lauantai 27. joulukuuta 2014

Uutta tokoaTätä onkin jo odotettu, uudet tokosäännöt ilmestyivät :) Ihana että on enemmän vaihtelua, etenkin alemmissa luokissa. Vaikka se ei (toivottavasti..) Riniin ehdi vaikuttaa niin erityisen tyytyväinen olen siitä että alokasluokasta poistui hihnaseuruu ja paikkamakuun muutokset ovat myös ihan parhaita! EVL taas sai mukavia uusia mausteita. Etenkin tuo "ohjattu hyppynouto" tms. on todella hauska!

Tänään otettiinkin Paulan kanssa uudet liikkeet testiin. Tehtiin Kooan ja Nellin kanssa paikkamakuu, ensin kutsuttiin Nelli pois. Kooa ei korvaansa lotkauttanut. Kooa tuli myös hyvin luokse, ei epäröinyt vaikkei tätä olla ennen tehtykään. Sitten toisinpäin ja niinkuin arvelinkin niin tämä on Kooalle hankalampi, perusasennosta oli ihan pakko kurkata Nellin luoksetuloa. Sitten kokeilin Kooalle uutta "ohjatun hyppynoudon" merkkiä, siinä taisi olla noin kahdeksan merkkiä päällekkäin jotta olisi hieman korkeampi. Käskynä "kierrä", joka nosti hieman kierroksia ja tuotti ääntä mutta Kooa kiersi silti nätisti merkin. Tätä muutama kerta. Sitten niin että lähetys kauempaa ja kapula+hyppy valmiina. "Kierrä"-käskyllä Kooa nyt teki takaperinperuutuksen miun ympäri :D Tuon käsky on oikeasti "hiphip", joten en tiedä mitä tapahtui :D Seuraavaksi Kooa teki parit pyörähdykset miun edessä hirveällä nurinalla. Tässä vaiheessa pienesti avustin ja sitten menikin jo nuristen merkin kiertoon. Palkka ja peruutus kauemmaksi. Sitten Kooa lähtikin jo kiertämään oikeasti merkkiä. Pysäytys maahan, meni hyvin käskystä maahan, lähetys noutoon josta meinasi kyllä tulla suoraan sivulle mutta "hyppy"-käskyllä suoritti hypyn. Hirmuinen valitus vaan kokoajan, pienen beeceen aivot kiehuvat tällaisesta :D Uudestaan ja nyt pysäytys istumaan, no problem. Taas vaan piti antaa lisäkäsky hyppyyn. Vielä uusi ruutuun lähetys "merkki". Eli kosketuslapulle ensin muutama kerta. Sitten vaan tylysti lappu pois ja sama käsky. Juoksi siihen missä lappu oli ollut, ei ongelmaa juosta "tyhjälle". Eihän nämä niin hankalia olleetkaan! Toki hiomista vaativat paljon mutta eiköhän Kooakin pääse uutta EVL säännöstöä testaamaan :)

Rin teki ensin paikkamakuun niin että Paula käveli ympärillä, korvat kääntyivät ja pientä ahdistusta. Sitten niin että Paula käveli lähempää, ahdistui hieman enemmän mutta palautui heti kun Paula oli ohi, tästä superpalkka. Uudestaan eikä nyt tullut yhtä voimakasta ahdistusta, superpalkkaa taas. Sitten pari kertaa kosketusalustalle menoa, tätä ollaankin treenattu vasta kotona. Meni hyvin. Noudosta ensin vaan kapulan heittoa ja taas meinasi varastaa palkalle. Fokus kapulasta saatu kokonaan pois! Sitten vauhtinoudot, jotka menivät nyt myös paremmin kuin edellisellä kerralla, ei saalistanut kapulaa. Juoksi kyllä kovaa ohi mutta ei sentäs kapulan päälle. Vielä pari kapulan tuontia ja nyt tuo nätisti mälväämättä eteen :) Vielä lisäksi häiriöityä sivullaoloa, näitä pitää tehdä paljon, paljon ja paljon!

Rauha&Rin
 Nyt on hauvat olleet hieman treenitauolla. Pari kertaa tokoiltu ja kerran Kouvolassa Jeren ja Rauhan kanssa. Ruudun paikka oli vähän Riniltä tälläkertaa hakusessa. Tein myös hieman keppejä ja nyt on jotain tapahtunut ja herneet kohdanneet! Rin nimittäin teki todella nättiä settiä, paljon onnistuneita toistoja :) Sitten Rin teki agilitytä Jeren ohjaamana, meinasi tulla herkästi miun luokse mutta loppuakohti malttoi keskittyä myös Jereen. Näytti tosi kivalta :)

Jeren kuvaama video Rinin&Rauhan lenkki/treenipäivästä löytyy TÄÄLTÄ

Kooa on tehnyt ketteryysesteitä, näistä tikapuut ovat hankalimmat. Jatkuvasti astuu tukipalkeille. Pöydät menevät suht hyvin, lähtee vaan herkästi etsimään maasta jotain, nenä ja fokus maassa. Ehkäpä kapuloita? Sitten tapahtuikin ikävästi :( Tein hyppyä niin että Tuija piteli kapulaa. Eka hyppy meni todella lennokkaasti ja hyvällä tekniikalla. Laitoin yhden laudan lisää ja naps, Kooan vasen takajalka otti kiinni :( Tuli hypyn vielä takaisin ja ontui sitten vasenta takajalkaa. Siitä se vetreytyi mutta selkeästi jotain vahinkoa teki kun käyttää takapäätään huonosti. Perhana sentäs, justiinsa kun Kooan hyppy rupesi näyttämään kivalta! Paula hieronee Kooan lähipäivinä ja katsotaan mitä löytyy..

Rin on päässyt myös kuuntelemaan laukauksia, tänään neljä laukausta kun söi ruokaansa. Nosti päätään ja katsoi äänen suuntaan ja sen jälkeen jatkoi ruokailua. Näitä siis enemmän! Rullan tuontia tehty muutamana lenkkiaamuna. Tuo todella hyvin rullan ja näytölle lähtee myös epäröimättä. Tänään myös kaksi tuontia metsästä ja hienosti toimii :)


Joululahjapossu

Kooa huomasi että Rinillä on PAREMPI possu..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti