sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Voi pientä Rinpulaista ja ikävää ekaa tokokoetta :(

Koska Kooa oli menossa Pieksämäen rotumestaruuskarkeloihin niin päätin samalla että Rinkin voi tehdä siellä tokodebyyttinsä. Hieman aikaista mitä alunperin suunnittelin mutta liikkeet olivat jo päätöstä tehdessä hyvällä mallilla. Mutta voihan alokasluokkaa! Olisin niin kovasti halunnut tästä eroon heti ekan kokeen jälkeen, jottei tarvitse jännittää paikkamakuuta. Rin on kuitenkin senverran herkkä että en halunnut paikkamakuussa mitään ikävää tapahtuvan. Mutta eipä sitä voi itse olosuhteisiin vaikuttaa ja näin sitten kävi että viereinen koira nousi ja tuli suoraan Rinin luokse. Tuli itselle sellainen "Nyt se karma puree nilkkaan" -fiilis kun Kooa oli alemmissa luokissa aika herkkä lähtemään paikkamakuusta :( Onneksi tämä lähtijä ei ollut omaan silmään ainakaan aggressiivisen oloinen, mikä olisi tietenkin ollut vielä pahempi.

Aloitetaan Rinin kokeesta, vaikka Kooa olikin vuorossa jo aamusta. Rinillä siis tuomarina Riikka Pulliainen ja tästä olin hyvin tyytyväinen koska Riikka on todella ihana tuomari :)

Luoksepäästävyys 10: Tämä tapahtui vähän erimalliin! Tehtiin pihalla niin että kaikki koirat kävivät moikkaamassa Riikkaa, ei tullut koirille sitä ikävää ja pitkää odottelua hallissa :) Rin oli luoksetunkeva suorastaan.

Paikkamakuu 0: Rin jäi normaalisti makoilemaan. Kesti ehkä noin 30 sekuntia kun viereinen koira pomppasi pystyyn ja samantien Rinin luokse. Itselläni on aika huonot muistikuvat tästä kun oli vaan sellainen "voiperkeleenhelvetti!!!" -olo. Rin ahdistui mutta pysyi paikallaan. Sitten kun koiran ohjaaja reippaasti ja vihaisesti (tai varmasti ainakin Rinin silmissä vihaisesti, en toki oikeasti tiedä) marssi ottamaan koiraansa kiinni ja lähestyessään vielä tiukasti käski omaa koiraansa niin se oli Rinille liikaa ja Rin lähti miun luokse. Rin siis kestää paremmin vieraat koirat iholla kuin sen että vieras ihminen tulee vihaisena&uhkaavana kohti. Etenkin silloin kun toinen yrittää vaan suorittaa hommansa kiltisti ja kunnolla.

Saatiin uusia mutta vähän ajattelinkin että ei onnistu ilman korjaussarjaa. Pihalla jo katselin että jos ollaan viimeisenä rivissä niin sen koiran viereen en tasan Riniä laita! Halusin että itselläni on edes jonkinlainen luotto vierustoveriin, ei onnistu että kumpikaan meistä ei luota viereisen koiran paikkamakuuseen. Pihalla koira rähisi Rinin suuntaan ja oli muutenkin levottoman oloinen. Taktikoin ja kiiruhdin ensimmäisten joukossa halliin ja sanoin että jos voitaisiin olla "ekoina" rivissä. Tämä onneksi kävi! Rin oli ehkä puolet paikoillaan, tässä välissä nousi ainakin yksi (juuri se viimeinen koira), ellei jopa kaksi koiraa istumaan. Rin vilkuili ympärilleen, kävi nuuhkimaan maata ja sitten päätti että ei tähän voi jäädä ja tuli luokse. Voi pientä Rin rukkaa! Onneksi ahdistus ei kuitenkaan sen kummemmin painanut vaan leikki molempien kehien jälkeen ihan hyvin lelulla, itseä ahdistus ehkä enemmän jäi painamaan :(

Sitten yksilökehään. Kamera olikin jäätynyt enkä huomannut sitä vastakun kehään mennessä. Harmiksi siis videota ei ole ja jännitys pilasi osittain muistin ;) En silti omasta mielestäni jännittänyt niin paljon mitä esimerkiksi Kooan kanssa mutta oli tuo silti ihan uusi tilanne meille molemmille.

Seuruu hihnassa 8,5: Oikeastaan kaikki liikkeiden aloitukset olivat huonoja. Rin katseli paikkamakuupaikan suuntaan, tai sitten katseli miun jännityksen johdosta ihan vaan poispäin miusta. Mutta ei ollut samallalailla läsnä heti mitä normaalisti on. Täyskäännöksen tein taas ajatuksissani Kooan malliin mutta onneksi rallytokon takia Rin osaa kaikki versiot!

Seuruu ilman hihnaa 8: En muista mitä tässä olisi käynyt, täyskäännökset tein ainakin nyt Rinin malliin.

Maahanmeno 9: Kaksoiskäsky perusasentoon, huomio oli taas ihan muualla kun tulin viereen. Tätä on tehnyt treeneissäkin toisinaan vaikka nyt onkin pitkän aikaa tullut hyvin perusasentoon.

Luoksetulo 9,5: Ei haukahtanut! Eikä törmännyt! Sivulletulo taisi olla hieman liian villi.

Seisominen 9: Samat mitä maahanmenossa, kaksoiskäsky perusasentoon.

Hyppy 9,5: Muistaakseni tässä taisi tulla pieni ääni. Ja jätti hypyn normaalia vajaammaksi sekä nuuhkaisi estettä. Mutta hyppäsi :) Eikä lähtenyt liikkurin käskystä tai miun virittelyistä :)

Kokonaisvaikutus 10: En pystynyt/muistanut ihan rentoutua tarpeeksi liikkeiden välillä. Rin kuitenkin palkkautui ympäripyörähdys tempusta ja rapsutteluista. Oli iloisesti mukana vaikka vähän rauhallisemmin mitä normaalisti :)

Pisteitä kertyi yhteensä 152,5 eli II-tulos. Sijoitus 8/14 ja (kolmesta osallistujasta) 2. sija alokasluokan "rotumestaruudesta". Yksilöliikkeisiin olin siis supersupertyytyväinen! Kaikki toimi periaatteessa niinkuin pitikin ja tärkeintä oli huomata että meidän yhteispeli tuntui toimivan :) Ja onneksi treenikaverit antoivat hyvää palautetta siitä miltä suoritus kehänlaidalta näytti etenkin kun sitä videota ei nyt tullut. Tästä on hyvä jatkaa, kunhan tuohon paikkamakuuseen saadaan hyvä fiilis takaisin :)

Rotuyhdistyksen palkitsemat, ykkösenä Suvi ja Elli, joille uskomattoman hieno tulos 195,5p.!


SuperKooa!
 Sitten Kooan suoritus. Kooa oli taas kuin juna, teki omaa tarkkaa ja varmaa linjaansa. Hallintatoimet ovat auttaneet ja Kooa on paremmin kuulolla. Eli siis eteenpäin ei mennä Kooan ehdoilla vaan jos meinaa mennä ennen minua niin minä peruutan ja vaadin Kooan seuraamaan miuta eikä niin että mie juoksen Kooan perässä..

Paikkaistuminen 9: Taisi vähän heilutella viereiselle bortsunartulle ja nuuhkia maata. Sitä perusKooaa. Alkuun Kooan fiilis oli taas sen oloinen että "Joojoo, kyllä minä tiedän!"

Paikkamakuu 10: Meni hienosti maahan ja nousi ekalla istumaan! Ja vielä sillain paremmin istumaan mitä pitkään aikaan on kokeissa tehnyt. Jotain on saatu treeneissä oikein vahvistettua :)

Seuruu 7: Olipas siksakkia! En ehtinyt edes juuri mitään miettiä kun taas jo käännyttiin tai väännyttiin johonkin suuntaan. Kooalle siis se pahin, edistys yms. tulee tässä niin herkästi esiin. Ääntä tuli myös.

Zeta 8,5: Istui, jes! Mutta joka hemmetin jäävässä piti nuuhkutella maata, prkle!

Luoksetulo 8,5: Tuli suoraan sivulle..

Ruutu 9: Pieni piip merkille mennessä. Saisi mennä nopeamminkin niin merkille kuin ruutuunkin. Mutta hiljaisuus on tärkeämpää vielä.

Ohjattu 9: Tässä merkille meno oli nopeampi. Ei ääntä, ainakaan muistaakseni. Lukitsi ja toi hienosti oikean. Vasen olisi ollut hieman ennen ruutua, joten onneksi arvoin meille oikean. Tällaista ei ollakaan treenattu aiemmin! Ainoastaan niin että kapulat on ruudun kanssa samalla linjalla.

Metallihyppynouto 9: Pieni urahdus taas pääsi, heitin kapulan pystyyn mutta Kooa toi sen ongelmitta :)

Tunnari 8: Pyöräytti suussa? En ole ihan varma mistä pisteet tippuivat.

Kaukot 9: Nyt oli hieno! Edellisissä treeneissä tein pienen huomion että jos liikutan kättä enemmän ulospäin kun taaksepäin ja sanon "Seiso!" -käskyn sijaan "Sei" niin Kooa pysyy paremmin takapainoisena. Tämä tietenkin kokeiluun heti ja toimi!

Pisteitä kertyi yhteensä 277,5, EVL1 ja tämä riitti kovatasoisessa porukassa sijaan 8/17. Kooa teki omannäköisensä suorituksen ja olin siihen erittäin tyytyväinen :) Luovutukset ja perusasennot olivat suorempia pitkään aikaan, siitä saa olla myös tyytyväinen! Kooasta on video, kunhan jaksaisin sen muokata.

Tämän viikon harjoitteita :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti