torstai 29. tammikuuta 2015

Projekti Hihna: Se kakkii!


Eilen lenkillä tapahtui ihmeitä. Rin kakki hihnassa! Seisoin suu auki kun katsoin että eikait se vaan meinaa.. Ja sieltähän tuli kakka! Tämä on ihme koska Rinillä on yleensä niin kierrokset katossa ettei se vaan malta kakkia hihnalenkeillä. Elämänsä aikana ehkä noin viisi kertaa on tämä ihme tapahtunut. Kaipa nuo lenkit ovat siis edes jotain mielentilalle tehneet :) Tänään vähensin myös eteenpäin kävelemisestä/haistelusta palkkaamista koska Rin tuntuu kääntyvän nyt myös sen takia että kyttää palkkaa. Suurinosa kääntymisistä oli vain 90 astetta ja siitä jatkoi itsenäisesti taas eteenpäin. Kyllä niitä vasemmalle asti käännöksiäkin tuli. Ja alut ovat pahoja, ekan puolen kilometrin jälkeen helpottaa. Koiriakin on tullut vastaan ja ne on ohitettu suht nätisti :)

Tiistaina kävin agilityssä Rinin kanssa. Kooa ei kuitenkaan agilityä tee, totesin taas että aivan liikaa työtä Kooassa ja haluan mieluummin keskittyä Riniin. Mutta vitsi kun oli ihana ohjata Riniä! Se toimii niin nätisti ja oma ohjauskin tuntuu sujuvalta. Kooan kanssa tuntui että aina tekee jotain väärää ja on väärässä paikassa. Tehtiin yksinkertaista hyppy-hyppy-putki-hyppy-putki -juttua. Eivät kuitenkaan olleet mitenkään suorassa linjassa. Rin suoriutui todella hienosti <3 Kontakteja myös tehtiin ja Rin teki jopa koko puomin. Ja keppien takaperinketjutusta, joka meni myös hyvällä onnistumisprosentilla. Treenien jälkeen otin riskin ja lähdin Helin, Tarmon ja Touhon kanssa lenkille. Ensin oli pelkästään sheltti Tarmo. Hyvää huutoa koirat pitivätkin! Ja Rin aivan kiekoilla. Hetken päästä Touho liittyi myös joukkoon mutta tämä ei aiheuttanut niin kovaa katastrofia. Mutta sitten tapahtui taas ihme! Rin rauhouttui! Lopun osan lenkistä koirat menivät todella nätisti, Rin malttoi haistella eikä pyörinyt mitenkään erikoisen paljon. Edistystä :)

Tänään tokoa. Kooa teki seuraamista ja rallytoko seuruujuttuja. Oikealla seuraaminen tuntuu jo suht hyvältä ja Kooa ei kokoajan tunge itseään takaisin vasemmalle. Puolenvaihdokset myös onnistuivat ilman suurempaa kiihtymistä. Sitten merkin kiertoa, hallissa aiheutui hieman ääntä mutta pienellä huomauttamisella ja liikkeen keskeyttämisellä ääni jäi pois. Merkin kierto onnistui hyvin kuin myös kierron jälkeen istuminen ja maahanmeno. Sitten hyppynoutoa. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kun Kooa on parannellut takajalkaansa. Pari vapaahyppyä nakin kanssa, kaksi lautaa pois esteestä. Sitten niin että Laura piteli kapulaa ja esteen molemmin puolin merkkejä. Hyvät kontaktit ennen hyppylupaa ja Kooa hyppäsi nätisti ja äänettömästi. Toki tekniikka on huono edelleen mutta nyt Kooa keskittyy hyppäämiseen kun on vähän häiriömerkkejä eikä ollenkaan kapulan heittoa.

Rin teki myös merkin kiertoa, ekaa kertaa. Ei ongelmaa! Toki alkuun kiersi hyppyestettä kunnes neljännellä kerralla kielsin kierron niin sitten kiersi suoraan merkkiä. Nopeaa ja vaivatonta! Sitten ruutua, viime kerralla paikka oli taas unohtunut! Nyt muistui paikka paremmin mieleen vaikka saisi vieläkin taaemmaksi mennä. Seuraamisessa Laura auttoi nappaamalla palkkapaikat niin pystyin keskittymään kävelemiseen. Tehtiin myös lelu kainalossa seuruuta, tämä auttoi Rinin kontaktiin. Nyt tiputtelee herkästi kontaktia ja tekee jojoliikettä päällään. Jäävissä taas maahanmeno ongelma! Kolmannella kerralla toimi, tämä kuitenkin palkatta. Sitten luoksetulo, josta palkka. Seisominen käskytettynä onnistui hyvin. Vielä uudestaan maahanmeno käskytettynä, meni hyvin ja sai suoran palkan. Sitten seuraava murhe, paikkamakuu. Tuttu Elvis viereen. Ongelma on nyt se että Rin ei mene ekalla käskyllä maahan! Aiemmin on ongelmana ollut ettei nouse ekalla käskyllä perusasentoon. "Maahan" -käskyllä kyllä mulkaisee miuta päin muttei mene maahan. Ylläriylläri että miulla hermoja kiristää ja tämä tekee tietysti sen että Rinin maahanmeno hidastuu.. Tämä siis nyt tehotreeniin kotona. Paikkamakuuseen saatiinkin monta pientä pätkää kun aina tuli jotain pientä, Elvikselle tai Rinille. Hieman Rin ahdistui mutta makasi kuitenkin rentona.

Kohta valitettavasti vähenevät Rinin yksittäislenkit :( Ja lisääntyvät yhteisvaunulenkit. Tätä kokeilin jo yksi päivä ja oli aikamoinen suoritus. Rin hyppii vaunujen edessä, sotkee hihnansa herkästi vaunujen pyöriin ja sitten ahdistumme kaikki. Toivottavasti pääsen silti muutamaan kertaan viikossa yksin Rinin kanssa jos se pitäisi yllä ja vahvistaisi hyvää mielentilaa lenkeillä. Loppuun vielä videot Kooan tunnaritöhöilyistä ja Rinin taidonnäytteet :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti