkopuolelle! Myös ennenkuulumatonta! Seuruun liikkurointi oli liian hyvä :D Alkoi heti sivuaskelilla/käännöksillä. Kooa toki vinkui mutta tämänlainen aloitus terästi Kooan heti. Teki parasta treeniseuruuta lopun, hieno kontakti ja paikka. Saatiin 10! Ikinä ei ole seurannut kokeessa noin hyvin. Oli kyllä kiva fiilis kun ei tarttenut hampaita kiristellä :) Zetassa ennakoi maasta ylösnousun mutta ei sitten suostunut haistelemaan.. En siis saanut yhtään perusongelmista esiin. Mutta kasan uusia!

Mutta sitten Rin.. Tokoa ei olla juuri yhtään tehty viikolla, pelkästään paikkamakuu harjoituksia ja pientä motivaatio seuraamista. Ajattelin että ei koira voi viikossa unohtaa liikkeitä! Kyllä se vaan voi.. Pihalla virittelyissä jäävät eivät toimineet, meni seisomisessa maahan. Onnistui lopulta ja rupesi rullaamaan normimalliin eli varmat ja nopeat jäävät. Rinin vein halliin ennen paikkamakuuta eikä se ahdistunut muista koirista ollenkaan vaan hengasi hyvässä mielessä lähistöllä. Ja intopiukeana teki syöksähdyksiä mahdollisia lulluttajia kohti..

Paikkiskaverit ja Rin kauempana
Paikkamakuussa olimme ensimmäisiä ja vein Rinin selkeäasti kauemmas. Luoksepäästävyydessä kiskaisi vieraan ihmisen luokse kun maltti petti, tajusi samantien että näin ei kuulunut tehdä ja hyppäsi miun eteen perushengailuasentoon pötköttelemään.. Liikkurin "Onko valmista" kysymyksestä meni jännästi kiepille maahan miun viereen. Mietin hetken että mitä ihmettä teen, on ennakoinut siis ennenkin maahanmenoa muttei noin hassusti. Sitten tajusin että nää on möllit ja käskin Rinin takaisin viereen ja maahan. Jäin lähemmäs vartioon ja tarkkailuun. Rin ei ahdistunut! Ei miun mielestä yhtään! Vaikka oli vieras koira vieressä niin pystyi kurkkimaan sinnepäin, kerran haisteli maata. Annoin olla koko kaksiminuuttisen kun näin että fiilis oli hyvä :) Onneksi paikkamakuu ongelma ei ole niin paha mitä pelkäsin sen pahimmillaan olevan :)

Mutta sitten kummallisuuksia taas! Kysyttiin että aloitanko samantien, mietin että mikäs siinä kun kerta voin palkata lelulla kehässä. Otin pallon esiin ja siinä hetki riehuttiin. Kehän ulkopuolella tapahtui jotain rähinää ja Rin tietty säntää kukoksi tunkiolle, ei siis onneksi kehä"aitojen" takia päässyt pitkälle. Karjuin pariin otteeseen takaisin. Tästä jäi Rinille pöhpöh fiilis. Liikkeet tehtiin käänteisessä järjestyksessä. Oisi pitänyt sanoa että meille pliis ihan normit kun palkkauksetkin olin suunnitellut. En tajunnut, hyppy ensin. Lähti hyvin lennokkaasti eikä pysähtynyt! Kaarsi laajalla kaarella ja tuli melkein esteestä ohi. Tästä kielsin ja otin uusiksi ja sama juttu, ei pysähdy. Vein pannasta oikealle paikalle ja suoritin liikkeen loppuun. Voihan kumma!

"Nättiä" seuruuta, kiitoksia vaan Miiralle kuvista :)
Liikkeestä seisominen ok, luoksetulossa tuli nätisti eteen eikä haukkunut. Mutta ei mennyt maahan! Ei toisella käskyllä eikä uusiksi otettuna. Perhana! Jätin siihen. Molemmissa seuruissa samoissa kohdissa karkasi seinän suuntaan. Kontakti muutoinkin huono. Jouduin karjaisemaan molemmilla kerroilla huomion takaisin. Huono fiilis jäi :( Palkkaamaan en pystynyt kun suunnittelin uusiksi että palkkaan maahanmenosta, eihän siitä voinut. No onneksi nyt on aikaa palata perusteisiin..

Möllin jälkeen Kame-veljeä tapaamaan, heti tuli parempi fiilis :)


Komea Kame ja pikku Rin

Kooakin pääsi metsälenkille mukaan, Kamen kanssa ei juuri erimielisyyksiä tule

Olen lohduttautunut agilityn parissa :) Rin tekee superisti, Kooa vähän vähemmän superisti mutta yllättävän paljon se muistaa asioita. Kooa muistaa kontaktit, 2on2off, todella hyvin! Tiistain treeneissä tein molempien kanssa pakkovalssia, en tiedä olenko Kooan kanssa tätä juurikaan koskaan tehnyt. Käännökset Kooalla on valtavan sähäköitä ja meinaa siivekkeet lennellä, tähän avuksi ohjuri rimat. Sitten lenteli vaan rimat. Hyppyjen rimat tosin pysyivät yllättävän hyvin :) Rinille samaa ja alkuun meni hyvin mutta sitten jotenkin levisi eikä ottanut merkkausta. Lopuksi Rinille 2on2off harjoittelua puomin alastulolla mutta se taas ei mennyt oikein hyvin, tuli lähes kokoajan suoraan pois puomin sivusta.Tänään vielä hieman tokoa. Rin teki paikkamakuuta yksin niin että Tuija käveli vierestä, ensin oli ilmeisesti vähän liian läheltä. Rin joko oli intopiukeena siitä että ei saanut moikata tai sitten ahdistui. Kun toistoja tuli lisää ja matka piteni niin Rin rauhoittui ja oli hyvässä mielentilassa :) Seuraavassa erässä korjattiin Rinin hyppyä, ei pysähtynyt hyvin ja sitten kun otin lelun valmiiksi palkkaa varten käteen ei meinannut hypätä millään.. Saatiin kuitenkin onnistumaan. Motivaatio seuruuta ja ruutua, jossa tapahtuu jotain kummallista! Rin ilmeisesti hakee katseellaan mahdollista lelua ja tekee hirveitä pomppuja! Etenkin kun lähetän läheltä niin pomppaa metrin korkeuteen ja siitä toisella pompulla ruutuun.. Mitenköhän tähänkin puuttuisi.. Kooa harjoitteli oikealla seuraamista :) Ja paria muuta rallytokojuttua. Kooa kiihtyy vaan ihan hirveästi näistä uusista tempuista ja meinaa syödä miun sormet. Oppiminenkaan ei tunnu olevan parasta tuollaisessa sähellyskiihtymys-mielentilassa.. Mutta jotain uutta on tehtävä Kooankin kanssa :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti