maanantai 26. tammikuuta 2015

Projekti Hihna: Se haistelee!


Hihnakäyttäytymislenkeillä oli tänään muutosta. Rin pysähtyi! Monta kertaa ja niinkin pitkäksi aikaa että mie pysähdyin ja pari kertaa jopa kehotin Riniä lähtemään liikkeelle. Normisti lenkit on menty höyryveturin lailla ja ympäri pyörien. Nyt käytti paljon enemmän aikaa haisteluun ja jos pyörähti niin hihnan tukeminen oikealla kädellä (hihna vasemmassa) aiheutti sen että Rin käännähti takaisin eteen. Valoa tunnelin päässä, mutta tuleeko sieltä juna vai mitä.. Naksun jätin nyt kotiin ja käytin palkkasanaa, "VAU!". Pöhinää tulee herkästi kaikesta miun ääntelystä ja naksuttimen jättää turhan usein huomiotta. Palkat vaihtuivat myös oikeaan käteen, hölmö minä, jos kerta kääntää jatkuvasti vasemmalle niin miksi ihmeessä palkkaan sitä vasemmalta!?!

Treenattu on muutenkin paljon. Sisällä Rin tekee edelleen tunnaritreeniä, nyt olen lopettanut kolmen toiston jälkeen. Kaksi onnistunutta putkeen, eli joskus on tullut viisikin toistoa. Kapuloilla hieman epävarmuutta mutta kokoajan mennään eteenpäin. Palautusmatkan tuplasin nyt, pääsee vähän reippaammin liikkumaan. Kooa on taas tehnyt tarkkuusetsintää sisällä. Näin sisällä tehtynä nenä nousee herkästi ylös mutta tuo ja luovuttaa hyvin esineet. Vaikein on ollut joka kerta puinen pieni pyykkipoika! Jää joka kerta viimeiseksi ja sitä joutuu myös etsimään tuhottoman kauan.


Uusi hyppyeste

Merkinkierto sujuu jo paremmin!Rin käsittelee merkkikummajaista..
Pihatreenit myös jatkuvat. Kooa harjoittelee uutta ohjattua hyppynoutoa ja merkin kiertoa. Rin tekee seuruuta pääosin. Jäävät ja niiden perusasennot ovat nyt toimineet moitteetta. Lauantain hallitreeneissä oli taas ruutuongelmaa! Ei mennyt millään perille asti, jäi ihan ruutunauhan viereen vaikka kävin näyttämässä paikkaa. Tai sitten kiersi merkille. Pihatreeniin tämäkin, huonona puolena on se että pitää muistaa treenata valoisaan aikaan. Rin teki myös paikkamakuun. Ensin niin että Mari ja Laura kävelivät vierestä. Meni hyvin! Ei juurikaan ahdistunut :) Sitten niin että Laura meni hieman painostaen kohti ja vapautti leikkiin. Tämäkin toimi hyvin. Hallissa vielä paikkamakuu, hieman kuikuili toista koiraa mutta sitten rentoutui. Rin menee herkästi lonkalleen ja tätä pitää käydä korjaamassa. Nyt meni myös lonkalleen kun palasin viereen. Kooa vaan höntsäili hetken kun tuli kiirus kotiin.


Torstaina taas olivat vuorossa ohjatut tokot, joissa oli vieras pentukoira seurana. Odotin ohjatuista treeneistä täyttä katastrofia mutta toisin kävi. Ulkona Rin toki pöhisi pennulle mutta hallissa keskittyi satasella miun kanssa tekemään <3 No, oli siellä muutama pöhähdys mutta se sallittakoon. Seuruuta, jäävät ja luoksetulo joissa ei ongelmaa. Hypyssä ei pysynyt paikoillaan joten sen uusin, sitten oli tassut tiiviisti maassa. Vielä paikkamakuu toisen bortsun kanssa. Ei minkäänlaista stressiä, ei vaan meinannut nousta perusasentoon ekalla käskyllä. Mutta.. kun treenit olivat ohi ja kehuin Riniä niin siitä alkoi pöhinä ja haukku toiselle bortsulle. Kummaa! Vapautus aiheutti myös ääntelyn.. Perjantaina käväistiin rallytokotreeneissä. Kaikki olivat tuoneet koiransa pieneen halliin mukaan! Rin tietty hieman pöhähteli mutta ahtaassa tilassa ja vieraiden koirien keskellä suoritti radan loistavasti :) Mie en suorittanut niin loistavasti kun ne perhanan kyltit on niin vaikeaselkoisia :D Mutta se ei mene Rinin piikkiin. Kooa käväisi taas ajanpuutteen takia pyörähtämässä hallissa pikkujuttuja häiriössä puuhastellen.

Käskin Kooaa hiipimään, taitaa olla jotain unohtunut..
 Ja vielä sunnuntaina raunioille, pitkästä aikaa! Kooa teki kaksi löytöä. Olivat helppoa kauraa Kooalle, nopeasta ilmaisusta palkka. Toinen maalimies oli pitkän pukukoppirivistön kaapissa, nämä ovat olleet hankalia kun Kooa ei luota nenäänsä ja haluaa etsiä tarkan paikan. Nyt ilmaisu kuitenkin alkoi suht nopeasti. Maalimies meni vielä uuteen kaappiin piiloon ja tämän Kooa bongasi vielä nopeammin :) Rin teki alueen ulkopuolella rullatuontia. Ekan maalimiehen näki ja toi rullan hyvin. Toiselle piti tehdä hajuhaku mutta ei se tomppeli tajunnut metallikasojen keskellä nenäänsä avata. Eikä muuten osaa lähteä kunnolla jos ei ole hajua tai näköä! Lähti kuitenkin, ei löytänyt heti mutta kasat kierrettyään ja palatessaan bongasi hajun ja toi rullan. Kolmas maalimies hajuhaulla ei toiminut myöskään, ja lopulta jäi rullan kanssa pelaamaan maalimiehen luokse mutta toi lopulta.. Siitä suoraan tottistreeneihin ja Rinin seuruu syyniin. Seuraa siis liian edessä ja mie kävelen liian hitaasti ja muutenkin hassusti. Molemmille hyviä vinkkejä!

PieniSuuriVetohirmu
Rin on päässyt myös vetohommia aloittelemaan :) Rin tapasi tappaja-ahkion! Ihan hurja vekotin Rinin mielestä. Ja vielä kamalampi kun sitä ei pääse pakoon! No, hiljaa hyvä tulee. Sitten Rin totutteli mitä ääniä ahkio päästää kun sitä vedetään lumessa. Ilman Riniä siis, ei tullut noutajaa ja Rin selvisi tästä. Sitten vaan tylsää Rin kiinni, Rinille palkkaa, Rin irti.. Ja tätä jatkettiin muutamaan kertaan. Tänään taas Rin kiinni ja hieman nojausta eteenpäin ja muutama askel välillä ahkiosta avustaen. Itsenäisesti veti eteenpäin ehkä kaksi senttimetriä :) Ajattelinkin että tämä on pidempi projekti kuin Kooan kanssa.. Kooaakin ahdisti ahkio alkuun mutta pääsi siitä hyvin nopeasti yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti