tiistai 3. helmikuuta 2015

Projekti Hihna: Kaksin aina kaaottisempaa


Surkeat kelit eivät ole innostaneet ottamaan kuvia pitkää aikaan :(
 Nyt on Rin aloittanut hihnalenkkeilyn Kooan kanssa. Alku on ihan kaameaa! Haukkua ja juoksu-juoksu-hihnaloppui -kiskontaa. Tämä onneksi rauhoittuu noin puolen kilometrin jälkeen. Rin on siirtynyt myös lenkkeilemään Kooan seurassa flexissä. Tämä koiraihmisten kauhu toimii hyvin, Rin menee rauhallisemmin koska saa olla Kooasta "voitolla". Kooakin kävelee rauhallisemmin kun RaivoRin ei ole vieressä häsläämässä. Toki flexi tekee sen että Rin saa enemmän vauhtia ja kiskaisu on kovempi kun hihna loppuu. Tässä saa myös hyvin opetettua kävelypuolta, pieni toruminen väärälle puolelle menossa olevalle Rinille kääntää usein Rinin takaisin miun eteen oikealle puolelle tietä. Kävelijöiden ja pyöräilijoiden ohitustilanteetkin hoituvat aika hyvin vaikka Rin on pitkällä flexillä. Nyt pohdin sitä että jos lähtisinkin lenkille eri suuntaan, vaikuttaisiko se tuohon alkulenkin kuumumiseen. Kakkoja Rin on tehnyt lenkeillä myös silloin tällöin :) Vaikka koiria tulee aivan liian vähän lenkeillä vastaan niin ne ovat myös menneet todella nätisti. Molempien haukkujen osalta..

Tokossa sain Lauralta hyvän havainnon Kooan juoksujääviin. Juoksen liian hiljaa ja Kooan rytmitys kärsii! Kun menin reippaammin eteenpäin niin Kooan seuruu parani ja myös jäävät olivat napakampia. Kyllä treenikavereiden silmistä on hyvä apu! Eihän näitä itse koskaan osaa katsoa kun yksin treenaa. Kooan pk-hyppy on kyllä taas harmaita hiuksia aiheuttava.. Hypytin nyt niin että oli kaksi lautaa pois. Meni hyvin yli, lisäsin yhden laudan ja tein vapaahypyn niin että olin sivulla. Hemmetin rakki ei taas katso yhtään estettä ja kolautti polvet taas esteeseen. Liikkumiseen ei tullut näkyvää muutosta niin hypytin vielä kertaalleen. Nyt meni paremmin yli, oikaisi jopa takajalat taakse mitä ei oikeastaan koskaan tee. Hemmetin putkiaivo!

Rin teki paikkamakuun Onnin vierellä. Onni lähti heti alkuun mutta Rin ei tästä senkummemmin välittänyt. Hieman käänsi päätään taas poispäin Onnista. Nyt muistaakseni meni maahanmeno ja perusasentoon nousu hyvin. Kotona olen tehnyt paikkamakuun maahanmenoa ja sivullenousua ruokakuppitreeninä tai pelkästään sosiaalisella palkalla. Laura naksutteli seuruussa palkkakohtia ja mie keskityin kävelemään reippaasti. Käännökset ovat hiukan väljiä, näitä olen hionut kotitreeneissä ihan nakkipalkalla. Rin on myös tehnyt ahkiotreeniä pari kertaa. Nyt päästään noin kymmenen metriä eteenpäin :) Toki Riniä vielä hieman ahkion paino kummastuttaa ja itse autan hiukan vetämällä osan matkaa.

Sunnuntaina pääsimme myös raunioille. Kooalle halusin yhden vaikean umpipiilon. No, ei ollut ilmeisesti vaikea kun ukko löytyi parissa minuutissa :D Haukkukin alkoi hyvin ja varmasti. Sitten vielä yksi maalimies, nyt meidän tornin puoliväliin umppariin. Kooa ei ole koskaan käynyt tornissa. Tämä tuottikin hieman haluttua hankaluutta. Kooa kyllä paikallisti hajun, ensin haukkui ensimmäisen piilon koska maalimies oli tämän piilon yläpuolella. Oli hieman hölmön näköinen kun avasin luukun (joka olisi kyllä pitänyt muistaa jättää auki) ja ketään ei ollutkaan siellä. Meni lopulta niin että hieman autoin Kooaa ritilän suunnalle ja siitä bongasi jäljet ja eteni hyvin maalimiehen luokse. Tässä ilmaisussa tuli taas pieni mietintätauko, ilmeisesti kummallinen alusta pohditutti hetken Kooaa. Sitten kuitenkin ilmaisi nätisti.


Rin ahdistelee Kooaa

Rinin kanssa pohdin mitä teen. Päätin että haluan tehdä nenätreeniä mutta en kuitenkaan hajuhaulla. Haluan että Rin lähtee etsimään kun käsken, viime kerralla jäi vaan pyörimään miun eteen kun ei ollut saanut näköärsykettä maalimiehestä. Nyt siis maalimies raunioalueelle avoimeen piiloon. Lähti hyvin ja en meinannut ehtiä tarpoa hyvään luovuspaikkaan edes kun Rin toi jo rullaa :D SuperRin! Näytölle myös lähti hyvin. Maalimies uuteen piiloon. Lähetin ja Rin nousi ensin ylös vallille. Ihan oikeasti kuulin kuinka Rin nuuhkutti! Sai hajun ja lähti paikallistamaan ja teki löydön. Taas hyvä tuonti ja näyttö. Nyt vaan pitää olla tarkkana leikittämisessä, Rin herkästi jättää maalimiehen ja tuo lelua miulle. Vielä kolmas. Rin lähti etsimään jonnekkin ihan muualle. Ajattelin että tehkööt töitä ja etsikööt. Rin paikallisti lopulta hajun korkean veneen tms. päältä. Pohti hetken ja tuli jotain kautta alas. Lopulta tuli maalimiehen suunnalta miun luokse mutta ilman rullaa. Ajattelin että on kyllä maalimiehellä käynyt ja lähetin uudestaan. Nyt toi rullan, mietti kyllä hetken maalimiehellä. Sitten näyttö. Oli ilmeisesti vähän liian hankala piilo mutta hyvin Rin sen selvitti. Taitaa myös pikkujyrsijöisen haju sekoittaa Rinin pään kun oli tunkemassa itseään joka paikan alle missä vähän maata pilkisti. Mutta sain sitä nenätreeniä mitä halusinkin!

Tänään olikin taas agilityä :) Siinä Rin on vaan hyvä! Ensin tehtiin keinua niin että Rin juoksi keinun päähän syömään nakkia. Keinun tukea myös laskettiin niin että pamahti hiukan alaspäin, ei merkitystä ja Rin menee kovalla vauhdilla päähän asti. Sitten muutamat puomin kontaktit ja meni Rin kaksi kertaa koko puominkin. Tämän jälkeen paikkamakuu Nellin kanssa, Rin hieman vinkui mikä ehkä johtui siitä että Essi oli hallissa höseltämässä tai sitten vaan siitä että hetki sitten tehtiin agilityä. Ei kuitenkaan näyttänyt ahdistuvan Nellistä. Ensimmäisellä käskyllä maahan ja myös ylös, wuhuu! Seuraavalla kiekalla Rin teki keppejä. En meinaa päästä eteenpäin näistä, vikan keppivälin menee hyvin mutta en meinaa millään saada yli kolmanneksi viimeisestä kepistä. Sitten me molemmat opettelimme niistoa! Ensin Rin vaan tarjosi kahden jalan nostoa riman päälle :D Asento miulla oli nimittäin sama mitä tässä temppuharjoittelussa. Sitten niin että mie lähetin Rinin ja Margareetta palkkasi. Nyt meni nätimmin, muutama näitä ja mie siirryin esteen toiselle puolelle vähän eri asentoon. Nätisti Rin hyppäsi ja asetteli itsensä :) Sitten vielä kahden esteen etenemistä, Rin fokusoi taas todella hyvin eteenpäin eikä ottanut minuun kontaktia. Miun juokseminenkaan ei Rinin fokusta rikkonut. Kylläpä agility on tuntunut nyt kivalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti