sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Rallytokokoe, Kooa ja Rin myös!

Nyt Rinillä on ihka ensimmäinen kisakirja :) Aloitettiin helpoimmasta eli rallytokosta. Ja ihan vaan siksi koska rallytokossa saa kisata kahdella koiralla! Siis miksi maksaisin bensoja ja kuluttaisin aikaani vaan yhden suorituksen takia? Matkasimme Lahteen kisaamaan. Toiset rallytokokisat ja "jouduin" seuraamaan koko alokasluokan. Joka kesti yli 6 tuntia! Ok, oli lähes 60 koiraa mutta silti ajaltaan ovat ihan järjettömän pitkät kisat. Ja kyllä sitä kovasti ihmettelin että miten onkaan alhainen kisakynnys osalla kokeeseen osallistujista. Vaikka saa koiraa kehua ja avustaa mielin määrin niin kyllä miusta koirallakin pitäisi joku haju olla mitä ollaan tekemässä. Toki sitä tokoihmisenä katsoo suorista vielä erilaisin silmin..

Kooa aloitti. Nyt halliin pääsi jo ennen kisaa ja kehäkään ei alkanut ihan heti maton reunalta. Sain siis Kooalle ilmoitettua että nyt ollaan hommissa eikä pelleily ole suotavaa. Tämä siis meni huomattavasti paremmin kuin Joensuun koe :) Kooa oli kuulolla alusta alkaen, vaikkakin kontakti huono. Sitten kun taas itse muistin hieman rentoutua ja vähän kehaista niin heti parani. Yksi hihnan kiristyminen ja 99 pistettä. Kehään tutustumisessa kuulin että palkat saa olla taskussa! Olin ihan että mitämitämitää!?! Sitten näytinkin Kooalle että täällä ne tonnot taskussa kulkee ;) Kooa tuli lopulta toiseksi :)


Rinin vuoro oli kolmen koiran päästä Kooasta! Vähän ahdisti mutta ehdittiin hyvin. Rinkin kävi hallissa pyörähtämässä ennen koetta, hieman pöhki mutta kun sai tehdä hommia niin sitten ei enään ympäristö niin ahdistanut. Rin tekee selkeästi enemmän hommia miun kanssa :) Tai ainakin siltä tuntuu. Yhden kyltin jouduin uusimaan kun Rin tulikin kiertämällä sivulle, suurin moka olikin kolmanneksi viimeinen kyltti. Pyysin Rinin eteen, huomasin että lähtee ennakoimaan sivulletuloa. Sen sijaan että olisin ohjannut paremmin tai käskenyt istumaan niin annoin vaan nopean sivulletulo -käskyn.. Tästä meni sitten -10 pistettä :( Mutta eipä sillä sen väliä, Rinin ensimmäinen koesuoritus oli ihan huippu! Rin ei yhtään stressannut miun jännityksestä tai vieraasta hallista :) Ja kehän jälkeen ajattelin että ihan vaan kokeilen huoliiko Rin narupalloa, on ollut todella huono leikkimään tällaisissa massakoiratapahtumissa. Ja vielä mitä! Retuutti lelua ihan innoissaan välittämättä mistään ahtaudesta ja vieraista koirista <3 Rinille yhteensä 85 pistettä.

Tänään vielä treenattiin Jeren ja Rauhan kanssa Kouvolassa. Sisarukset leikkivät ensin lenkillä todella nätisti keskenään, tälläkertaa tajusin jättää Kooan autoon eikä Rinin tarvinnut stressata mitä Kooa puuhaa. Rin teki hieman tokoa, josta pääosin hyppyä ja luoksetuloa. Vieraan hypyn hyppäsi hyvin mutta laskeutumispaikkaa piti hieman hinkata. Ja sitten agilityä pitkästä aikaa. Kunhan ohjaaja oppi taas kuviot niin koirakin kulki paremmin :) Hieman Riniä ahdisti toiselta puolelta hallia kuuluvat treeniäänet.

Rin ja Rauha
Muutoin tällä viikolla on tehty hyvin vähän. Tokossa paikkamakuutreeniä, ei niin onnistunutta. Nyt tehtiin hyvä treeni rallytokokisan yhteydessä kun Rin sai vieruskaveriksi Arwo kelpien. Rin makasi oikein hiljaa ja rauhallisesti. Mutta ehkä siksi että vahti lähellä olevassa tolpassa kiinni olevaa Kooaa.. Hyppy tuottaa "ongelmia" koska Rin tuppaa hyppäämään vinoon oikealle. Luoksetulossa vieraassa hallissa tulee haukku.. Ei meinaa aina tulla perusasentoon. Tällaisia pienenkoiran pieniä ongelmia :) Eräällä lenkillä tehtiin pari kiintorullatreeniä Henrin kanssa. Rin toimi loistavasti! Ei mitään ongelmaa ottaa rulla kaulasta :)

Yhden jälkitreenin tein myös. Kooalle ihkaensimmäinen metsäjälki! Koska en näitä osaa oikein tehdä niin kunhan vaan metsässä kävelin, kulmat tamppasin hieman tarkempaan. Kaksi keppiä, 200 askelta ja noin 30 minuuttia vanha. Eikä nameja jäljellä. Kooa meni loistavasti! Onneksi Sanna sattui paikalle neuvomaan ja sainkin hyviä ohjeita jatkojälkiä varten. Eka keppi nousi hyvin mutta toinen oli aika pieni ja Kooa vielä potkaisi sen johonkin piiloon.. Rin teki 150 askeleen peltojäljen. Hyvä taas jos itse muistaisin missä kulmat menevät.. Tuuli todella paljon mikä tietty vielä sekoitti jälkeä. Meinasi usko loppua kun Rin vaan lopetti työskentelyn mutta kyllä se palkkapurkki sieltä lopulta löytyi, ei kyllä ihan jäljen päästä vaan olimme muutaman metrin sivussa kun Rin vaan ilmoitti että tuollai oisi tuollainen joku juttu!


Korvat eivät mahtuneet enään kuvaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti