keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Hyviä uutisia ja "huonoja" uutisia eläinlääkäriltäNyt on Rinputtikin käynyt luustokuvilla :) Riniltä kuvautin lonkat, kyynärät, selän ja olat. Selkä tulee myös virallisena. Kaikki näytti hyvältä! Olat puhtaat ja selkä terve. Lonkat ehkä B/B. Pitänee vielä odottaa mitä Kennelliitto tuumaa mutta selkeästi terve luusto, ihanaa! Yksi huoli vähemmän. Kuvautin myös Kooan. Hammas piti jokatapauksessa kuvata keväisen poiston takia niin ajattelin että samalla kuvaan selän, jota ei ole koskaan kuvattu, ja lonkat. Fyssari ehdotti näiden kuvaamista kun Kooa käyttää takajalkojaan hieman vajaasti. Ja nythän Kooa kieltäytyi hyppäämästä kapula suussa metristä! Miun pikku sisupussini! Olin ihan varma että selkä on rikki :( Reissasimme siis Helsinkiin Timo Talvion syyniin.

No, ei ollut Kooan selässä tai lonkissa vikaa vaan kumpainenkin priimaa <3 Huh! Mutta löytyi jotain muuta. Nimittäin massiivinen eturauhanen. Kooahan kävi virtsantiputtelun takia eläinlääkärillä joulukuussa mutta eläinlääkäri totesi että ongelmaa ei ole! Kun kysyin mistä tiputtelu voisi johtua sain vastaukseksi olankohautuksen.. Nyt Talvio luonnollisesti huomasi heti Kooan tipat lattialla ja sanoi että röntgenissähän se eturauhanenkin näkyy. Ja niinpäs näkyikin! Ultralla vielä katsottiin tarkemmin. Hurjan näköinen oli.. Eli tästä ne hyppyhaluttomuudet johtuivat, voi Kooa reppanaa :( Jos en olisi Kooaa kuvauttanut tai vienyt hauvat vasta myöhemmin kuviin niin pahinta mahdollista tilannetta voi vaan arvailla. Siksi nämä ovat siis hyvät huonot uutiset. Kooa sai kipulääkkeet ja antibiootin sekä seurataan mitä tiputtelulle tapahtuu..

Liityin Kouvolan palveluskoirayhdistyksen jäseneksi kun siellä seudulla niin paljon käyn. Korkkasimme tämän vuoden treenit mahtavassa porukassa raunioilla rakennusetsinnässä. Olipas kyllä hieno talo! Neljässä kerroksessa, joihin johti todella jyrkät puuportaat. Kooaa sai aika pitkään houkutella portaita alaspäin ja tarvitsi etenkin kellariin menossa vielä myöhemminkin tukea. Rinpulainen yllätti ja meni kellariin paljon nopeammin kuin Kooa. Muutenkin Rin yllätti toimintakyvyllään, ei paljoa uudet asiat talossa haitanneet. Pullolaatikoidenkin läpi meni hidastelematta, näissä siis paljon rätiseviä tyhjiä muovipulloja.

Kooa teki kaksi kolmen maalimiehen treeniä. Harjoiteltiin umpipiilojen ilmaisua ja nopeaa ilmaisun aloittamista. Ekalla pohti ja etsi paikkaa mutta sitten ilmaisi hyvästä paikasta, kolmas maalimies oli lattiapiilossa ja tämän Kooa haukkui todella nopeasti ja napakasti. Toisella kierroksella Kooa meni ekaan kerrokseen tarkastamaan, vingahti ja tuli pois. Kooa siis ääntelee välillä joten en ajatellut sen mitään merkitsevän. Lähetin kellariin, sielläkin mupelsi jotain mutta tämä taas kuulosti siltä että siellä on kyllä maalimies. Kooa jätti maalimiehen! Hyihyi! Ja tuli portaiden alapäähän selkeästi sillä ilmeellä että "Mamma pelottaa, auta!". Menin siis itsekin pilkkopimeään kellariin ja Kooaa ei näkynyt. Kohta kuului vieno vingahdus ja kun menin lähemmäs niin Kooa aloitti ilmaisun. Sitten ylöspäin. Yksi maalimies oli kaapissa ja Kooa ilmaisi kaapin väärältä puolelta. Tämä olikin ihan uutta! Hajujen liikkuminen talossa on sellaista mitä pitää itse opetella ja huomioida. Kooa siis ilmaisi oikein mutta miulle jää maalimiehen tarkan paikan paikannus.  Sitten vikaan kerrokseen ja Kooa ilmaisi tyhjän lattiapiilon, tässä kävi sama kuin meidän raunioilla, piilo oli vahingossa suljettu. Kehotin Kooaa vaan etsimään ja etsimään ja Kooa teki tarkkaa ja hyvää työtä. Sitten piti kysyä, onko täällä ketään? Ei ollut! Maalimies oli siellä ekassa kerroksessa missä Kooa sanoi "Viu!". Ja alaspäin vaan. Nyt Kooa ilmaisi maalimiehen, tosin taas hieman väärästä kohtaa. Hyvät treenit ja Kooa jopa suostui leikkimään mitä harvemmin kykenee tekemään kun on töissä. Oli siis osaavat leikittäjät :)


Sitten Rin. Aloitettiin kokeilemalla miten rullailmaisu toimii, hieman epäilin. Maalimiehet kuitenkin helpoissa paikoissa. Ensimmäisellä maalimiehellä Rin haki rullan sieltä missä Kooan maalimies oli ollut. Ihmekös lähti näytölle vähän epävarmasti. Sitten toimi ilmaisu ja näyttö hyvin. Rin myös uskalsi hyvin leikkiä pimeässä ja vieraiden maalimiesten kanssa :) Seuraavalla maalimiehellä näkyi hyvin että Rin ei vielä osaa tarkentaa hajua. Haki rullan taas periaatteessa oikein, sen sohvan takaa missä maalimies makasi mutta tätä nyt en vaan voinut hyväksyä. Sitten tarjosi muutaman valeilmaisun heti kun lähti miun luota. Lopulta avustettuna löysi maalimiehen ja toi rullan. Kolmas otettiinkin ihan vaan suorapalkalla ja tämä toimi hyvin. Toisella kierroksella kaksi maalimiestä suorapalkalla ja löytyivät myös hyvin ja nopeasti :) Ei siis vielä kiintoa rakennukseen ettei pienen koiran pää mene ihan sekaisin. Huomasin myös että vaikka Rin karsastaa miehiä normiarjessa niin treeneissä oli kolme miestä ja kaikkien kanssa Rin leikki reippaasti ja ei arastellut yhtään. Tämä oli hyvin positiivinen huomio.


Rin teki myös paikkamakuuta ja Ari auttoi setvimään Rinin paikkamakuu ongelmia. Onneksi ongelmat ovat ilmeisesti suuremmat miun päässä kuin Rinin päässä :) Rin teki hienon paikkamakuun kahden vieraan koiran välissä. Toista koiraa käytiin myös alkuun silittämässä eli Rinille tuli myös lähestyvä ihminen ja mitään ei tapahdu ilmiö. Rin vaan väistää muita koiria, ilmoittaa ettei tahdo pahaa. Siksi näyttää ahdistuneelta paikkamakuussa. Hyvillä kokemuksilla saadaan kyllä Rinillekin luotto paikkamakuuseen takaisin :) Treenattavaksi tuli maahanmenon ja perusasennon ennakointi! Mutta tämä onkin helpompi treenata :) Rin pääsi myös leikkimään, yksitellen kuitenkin, bortsun, beussin ja itä-euroopan paimenkoiran kanssa. Hyvin Rin pisti nämä kaksi viimeistä jättiläistäkin hellan ja tassun väliin ;)

Rin tapasi myös Rauha siskonsa taas meidän Kouvola visiitillä :) Kooa jää edelleenkin näistä karkeloista kotiin. Tänään hihnalenkkeily kera Essin, vauvan+vaunujen ja koirien kanssa meni ihan ok. Hihna ei ollut moneen kertaan enään solmussa pyörissä :) Nyt kun Rin on päässyt fleksissä lenkkeilemään niin kyllä kiskoo enemmän normihihnassa. Koirien ohituksetkin ovat menneet suht hyvin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti