keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Tunnarointia ja projekti HihnaRin on nyt tehnyt pitkää tunnarikuuria. VIHDOIN sillä on aika hyvä ajatus mitä kuuluu tehdä! Namit olen jättänyt kapuloiden välistä pois, keskittyy silloin haistelemaan paremmin. Aika hyvällä prosentilla tuo oikeaa, toki niitä vääriäkin mahtuu sillointällöin joukkoon. Alkutreenin jäljiltä tunnarikapulan käsittely on hyvin nättiä ja se tuodaan välillä ehkä vähän turhankin varovaisesti. Oikeaa Rin merkkaa hyvin, tarkastaa muut ja malttaa palata takaisin oikealle kapulalle. Nyt on vaan tullut tietenkin uusia ongelmia. Eli oma ongelmani on että teen aivan liikaa toistoja! Rin sitten reagoi tähän jähmettymällä kapuloille tai ei lähde etsimään. Nyt bongasin myös uuden ongelman, Rin palauttaa kapulan toooodella hitaasti. Toki ollaan tehty vaan lyhyellä matkalla. Muutamaan kertaan tein nyt niin että merkkasin oikean noston ja lähdin karkuun. Johan tuli Riniin vauhtia ja selkeästi tuntui hyvältä keksinnöltä :) Kooa on päässyt tekemään vaikeita tunnareita. Oma on ollut hyvin piilossa, rasian päällä, rasiaa vasten, muiden kapuloiden päällä.. jne. Ja kapuloita on ollut noin 20kpl. Hyvin Kooa malttaa tehdä hommia ja huiskii ihan innoissaan kapuloilla :)

Kooa on tehnyt myös merkin kiertoa. Olen palannut pihatreeneihin ja samalla tajusin että uuden opettelu onkin paljon järkevämpää kotipihalla kuin hallilla. Kierrokset pysyvät kurissa ja tuntuu että Kooa oppiikin jotain. Käskin kiertää ja vahvistin vielä "Tule!" -käskyllä. Paljon kehuja ja palkkaa ja kierrot lähtivät kulkemaan, äänettömästi. Tänään otin vielä pidemmän matkan kanssa ja hyvin meni! Merkitöntä merkkiä tein myös, tähän pitää edelleen tehdä matkaa. Nyt Kooa arvioi itse pysähtymismatkan mutta irtaantuu hyvin tyhjälle. Myös 2kg kapulan noudot ovat tulleet kuvioihin, paluuseen pitää saada vauhtia :) Kohta alkaakin jo maastokausi!

Kooa <3
 Projekti Hihna koskee, ylläriylläri, Riniä. Nyt yritän mahdollisimman usein käydä Rinin kanssa kaksin lenkeillä. Ovesta ulos meneminen pitää saada hallintaan, nyt Rin roiskaisee itsensä ulos ja etenkin jos Kooa on mukana niin haukun kera. Huono alku lähdöille! Nameja lenkeillä menee hirmu määrä! Naksutan nyt lähes kaikista vastaantulijoista, siitä että Rin EI kierähdä taaksepäin kun kiskaisee hihnan suoraksi, haistelusta, käskystä oikealla puolella kulkemisesta ja tietty toisien koirien katselusta. Tuo pyörähtely on hieman vähentynyt. Kiskaisee siis hihnan suoraksi ja tästä kaiketi ahdistuu ja kiertää vasemmalle puolelle. Haluaisi kiertää miun ympäri mutta tällaista karusellia en salli. Hengaa hetken vasemmalla puolella ja sama taas toistuu.. Rasittavaa! Muutenkin lenkit ovat häsläystä ja sähläystä. Jospa saisin hieman kierroksia pois tällä taktiikalla.. Ja sitä ärsyttävää haukahtelua/pöhinää.

Rin on myös päässyt pihatreeneihin, tämä tekeekin hyvää! Hallit ovat niin häiriöttömiä tiloja ja meidän pihassa tulee edes vähän ohikulkijoista häiriötä. Tämäkin kyllä tuntuu Rinin mielestä liialta.. Rin on tehnyt pitkästä aikaa seuraamista kun pystyn kävelemään paremmin :) Se onkin nyt tehotreenissä. Maahanmenossa ja seisomisessa on toinen päivä ongelmaa ja toisena päivänä ei. Kummaa. Välillä ei osaa jompaa kumpaa käskyä, ennakoi perusasennot tai sitten ei suostu niitä tekemään! Noutoa Rin tekee kolmessa eri osassa ja nämä toimivat hyvin. Eli kapulan heitto ja kontaktista palkka, vauhtinouto ja pelkkä kapulan palautus.

Meille on nyt sitten liittynyt laumaan uusi karvaton jäsen :) Essi sai pikkusiskon, Kooa uuden hoivattavan ja Rin ei tiedä mitä sai, ihan sama, Riniä ei kiinnosta :D Molemmat haukut siis ottivat tulokkaan oikein mallikelpoisesti vastaan, mitä nyt Kooa on välillä turhankin kiinnostunut vauvasta.

"Nuppu", Rin ja Kooa

Jäällä taas tunteet kuumenivat

Ja sitten Kooa jää kuin nalli kalliolle

Ja taas Kooa yrittää kertoa että "Rauhoitu kääpiö!!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti