tiistai 2. joulukuuta 2014

Yksin ulkoilua

Nyt olen ottanut haasteeksi mennä Rinin kanssa yksin kävelylle. Tätä olisi voinut tehdä jo paljon aikaisemminkin mutta kun aika on hyvin rajallista niin on jäänyt tekemättä. Mutta nyt, vihdoin ja viimein! Ongelmana on siis ollut Rinin jatkuva edestakaisin ramppaaminen, kiskominen (pienin ongelma..), selän taakse kiertäminen ja se aivan ihana haukahtelu/pöhiseminen. Jos kerta Rin ei ole Kooalta mallia ottanut rauhallisesta hihnakäytöksestä niin ainakin ilmeisesti Kooan lunki asenne kaikkeen kummallisuuteen on Riniin tarttunut. Tai siis siihen asti kunnes pentu joutui yksin pohtimaan tilanteita..

Yksin lenkkeillessä Rinin kanssa on siis aika kovasti pöhinää, etenkin alkuun. Ihmiset on kummallisia, valot on kummallisia, se että mie en sano mitään on tosi kummallista, koiranlenkittäjät ne vasta kamalia onkin! Lenkeillä mennään niin että Rin kiskaisee eteen ja siitä kiertää miun taakse. Haistelu on onneksi hieman lisääntynyt yksinlenkkeilyn aloituksesta! Alkuun kielsin siitä että meinaa kiertää miut mutta nyt sallin sen. Se hieman rauhoitti Riniä, onkohan sitten jotain sijaiskäytöstä. Tehkööt sitä siis ellei mene ihan liiallisuuksiin. Vastaantulevista ihmisistä tai muista kummallisuuksista saa nakkia. Jospa tämä tästä.. Mutta on kyllä kiva keskittyä vaan yhteen koiraan!

Kotona koirien kesken on jotain tapahtumassa. Kärhämää hieman normaalia enemmän, Rin käy ärsyttämässä Kooaa niin että Kooa on joutunut kunnolla rähähtämään. Seurailin yksi ilta myös kun Rin ensin laittoi pään Kooan niskan päälle. Kooa katseli kummissaan muttei virkannut mitään. Sitten Rin nostikin molemmat tassut Kooan niskaan ja tästä sai lähdöt. Yritti samaa uudestaan ja taas sai lähdöt. Sinällään ei kummempaa kuin hampaiden napsuttelua ja painia mutta enemmän kuin aiemmin. 

Rin <3

Lenkilläkin kärhämiä riitti kuvattavaksi asti!

Hammaskaluston esittelyäMuutoin tälläviikolla on tehty tokoa päiväsaikaan! Ihanaa kun oli valoista! Rin on jatkanut paikkamakuutreeniä niin että Tuija on kierrellyt Riniä. Reagoi etäisyyden muutoksiin, joten jatketaan tätä niin kauan että reaktiota ei tule. Tänään hallilla Rin teki Kooan vieressä paikkamakuun niin että Henri kävi palkkailemassa Kooaa, tästä ei tullut voimakkaita reaktioita. Ei vaikka Henri meni yhdessä kohtaa Riniä kohti. Sitten Rin on tehnyt vähän sitä sun tätä. Motivaatioseuraamista jälleen kerran, pieniä pätkiä lelu kainalossa. Ruutua, jonka kenguruhyppyyn apu on löytynyt tarpeeksi näkyvästä lelusta. Noutoa niin että palkkaan vaan kontaktista leikillä, ei siis pääse noutamaan. Kokeilin myös luoksetulon pysähtymistä, muistaa hyvin.

Koska treenikausi on nyt hiljentynyt niin Rin tekee lähes joka iltaruoalla hommia. Nyt on tähtäimessä tunnarikapulan nätti kohtelu, hajustamattoman tunnaririvin välistä nappuloiden syöminen ja kaukokäskyt. On Rin kyllä fiksu eläin! Selkeästi pohtii tunnarikapulan käsittelyä, rumasta käsittelystä eli suussa pyörittelystä ja mälväämisestä kiellän ja "kiskaisen" kapulan pois suusta. Seuraavalla kerralla selkeästi ottaa nätimmin kapulan ja puree maltillisemmin. Jos nostaa huonosti niin yhden korjauksen sallin, muutoin olen todella tiukka. Kaukoissa olen päässyt jo vähän pidemmälle mutta välillä Rin tuntuu unohtavan kokonaan esimerkiksi maahan-istu ja tarjoaa vain maahan-seiso! Tai sitten keksii jotain ekstraa liikkeisiin, pitää olla todella tarkka palkkaamiskriteereistä, nopeasti jää toistamaan virhettä.

Kooa harjoitteli tokoissa taas rallytokojuttuja :) Oikealla seuraaminen on edelleen hankalaa. Samoin jalkojenvälistä seuruupuolen vaihto. Saan olla todella tiukka uudessa seuruu-käskyssä ettei lähde pujottelemaan jalkoja. Seuruussa kiepsahduksia ollaan tehty myös. Pitänee opiskella enemmän avo&voi-liikkeitä! Kooa teki yleisissä treeneissä myös paikkaistumisen kun vierustoverit tekivät paikkamakuun. Tämän liikkeen aikana kuului varmaan lähes puolensataa erisävyistä "Maahan!" -käskyä mutta Kooa se vaan istui <3

Namideo on aika kätevä!
 Ja sitten tänään agilityä molempien kanssa. Kooa hyppää yllättävän hyvin! Siis ihan ihme juttu, rimat 55cm ja ehkä viitisen rimaa vaan tippui! Ongelmana on pääosin se että Kooa on nopea ja mie hidas. Enkä pysty antamaan Kooalla tarpeeksi ajoissa vihjettä seuraavasta esteestä kun muuten miun liike häiritsee edellisen esteen suoritusta. Sitten tuleekin molemmille jo kiirus. Ja liikaa on kilpajuoksua vaikka en edes juokse enkä ainakaan kovaa :D Rin teki keppien takaperinketjutusta. Ei kyllä tunnuta pääsevän tässä eteenpäin. Puomin kontaktit oli tälläkertaa hienot, nostin puomin alastulolle. Hyppykuvioissa Rin ei ymmärrä ohjaavaa kättä hyvin, ei se mitään koska en minäkään! Mutta opettelemme yhdessä :) Muutoin Rin tekee hienosti ja tarkkaavaisesti agilityä, vähän toisin kun Kooa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti