torstai 1. tammikuuta 2015

Mennyt vuosi 2014 ja vuosi 2015


Rauha ja Rin toivottavat hyvää Uutta Vuotta 2015!

Vuosi on vaihtunut ja taas on kiva tehdä uusia suunnitelmia! Itse tykkään kovasti asettaa tavoitteita ja näin ollen pääsen kilpailemaan itseni kanssa, ihan parasta ;) Ja toki niitä tavoitteita voi vielä yrittää ylittää!

Ensin kurkkaus viime vuoteen, täyttyikö tavoitteet.

Kooalle 2014 suunnitelmat:

- Lyhyesti ja ytimekkäästi: HK3


Tämä napattiin heti kauden ensimmäisestä kokeesta toukokuussa ja vieläpä I-tulos ja piirinmestaruus! Suunnitelmissa oli tietenkin saada kaudelle toinen ykkönen ja jättää haku tulevaan vuoteen. Toisin kävi, Kooa kävi hammasoperaatiossa tuon kokeen jälkeen ja suunnitellut rotumestikset&kaupunkiottelu jäivät väliin :( Sitten iski vielä treeniväsymys ja reilun kuukauden treenitauko hausta. Loppuvuodesta tuli ja olisi tullut lisää koulareita mutta ykköstuloksissa epäonnistuimme :(

- Lyhyesti ja ytimekkäästi: TVA


Tokossa selätimme Kooan kehäongelmat! Kiitoksia Maarit Karhu-Teiskosen ja Riitta Jantunen-Korrin vinkeistä :) Kun vinkuminen ja ylikierrokset saatiin haltuun niin saimme parin päivän väleillä puuttuvat ykköset ja Kooa valioitui. Ja sen jälkeen, uskomatonta mutta totta, ykkösputki on ollut katkeamaton :)

- Rallitokon ihmettelyä


Ihmeteltiin tätä aika paljonkin etenkin nyt loppuvuodesta talvitauolle siirryttyämme. Syksyllä Kooa kävi jopa kahdessa ALO-kokeessa ja sai hyväksytyt tulokset. Nyt on siirrytty treenaamaan hankalampia juttuja.

- Raunioilla jatketaan ensivuosi. Jos hyvin menee ja tuntuu luppoaikaa olevan niin ehkä käydään rauniokokeessa :) Tai ehkä pitää ensin selvittää mitä rauniokokeessa käyminen vaatii.. 


Tämä on nyt sellainen tavoite mikä ei täyttynyt. Harmi, ei päästy moneenkaan kertaan käymään raunioilla. Kiire, kiire ja kiire piti meidät poissa. Treeniaika sunnuntaisin on myös vähän huono, kesällä tapahtuu aika paljon viikonloppuisin.

Rinin 2014 suunnitelmat:

- Kontaktin opettelua, leikkimistä erilaisissa paikoissa ja hauskan pitämistä 


No tehtiinhän myö näitä mutta olisi varmasti voinut tehdä enemmänkin :)

- Temppuja!  


 Huomattavasti vähemmän Rin opetteli temppuja mitä Kooa! Tämä johtuu puhtaasti siitä että tokotemppujen opettelu vie niin paljon aikaa kotitreeneistä, Kooan kanssa ei tokoiltu pentuaikana. Mutta kyllä niitä muutamia on opeteltu :)

- Vauvahakujuttuja  


 Tehtiin vauvahakua ja isompien koirienkin hakua! Huomattavasti vähemmän mitä olisin halunnut kun Kooan ja minun epäonnistumiset kokeissa veivät Rinin hakuharjoittelutreeniaikaa :( Kuitenkin taskussa on toimiva kiintorullalla ilmaisu ainakin kentällä ja hyvät pohjat nenänkäyttöön metsässä.

- Kääk! Sitten ehkä vauva-agilityä, kai sitä pitää vähän edes yrittää :)


No Agilityä tehtiin, etenkin loppuvuodesta. Hauskaa se on tuollaisen keskittyvän hurtan kanssa :)


Rinin vuodessa tapahtuikin paljon mitä en ajatellut vielä 2014 suunnitelmiin. Tokoa treenattiin hyvin ahkerasti ja käytiin muutamissa möllikokeissa. Rin pienellä opettelulla suoritti myös yhden rallytokon ALO-luokan hyväksytysti. Käytiin myös virallisissa tokokokeissa, jossa sitten paikkamakuun pilasi vierustoveri :( Onneksi säännöt muuttuvat kohta! Tämäkin koira blogikyyläyksen mukaan ei ollut varma paikkamakaaja ja piti sitten kokeeseen lähteä kokeilemaan pysyykö :( Paimennusta myös kokeiltiin mutta se ei ollut täysin miun ja Rinin juttu.Mitäs sitten vuonna 2015?


Kooa:
 •  Ihan ensimmäiseksi, esineruudun ongelmien selvittäminen
 • Lyhyesti ja ytimekkäästi taas: FI KVA
 • Taas näitä lyhenteitä, joko EK1 tai JK1 tai miksei molemmat!
 • Eli siis paljon jälkeä ja uusien EK -juttujen opiskelua
 • Rallytokossa voittajaluokan korkkaus
 • Uimista :) Lappeenrantaan on avattu koirauimala ja siellä pitäisi käydä

Rin:
 • Paikkamakuun ahdistumisen poistreenaus
 • ALO1 ja AVO1 vanhoilla säännöillä. Pieni toive myös voittajaluokkaan menosta mutta treenit ovat vielä niin vaiheessa että saa nähdä mitä ehditään :)
 • Hakua! Nyt toivottavasti olisi Rinin kesä
 • Agilityä, tämä on osoittautunut hauskaksi! Kontaktit ja kepit valmiiksi
 • Rallytokosta ALO&AVO-luokkien läpikäyminen
 • Lampailla pyörähtäminen, katsotaan onko järkeä tullut yhtään enempää kuin viime vuonna
 • Lenkkikäytös kuriin. Toivon ja uskon että suurin osa on ikäjuttuja mutta jos ei ongelmat rupea ratkeamaan niin pitänee harkita ammattilaisen apuun turvautumista

Sitten vielä tavoitteena on molempien osalta osallistua koulutuksiin ja leireille. Rutiinien rikkomista! Toko SM2015 on myös toiveena molempien osalta mutta katsotaan miten rahkeet sinne riittää. Ja tietty, onko meillä edes joukkuetta. Toivottavasti tälle hakukaudelle saadaan myös uusia tuulia uusista maisemista :)


Uusi vuosi vaihtui jännissä merkeissä. Tämä oli Rinin eka uusi vuosi ja odotin kovasti mitä käy. Aamupäivällä Rin pääsi Rauha siskon kanssa taas juoksemaan ja treenaamaan. Leikit sujuivat oikein hyvin ja tokoilut myös. Rin teki ruutua, vähän taas paikka haussa, ja uutta ruudun "merkkiä". Hyvin juoksee kosketusalustalle. Sivullaolossa pepunkäyttö menee jo aikasta hyvin! Liikkeestä maahanmenossa jäi välillä seisomaan. Noutoa tein nyt vaan niin että heitin kapulan pitkälle ja Rin pääsi hakemaan sen vauhdilla. Sitten muutama perusasentotreeni palautuksella erikseen, tässä meinasi tulla haukkua. Viereisellä kentällä tehtiin agilityä, tämä ei Riniä häirinnyt. Mutta sitten olosuhteet muuttuivat ja toiselle puolelle hallia tuli koirakko ja Rinillä hetkeksi pöhinäkohtaus. Kooa oli kotona lepäilemässä, Paula hieroi Kooan mutta mitään erikoista ei takajalasta onneksi löytynyt. Eli lepoa hetki :)

RuutuRuutuRuutu!!

Takapäänkäyttötreeniä


Luoksetulonjättöilme

Lenkillä Rauhan kanssa kuului yksi pamahdus, Rin kuuli tämän, tsekkasi Rauhan joka ei korvaansa lotkauttanut ja jatkoi omia puuhiaan. Heti kotipihassa kun päästin Rinin autosta pamahti taas, Rin kuuli mutta ei reagoinut enempää. Sitten kuudelta kun rupesi paukkumaan niin enemmän Kooa reagoi alkuun olemalla levoton kuin Rin. Mutta hetki pamahduksia ja kun kukaan ei reagoinut ja elämä jatkui ennallaan niin kohta olivat molemmat koirat sikeässä unessa :) Jes! Käytin Rinin jopa kahdesti pissalla pihalla ennen puoltayötä, toki korvat toimivat mutta ei sen kummempia ihmetellyt. Sitten vuoden vaihtumistulitukset saivatkin vähän enemmän huomiota koirilta ja hengasivat miun vieressä. Molemmat vuorollaan yrittivät tulla viereen sohvalle mutta tästä kielsin ja käskin asettumaan. Taas hetki ihmettelyä ja sitten uni vei voiton :) Tuntui myös että Kooa katsoi enemmän Rinistä mallia kuin toisinpäin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti