sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Projekti Hihna: Pohjalta on hyvä ponnistaa!


HiljainenRin :)
 Viime kirjoituksen jäljiltä olin vaipunut Rinin kanssa aivan toivottomuuteen hihnakäytöksen kanssa. Jatkettiin tuota "istutaan terassilla hiljaa" meininkiä. Seuraavalla kerralla keksin lähteä pelkästään vaunujen kanssa hihnalenkille. Kun Essi ei ollut mukana pystyin paremmin keskittymään koiriin. Rinin hiljentymiseen meni reilut 10 minuuttia ja päästiin lähtemään. Haukkua tuli mutta ei niin paljon että olo olisi toivoton. Seuraavana päivänä taas kymmenisen minuuttia odottelua, Rin tosin nyt istui jo nopeammin. Aina kun Rin haukahti terasilla niin Kooa sai nakin. Riniltä pääsi tässä kohdin hieman turhautunutta pörinää, mikä olikin toivottavaa ;) Eleettömästi terassilta eteenpäin ja jos tuli haukahdus ennen ennalta valittua kohtaa pihalta niin sanoin vaan neutraalisti "Höpöhöpö, takaisin". Lenkille päästyämme haukkua tuli huomattavasti vähemmän! Neljäntenä lenkkeilypäivänä ennen tokotreenejä autolla samanmoinen treeni. Rin käveli treenihallille (!!!!) Kooan kanssa (!!) aivan hiljaa! Henri on toteuttanut samaa tekniikkaa ja terassilta lähteminen on nopeutunut huomattavasti sekä lenkit rauhoittuneet :) Tänään kesti muutama minuutti että Rin hiljeni ja koko lenkillä tuli vain KOLME haukahdusta. Ja nekin siitä kun ohitettiin muita koiria. Melkein itkin ilosta tällä kertaa :´) Muutoinkin Rin oli selkeästi rennompi, ei syönyt lunta juuri yhtään ja liikkeet olivat rauhallisempia. Kakka tuli kaksi kertaa :)

Sitten matkasimme Varkauteen osteopaattikäynnille. Rinille ja Kooalle oli luvassa Piiran käsittely. Osteopatiaa olen suunnitellut Kooalle jo pitkään, aina vaan on ollut jotain estettä kun joku osteopaatti on tullut lähempänä Imatraa käymään. Nyt saimme ohittamattoman tarjouksen ja tietty otin tämän vastaan :) Rin pääsi käsittelyyn myös, on senverran lennokas kaveri että tässävaiheessa onkin hyvä tarkasta mitä rangalle kuuluu. No, Rinille kuului hyvää. Aivan pientä vinoutta tokon seuraamisesta johtuen. Tämä saatiin suoristettua.

KipeäKooa :(

Mutta sitten Kooa :( Olenkin arvellut että Kooalla voi olla jotain kremppaa, siksi halusinkin kuvauttaa Kooan selän. Piiralta tuli aika pysäyttävä tieto, hän sanoi ettei ole pitkään aikaan nähnyt koiraa jolla olisi selkä yhtä pahassa kunnossa. Ihan hirveää kuulla tällaista, Kooa ei ole mitään oireita antanut siitä että olisi kipeä. On ollut oma iloinen itsensä, mitä nyt ei hyppää kunnolla mutta ei ole koskaan hypännytkään mitenkään erinomaisesti. Mutta kaikki tämä johtuu todennäköisesti siitä kun Kooa puolivuotiaana tavoitteli heitettyä lelua ja tipahti vasemmalle lonkalleen. Tätä hoidettiin fysioterapeutilla pitään, silloin en osteopatiasta tiennytkään. Koko seuraavat viisi vuotta Kooa on varonut vasenta jalkaansa ja tästä on aiheutunut vaikka ja mitä.

Kooa ei siis käytä oikeastaan kuin kolmea jalkaa. Vasen jalka on lähes pois käytöstä. Vasemmalla puolella selkää ei myös ole oikeastaan mitään lihaksia. Vasen lonkka lähes liikkumaton, sitä ei saatu avattua. Etupää aivan jumissa kun varaa niin paljon painoa eteen. Lista vioista on pitkä, kaikkea en edes muista kun olin aika järkyttynyt :( Sekin että Kooa seuruussa edistää ja poikittaa johtuu kuulemma siitä että Kooa ei vaan pysty seuraamaan suorassa rangan vinouden takia. Ja ponnistaa hypyt ainoastaan oikealla jalalla. Aikamoiset kipureaktiotkin tulivat kun Piira käsitteli Kooan selkärankaa lonkkien läheltä.

Tämä siis tietää pitkää treenitaukoa, 2-3 kuukautta ainakin, vähän riippuen siitä miten saan Kooalle lihaksia kasvatettua. Nyt pitäisi saada uusi osteopatia aika ja sen jälkeen fysioterapiaa ja vesijuoksumattoa/uintia. Lenkkeillä pitäisi niin että Kooa kulkee vasemmalla puolella, mikä on aika hankalaa kun Rin on juuri oppinut kulkemaan oikealla puolella jalkakäytävää. Kooalle hän suositteli myös Nutrolinin Nivel mömmöjä, E-vitamiinia ja B-vitamiinia. Mitä saadaan treenata on noutoa, merkin kiertoa (molempiin suuntiin!) ja tämänkaltaisia liikkeitä. Kaikki hypyt ja seuraaminen ovat pannassa. Myös hihnalenkkeilyä ravilla hetken aikaa. Vaikka olen hyvin huolissani Kooan kuntoutumisesta niin uskon että onnistumme :)

Kame, Rin ja Moet

Aina iloiset Moet ja Rin

Muuta mukavaa Varkauden käynniltä oli toki Rinin veljen tapaaminen ja agility :) Tiia tarjosi meille yöpaikan ja Rin pääsi parin päivän ajan leikkimään Moetin kanssa. Tulipa Kamekin meitä moikkaamaan. Kooan mielestä oli ihan syvältä että talossa oli muita uroksia. Sitten kävimme agilityä hieman harjoittelemassa. Sain hyviä ohjeita miten vien keppien takaperinketjutusta eteenpäin. Pientä radanpätkää Rinin kanssa ja Rin on vaan super <3 Hälyisessä hallissa kun hengailtiin niin kyllä harmittaa että asutaan tällaisessa takapajulassa! Vitsit oisi hyvä treenata tokoakin tuollaisessa melussa. Nyt tehdään täydessä hiljaisuudessa niin on omat ongelmansa mennä kokeisiin jossa sitä melua ja meininkiä riittää helposti enemmän kuin meidän treeneissä.

Moet miettii ja Rin kiiruhtaa Kamen luokse

Moetilla ja Rinillä oli superhauskat leikit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti