tiistai 9. joulukuuta 2014

Ex-tempore agilitykoulutus ja ex-tempore agilitymasennus

Rinin sisko Rauha ei päässytkään Jouni Oreniuksen agilitykoulutukseen niin myö lähdettiin paikkaamaan sitten Rinin kanssa parin tunnin varoitusajalla :) Kyllähän siitä hyötyä oli! Rin menee lujaa ja mie en :D Eli ohjetta tuli että miun pitää liikkua paljon enemmän ja uskaltaa myös liikkua, nämä oli pääasiat. Itse kun koen että en osaa liikkua ja olen agilityssä niin kömpelö niin olen vähentänyt liikkumisen mahdollisimman pieneen. Mutta toisaalta, jos en liiku niin enhän mie voi oppiakaan liikkumaan! Lelu käteen niin siitä voi helposti palkata oikeaan suuntaan.

Tälläkertaa opin mitä tarkoittaa vekki. Niitä tehtiin alkuun ja se toimikin ihan kivasti, vaikka olin aika usein myöhässä. Sitten tehtiin jotain ihan muuta, en vaan muista näiden agilitytemppujen nimiä. No kuitenkin niin että Rin hyppää esteen yli ja mie käännyn tiukasti toiseen suuntaan. Tätä pitää harjoitella, Rin kääntyy helposti miun liikkeen mukana ja hyppää hypyn takaisinpäin. Lelu siis siivekkeen taakse tai vaihtoehtoisesti joku palkkaa sivuun. Sitten jos mie etenen esteen suuntaisesti niin Rin ei osaa takaakiertoa vaan kiertää taas miun liikkeen mukana koko esteen. Hauskaa oli, onneksi on neuvot vielä videolla :) Nämä pitänee käydä vielä ajatuksella läpi. Kiva oli myös huomata että Rin istui todella nätisti lähdössä ja jos jätin neuvojen ajaksi "Käy" -käskyllä maahan niin totteli sitä myös todella hyvin. Putket hakee myös hyvin, kuten perällä olevan putken. Koskaan ei olla tehty putkea tällaisesta kulmasta.


Agilitymasennus johtuu taas Kooasta :( Alku tuntui lupaavammalta miltä nyt tuntuu. Kaipa se johtuu siitä että Kooalla nousee kierrokset tappiin kun nyt on päässyt hieman agilityä taas tekemään. Tänään kiskoi hullunkiilto silmissä hallille ja oli sellaista aivot narikassa meininkiä. Pienikin miun liike tiputtaa rimat. Päätöntä menoa ja hirveällä huudolla. Margareetta kokeili Kooaa, tämä toimi paremmin kuin miun räpellys. Sitten Paula kokeili pelkkää vartalo-ohjausta, joka pisti Kooan hieman paremmin keskittymään ja rimat pysyivät paremmin. Itse en kyllä ole niin taitava että pystyisin pelkkää kroppaohjausta tekemään :D Ja sitten olikin itkuvirret kun rima tippui, tästä Kooa meni ihan hiljaiseksi ja hämilleen, hyvä niin!


Jotain Kooa on tänä vuonna osannut :) PK-masennuksesta huolimatta Kooa oli Imatran Palveluskoirayhdistyksen paras VOI-hakukoira, toki myös ainoa sellainen :D Sitten Kooa nappasi Tokoteamin Vuoden Puurtaja pytyn, tämä kiertopalkinto tuli meille toistamiseen. Samoin tuli Imatran Kennelkerhon tokomestaruus pytty. Hienoin&tärkein palkinto on tuo sininen TVA plakaatti <3 Tämä saatiin Imatran Kennelkerholta.

Rin teki tänään puomin alastulokontaktia ja keksin miksi ei välillä toimi vaan hyppää pois. Siksi koska silloin Rin on miun oikealla puolella! Eihän tokokoira tällaista osaa. Keppien opettelussa saatiin nyt monta hyvää toistoa, virheitä vain muutama. Sitten tehtiin pussia ekaa kertaa, ensin menivät Rin ja Essi yhdessä pussin läpi. Sitten Rin yksin uimaritekniikalla, hirveä rapina kun meni niin matalana.. Pussin suuta silti pidettiin auki. Treenit olivat normaalia kevyemmät koska..

Viikonloppuna Rin aiheutti taas huolta. Lauantaina ensin käytiin Rauha siskon kanssa iltalenkki metsässä ja siskokset tulivat oikein hyvin toimeen :) Sitten illalla Rin oksensi noin kymmeneltä iltaruoan. Ja sitten sitä oksennusta riittikin, pahimmillaan 20 minuutin välein kello neljään asti :( Yksi reilun tunnin tauko oli, viimeinen oksennus tuli klo 06. Voi reppanaa! Sunnuntaina ei oksennellut mutta ei oikein maistunut ruoka/juoma. Päivän aikana söi noin kourallisen nappuloita yhteensä ja juotin piimävesiseosta, itsenäisesti ei juonut. Iltaa kohden ei juonut sitäkään ja meni vielä vetelämmäksi. Selkeästi kuivui, silmät olivat ihan kuopallaan. Iltapäivällä annoin sitten Nutri-Plus geeliä muutamaan otteeseen ja ruiskulla piimää/vettä suoraan suuhun. Nämä onneksi söi. Yöllä pari kertaa vielä ruiskulla vettä ja aamulla olikin vastassa selkeästi pirteämpi koiruus :) Maanantaina vasta illalla joi itsenäisesti vettä, muutoin juotin piimävesiseosta. Selvittiin tästäkin, vaikka lähellä oli etten vienyt eläinlääkäriin. Todennäköisesti tämä johtui Rinin voimakkaasta antibioottikuurista mutta kaikenmaailman myrkyt ja suolitukokset kyllä pyörivät päässä :( Onneksi ei ollut ripulilla!

Paalijuoksua. En tiedä miten pääsi tuonne, näppärä hyppääjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti