perjantai 21. marraskuuta 2014

Voihan tokso yyyöööks!
Lisää vaan ikävyyksiä pienelle Rinputille :( Rinillä on todettu koiramaailmassa hieman harvinaisempi ihanuus, toksoplasma. Rinillä oli hieman kummallisia oireita ja eläinlääkäri vaan sivulauseessa mainitsi että yksi pieni mahdollisuus oisi toksoplasma. Sanoin samantien että sehän on testattava kun Rin niitä perhanan pikkujyrsijöitä metsästää! En edes tiennyt että toksoa voi koirilta löytyä. Ja on näköjään saanut sitten jotain jyrsijöitä syötyä. Tai sitten kissanulostetta. Tai vaikka molempia! Ihanaa!! Tämä tietää siis ihanan pitkää antibioottikuuria :( Voi Rin raukkaa! Selvittelin vielä lisää toksoplasman leviämisestä eikä se onneksi leviä muutenkuin ulosteiden välityksellä, tai muu leviäminen on ainakin hyvin epätodennäköistä. Ja kaikenlisäksi leviämisvaaraa ei ole tuoreista tuotoksista vaan vähän vanhemmista ja tietyssä lämpötilassa muhineista pökäleistä. Pitänee hieman kuulostella tarvitseeko vielä Kooa testauttaa, vaikka Kooa ei kyllä mikään kakan mutustelija ole koskaan ollut.

Rinin paikkamakuuta on nyt ratkottu Kooan ja Henrin avulla. Rin on saanut kotona makoilla superpalkalla niin että Henri kävelee ihan vaan vierestä ohi, välillä antaen myös palkkaa. Välillä myös hieman "uhaten", kuitenkin niin että Rin ei ahdistu. Jospa tämä auttaisi siinä että lähestyvä ihminen on mukava asia. Tai ainakin niin että vaikka lähestyvä ihminen ei näytä mukavalta niin mitään huolta ei ole. Jossain vaiheessa pitää sitten tehdä myös tuttujen treenikavereiden kanssa. Sitten Kooan vieressä ihan perusmakuuta ja nyt myös niin että Henri on kuljettanut Kooaa Rinin ympärillä. Tämä aiheutti hieman silmien pyörittelyä muttei sen kummempaa.

Yleisissa treeneissä tehtiin kaukana muista. Huomasin että Rin ei edes halua katsoa toisia koiria, tai jos kurkistaa niin hieman ahdistuu siitä. Katselee mieluummin ihan toiseen suuntaan voimakkaasti päätä kääntämällä. Olen palkannut nyt siitä että vilkaisee muita koiria ilman ahdistusta. Tänään Rin makoili Nano-bortsun "vieressä" eikä ahdistunut siitä että katsoi Nanoon. Toki Nano onkin tuttu ja kiltti :)  Ongelma ei siis onneksi ole maailman pahin mutta pitää kuitenkin tehdä nyt rauhassa pohjat ja sitten keväällä kohti seuraavaa koetta.

Sitten ollaan siirrytty mukavampiin juttuihin myös, agilityyn :) Tänään treenattiin Paulan ja Nanon kanssa agilityä. Rin pääsi harjoittelemaan keppejä takaperinketjutuksella. Ensin lelun avulla mutta se tuntui aiheuttavan aivojen jäätymistä. Nakinpalanen toimi paremmin ja toistoja saatiin tehtyä heti useampia peräjälkeen. Sitten muutama kerta keinun päähän juoksua, Rin ei kyllä arastele yhtään! Seuraavalla kierroksella Rin teki muutaman esteen ohjauskuviota, itse en kyllä osaa yhtään! Ja ei silloin tietenkään myös Rin. Ei osaa tulla käteen kiinni. Tämän huomasin kun olin siivekkeen takana ja piti merkata takaakierto kädellä ja sitten ohjata esteen yli. Tässä meni muutama kerta että Rin tuli käteen eikä esteen yli suoraan. Harjoitusta molemmille riittää!

Kooakin pääsi tekemään samaa esterallia. Ehkä puolella kerroista ensimmäinen rima tuli alas mutta kun keskittyy niin hyppy on oikein voimakas ja ilmava. Työntö esteen yli vauhditta oli helppo mutta pienikin liike miulta seuraavan esteen suuntaan tiputti herkästi kakkosesteen riman. Sitten keppejä, taas kun olen paikoillani ja lähetys on suoraan kepeille niin Kooa menee kuin juna. Eri keppikulmat ovat hankalia, ylläripylläri kun ei olla yli vuoteen treenattu ;) Ja jos kisataan vauhdissa niin Kooa rupeaa hosumaan kepeillä ja suoritus ei ole puhdas. Kiva oli kuitenkin tehdä pitkästä aikaa agilityä, ihan vaan niitä helppoja perusteita :)

Torstaina oli vetotreenit ja Kooa pääsi Heidin apuriksi taas. Nyt lähti alkukankeuden jälkeen hyvin vetämään. Kokoajan oli kuulemma kevyt veto päällä eikä yhtään taaskaan jäänyt ohitettujen perään miettimään vaan veti tyhjälläkin hyvällä vauhdilla. Hyvä Kooa ja Heidi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti