tiistai 16. joulukuuta 2014

Mukavia tokohetkiä


Välillä tuntuu että ei edetä tokoiluissa mihinkään ja sitten Rin yllättää ja osaakin! Jotain tuon karvattoman elukan korvien väliin jää kuitenkin kytemään :) Kooa taas tekee rallytokoa ja tässä on kyllä se Hauhaun namideo niin kätevä! Rauhoittaa, sormet ei ole verillä nakkeja tavoittelevista hampaista, toimii targettina, helppo antaa oikeasta suunnasta palkka ja voi vielä määritellä kestolla palkan laadun! Ihan parasta! Oon myös ihmetellyt että miksi Kooa on jotenkin tosi väsyneen oloinen kotona. Miettinyt että mikähän sairaus sillä nyt on. Sitten keksin että eihän Kooalle oli pitkiin aikoihin opetettu mitään uutta, taitaa rallytoko vaan väsyttää meidän vanhuksen :D

Tällä viikolla onkin tokoiltu kolmesti. Kooa tosiaan tekee rallytokoa, oikealla puolella seuraaminen vaikuttaa jo aika hyvältä. Alkuun poikitti hirveästi mutta palkan suunnalla olen tuota saanut korjattua. En hirveästi viilaa pilkkua oikealla puolella seuraamisen kontaktin, paikan, etäisyyden tms. kanssa. Tehdään pyörähdyksiä seuruussa molemmilla puolilla ja samoin jalkojen ali puolen vaihtoja. Nyt tein myös erilaisia täyskäännöksiä, jotka pitää kyllä tarkemmin tutkia mitkä kuuluvat rallytokoon. Ihan fiilispohjalla tein kun en muista miten pitäisi itse kääntyä ja miten koiran. Kaikenlaisia eri variaatioita tehtiin :) Sitten myös selän takaa puolenvaihto, tästäkään en ole ihan varma onko rallyliike. Mutta jokatapauksessa, kuvittelin että tämä olisi paljon hankalampaa mitä on! Mutta Kooalla on niin vahva temppupohja että nämähän on ihan samoja juttuja mitä olen Kooan kanssa temputellut :) Muutamia lisämausteita mutta ne saa opetettua aika helposti. Hauskaa vaihtelua treeniin!

Pk-hyppyä aloitin tekemään Marko Vuorenmaan neuvoilla. Eli molemmin puolin hyppyä merkkejä tms. häiriöitä auttamaan keskittymistä ja avustaja kapulaa pitelemässä. Ei heittoa ollenkaan. Vaadin myös hyvän kontaktin ja rennon asennon ennen suoritusta. Nämä toimivat todella hyvin! Etenkin toisella treenikerralla Kooa hyppäsi hurjan paljon paremmin, ei ääntele ollenkaan. Keskittyy ja suorittaa liikkeen varmasti. Eteenmenon valmistelevaa osuutta teen myös, palkka valmiina ja Kooan pitää seurata nätisti. Pysähdys usein ja ei pääse suoraan seuruusta eteenmenoon. Tokosta ajattelin talven aikana tehdä pääosin vaan palasia koska meillä ei ole sen kummempia tavoitteita ensivuodelle tokon suhteen. Nyt tein merkkiä niin että merkin takana on pallo. Jos tällä saisi lisää vauhtia ja hiljaisuutta merkille, keskittyy hyvin kun odottaa sieltä tulevan palkan ja on hiljaa.

Rinin kanssa olen yrittänyt entistä enemmän aktivoitua kotitreeneissä. Ruokatreeniteemoina on nyt tunnari, merkki, kaukot ja takapään käyttö perusasentoon tulossa ja seuraamisessa. Tunnarikapulan nosto menee nyt hyvin, tekee aika hyvin virheettömiä tuonteja. Ei pureskele tai korjaile kapulan asentoa. Välillä saalistaa kapulan turhan innokkaasti. Muutoin tunnaritreeni on niin että hajustamattomat kapulat ovat rivissä ja niiden välissä nappulat, jotka Rin saa käydä syömässä kunhan muistaa pyytää kontaktilla luvan. Tämä olikin alkuun hankalaa mutta nyt ottaa hyvin kontaktin. Merkillä teen sisällä vaan paikkaa ja siinä Rin meinaa mennä seisomaan merkin päälle. Vähän on vielä hakusessa. Kaukot ovat alkaneet sujua aika hyvin ja saan otettua etäisyyttäkin ihan mukavasti ja Rin osaa pitää painon pääosin takana :) Osaa tehdä myös useamman vaihdon putkeen. Virheistä ja korjauksista ei paineistu, mikä helpottaa hirveästi toistojen tekemistä ja liikkeen opettamista :)

Sitten hallitreeneissä olen ottanut Jessican neuvojen mukaista noutoa. Eli kapulan heitto ja Rinin pitää ottaa kontakti josta tuleekin lelupalkka. Eli kapulaa ei haeta tällähetkellä ollenkaan heitosta. Parin treenikerran jälkeen oli hyvin epätoivoinen olo kun Rin joko meinasi varastaa kapulalle heitossa tai ennen kontaktin ottoa ja patoamisesta pääsi usein haukahdus kun vapautin lelulle. Viime treeneissä tämäkin oli iskostunut Rinin päähän, meinasi toki varastaa ja ekat kaksi kertaa vaan korjasin sivulle ja odotin kontaktin. Kun jatkui lisää niin en enään sallinut tätä vaan jos varasti niin toruin ja hain itse kapulan pois ja liike aloitettiin alusta. Ei tarvinnut kuin kahdesti tehdä ja Rin istui nätisti paikallaan ja otti kontaktin ilman varastamista. Nyt myös kontaktin otto oli nopeampaa, ilme rauhallisempi ja ääntä ei tullut tai oli pienempi :) Ihanaa pientä edistymistä! Sai tehdä loppupalkaksi vauhtinoudon.

Ruudussa paikka rupeaa löytymään entistä varmemmin. Luoksetulon pysäytystä varten opetin Riniä kiertämään siivekettä mutta hidastaa todella paljon kierroksen jälkeen. Pysähtyy kyllä hirmuisen hyvin käsimerkki+käsky yhdistelmällä. Eli nyt vaan paljon pelkkää kiertoa ja luoksetuloa jotta saadaan siihen vauhtia. Ilmeisesti myös ahdistuu siitä että tulee miuta kohti, pitäisi hidastaa normiluoksetulossa. Eli treeniä siihen että kun lelu on sivulla niin siihen saa juosta täysiä kiinni! Seuraamisessa vaihteeksi taas motivaatiota ja lyhyttä pätkää :) Paikkamakuuta tehtiin viimekerralla kahdesti niin että Tuija taas kierteli Riniä. Nyt Tuija meni viimeisellä kerralla myös Riniä kohti hieman uhkaavammin ja tästä Rin sai superpalkan. Rin teki myös tälläviikolla paikkamakuun toisten koirien kanssa, kauempana tosin. Ei ahdistunut ja palkkailin paljon. Näillä jatketaan..

Kooa on päässyt myös talven lempipuuhiinsa, pulkan vetohommiin! Ja taas mie vaan ihmettelen että miten se voikin nauttia niin paljon vetämisestä. Innoissaan ja tärkeänä kiskoo pulkkaa. Haluaisi kyllä mennä mahdollisimman kovaa mutta se nyt vaan ei käy. Rinillekin pitäisi käydä ostamassa vetovaljaat niin pääsee Rinpulainen myös hiljalleen harjoittelemaan pulkan&ahkion vetoa.

Essi ja hauvat

Kooan kanssa on kiva leikkiä lumipallon heittoa

Molempien lempipuuhaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti