tiistai 6. tammikuuta 2015

Uimakoulussa

Lappeenrantaan on avattu koirauimala ja nyt otin itseäni niskasta kiinni ja lähdin testaamaan sitä. Olen toivonutkin tälle alueelle uimalaa, uinti tekee Kooalle todella hyvää. Se kun ei liikkeessä potkaise takajalkoja kunnolla suoriksi niin uinti (kuulemma ainakin) auttaa tähän. Ja muutoinkin, Kooa on uimahullu, jotain hauskuutta talveen! Olikin hyvä että Paula lähti matkaan mukaan, kahden koiran kanssa pesuista ja uittamisista selviäminen olikin aika kova haaste :D Vaikka meillä oli ensikertalaisina uittaja myös mukana. Rin oli alkuun aika ihmeissään ja Kooan kanssa saa nyt muutoin vaan olla varovainen. Vaikka ei ole koskaan vierasta purrut tms. niin suihku/föönitilanteet jossa jotain epämukavaa laitetaan niskan päälle niin eivät todellakaan ole Kooalle mieluisia. Onneksi ikä on tuonut järkeä tähänkin mutta parempi katsoa kuin katua.

Lelu olisi kiva mutta..

Laiturilla on vielä mukavampaa

Kooa on PRO!

Rin voittamassa uimakisaa toiselle lelulle


Uimiset menivät hyvin. Kooa ihmetteli alkuun että vedeltä näyttää ja vedeltä maistuu mutta vähän outoa tämä on. Pienen hetken mietittyään pulahti altaaseen ja totesi että tämähän on tuttujuttu ja sen jälkeen vietti lähes koko puolituntisen uiden/leluja hakien. Väsy rupesi loppupuolella painamaan, Kooa sai pelastusliivit puolessa välissä pois päältä mutta jatkossa taidetaan pitää ne jatkuvasti että potkisi paremmin myös takajaloilla. Riniä hieman ahdisti etenkin ensimmäinen uimakeikka. Mutta sitten huomasi että Kooa saa kaikki lelut! Ja ei auttanut muuta kuin pulahtaa uimaan ja Rin sitten onkin yhtä nopea uimari mitä on juoksija :D Kooa jäi kakkoseksi uimakisoissa. Hauska kokemus, mennään ehdottomasti uudestaan!

Viikonloppuna treenattiin tokoa. Lauantaina Rin teki keppejä ja teki hyvällä onnistumisprosentilla. Kunnes vaihdoin toiselle puolelle ja kappas! Rin ei osaakaan enään keppejä ;D Tai siis keppien kahta vikaa väliä. Puomia kokeiltiin ensimmäistä kertaa kokonaan. Alkuun taas vähän jänskätti mutta ekan kerran kun pääsi suorittamaan puomin niin sitten menikin jo paremmin. Pääasiallisesti tehtiin kuitenkin pelkkää alastulokontaktia. Kooan kanssa vielä piilopaikkamakuu, ei mitään huomautettavaa, olin ehkä noin 30sek. hallista ulkona. Kooa teki taas rallytokojuttuja ja sitten uutta merkitöntä merkkiä. Hyvin juoksee ihan tyhjällekin mutta juoksee tasan sen matkan mikä normaalille merkillekin olisi. Tätä pitää harjoitella nyt paljon pidemmältä matkalta ettei turhaan tule hidasteluja. Sitten vielä uutta ohjattua hyppynoutoa, tässä ongelmana on pääosin että palauttaa kapulan todella vinoon eteen.

Sunnuntaina olikin tokoa Paulan ja Sannan kanssa. Pitkästä aikaa Rin teki samaan aikaan toisen koiran kanssa, ei ottanut kummemmin häiriötä. Ruutua, joka onnistuikin nyt taas todella hyvin. Kokeilin myös seis-käskyä ja pysähtyy hyvin. Luoksetuloa kierron kautta, nyt uskaltaa tulla paremmalla vauhdilla leluun kiinni. Muutama pysäytys. Sitten tehtiin paikkamakuuta niin että Paula käveli ohitse, edelleen hieman ahdistuu kohti tulosta. Kokeiltiin niin että laitoin Rinin vaan maahan, en niinkään paikkamakuuseen. Paula käveli kohti ja vapautti Rinin vetoleikkiin. Tätä voisi kokeilla nyt myös, että lähestyvä ihminen voikin tietää leikkihetkeä. Toisella kierroksella Rin teki myös paikkamakuun Jorunnin ja Nellin välissä. Ei näyttänyt yhtään ahdistumiselkeitä :) Kooa höntsäili taas samoja juttuja kuin lauantainakin, hieman merkin kiertoa mutta tässä kiihtyy aivan liikaa.

Kotona olen ottanut Rinillä tunnarin kovaan treeniin. Ei oikein vielä ymmärrä mitä haluaisin siltä. Välillä tuntuu että lamppu syttyy ja sitten taas ottaa ensimmäisen kapulan suuhun. Ollaan tehty paljon pelkkää kapulan pitotreeniä, jossa arvelinkin että vaarana on se että tunnarikapula on sinällään merkityksetön ja sen tuominen on merkityksellistä. Nyt olen tehnyt niin että rivissä on 3-6 kapulaa, joista yksi on vahvasti ruoalla hajustettu ja olen jopa (YÖKS!) sylkäissyt omaan. Jotta olisi selkeästi eri hajuinen. Kapuloiden väleissä pienet ruokahippuset, alkuun olivat liian isot ja Rin haki ne silmillään nenän sijaan. Pienentäminen auttoi nenän avaukseen. Kun haistelee namit niin tänään selkeästi pysähtyi myös oman kohdalle. Herkästi vaan tekee niin että kun on käynyt rivin läpi niin kääntyessään takaisin ottaa ensimmäisen kapulan suuhun. Tästä olen vaan napannut väärän pois suusta ja joko lähettänyt siitä suoraan uudestaan etsimään tai aloittanut alusta. Tänään 3/4 kolmen kapulan treenistä onnistui ja selkeästi haistoi oman :) Välillä kun en osaa sanoa ottaako oman sattumalta vai oikeasti haistamalla sen erilaiseksi..

Rin kävi Nanon kanssa leikkimässäSitten Rin kokeili mitä Nano meinaa jos vähän yrittäisi pyrkiä ylemmäksi..

Nanon mielestä pienten pentujen pitää pysyä pienten pentujen paikalla


Joka on maassa

Selkeästi maassa :D
Ei se siellä kuitenkaan kauaa pysynyt, perhana meinaa Nano
Kyttäystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti