sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Hermot koetuksella

Kooan takia nyt on sitten lenkkeilty vasemmalla puolella tietä. Voi morjens miten hankalaa! Yksin lenkillä menee jotenkuten. Rin nyt tietty pyrkii turhan useasti oikealle puolelle ja tämä aiheuttaa pientä takapakkia Projekti Hihnaan. Tarpeeksi monta kertaa kun olen Riniä ohjeistanut oikeasta puolesta niin rupeaa tekemään taas pyörähdyksiä flexin päässä. Ja sitten on flexin hihna tuhannen kierteillä. Tämä käytös onneksi rauhoittuu kun tiukemmin komentaa ja kehuu kun ei pyörähdä vaan jatkaa menosuuntaan. Kooa käppäilee nätisti siellä missä käsketään, osaa sen että pitää kävellä miun edessä. Hieno hurtta :) Kooa nostelee nyt siis vasenta jalkaansa merkkaillessaan. Vauhti on reipasta ja Kooa ravaa hyvin, välillä vaihtaa nopeaan peitsiin mutta osaa onneksi "Ravia!" -käskyn. Mutta sitten kun lisätään yhtälöön Essi ja vaunut! Kyllä on zen-mielentila kaukana näistä lenkeistä..

Yritän tsempata itseäni näille lenkeille enemmän alkuun mutta kyllähän sen heti Rinistä näkee että verenpaineet on jo lähtötilanteessa normaalia korkeammalla. Terassilta poistumiseen tarvitaan useampi paluu ja tunnelma on kireä jo heti alkuunsa. Rin syö lunta ja miun verenpaine nousee entisestään. Sitten pitää yrittää neuvoa Essiä ja ylläpitää pientä keskustelua, vahtia että Rin ei huitele vastaantulijoiden kaistalla tai yritä itsemurhaa loikkimalla lumivalleilta autotielle (lyhyet pätkät lenkillä onneksi..) ja vahtimalla ketä tulee vastaan tai perästä kun kuljetaan niin hemmetin hitaasti! Sitten kun yhtä komennat tai ohjaat niin kaksi muuta tekee jotain ei-sallittua.. Ja sitten on nämä ihanat tilanteet kun Rin päättää kiertää aurauskepin väärältä puolelta.. Nämä olen siis opettanut koirille että ne itse osaavat kiertää takaisin eikä miun tartte hihnoja setviä. Ja muutoinkin meillä on ehdoton ei hihnasotkuille ja koirat aika hyvin osaavat kävellä sotkematta hihnojaan. Mutta ne vaunut muuttavat kaiken! Ensin koko sirkus seis. Sitten kehotan Riniä vapauttamaan itsensä pulmastaan. Mutta koska on kulunut jo kaksi nanosekuntia pulmaan joutumisesta niin eihän sitä voi muistaa miten toimia! Sitten sanon Rinille että "Kierrä", tämä aiheuttaa sen että kahden metrin päässä keskellä tietä oleva Kooa kuvittelee että "Ohhoh! Olenkos MINÄ jossain jumissa? Taidanpas kiertää tuon saman kepin missä tuo pieni ääliö on jumissa! :) :)" Sitten Kooa lähtee iloisen päättäväisesti suorittamaan annettua tehtävää, Rin valpastuu, mie karjun Kooalle että prkleen rakki pois tieltä! Rin hermostuu ja kiskoo itseään väärään suuntaan ja yrittää hapettaa itsensä hengiltä. Ja Kooa yrittää entistä kovemmin kiertää keppiä sotkien hihnat umpisolmuun ja Rin hapettuu edelleen. Tässä vaiheessa huomaan että Essi makaa keskellä tietä tms. ja välissä huikkaan Essille josko tulisi vaunujen viereen. Koirat umpparissa ja miun hermot kadonneet jo jonnekin. Ei auta kun solmuja availla ja jatkaa matkaa.. Näin hieman värikynällä kerrottuna ;) Joten vältän viimeiseen asti koko sirkuksen kanssa lenkkeilyä <3 JA päätin että sirkuslenkit suoritetaan tasan oikealla puolella tietä! Kooa kuitenkin peitsaa vauhdin hitaudesta johtuen. Onneksi kohta on kesä ja pääsee metsään :)

Ja ne muut koiranulkoiluttajat.. Huomaat että vastaan tulee kaksi henkilöä, molemmilla koirat ja molemmat eri puolilla tietä. Tai sitten se joka tulee eripuolella tietä hyppääkin yhtäkkiä samalle puolelle tietä. Sitten on se tyyppi jonka chow chow vetää maihin vaanimaan kun näkee vilauksenkin koirasta. Yksin lenkkeillessä ohitukset ovat menneet jo aika hyvin mutta ei tällä kokoonpanolla. Ja kun huomio on Rinissä niin Kooa kurkkii että jos vois vähän isotella. Kun yritän välissä komentaa Kooaa niin Rin kiihtyy ja haukkuu vielä enemmän.. Ja sitten pitää seurata että kukaan vastaantulijarakki ei syö Essiä.

Sitten johonkin muuhun, joka kuluttaa hermoja hieman toisella tapaa ;) Treenailtu on vähän sitä sun tätä. Sivulletulossa on liian edessä kuulemma. Tätä olen nyt tarkkaillut ja ainakin kotitreeneissä sivulletulon asento on tipahtanut hieman taaksepäin. Seuruussa lyhyitä pätkiä ja yritän saada Rinille parempaa kontaktia. Jäävät edelleen sujuvat tänään hyvin ja huomenna huonosti. Tai siis maahanmeno tökkii. Ruudussa pitää olla kriteerit tarkempia, nyt Rin on alkanut pysähtymään ruutunauhan tuntumaan. Tätä kun taas hetki tänään hinkattiin niin sitten vauhti kärsi. Seuraavalla kerralla ohjaajalle taas parempaa ajatusta ja suunnitelmallisuutta mukaan.. Noudossa on otettu muutama kerta niin että on saanut heitosta lähteä hakemaan ja tämä näkyy. Ei meinaa irroittautua kapulan tujottelusta kun sen heitän. Parempi treenata enemmän vaan erikseen noita. Perjantaina tehtiin rallytokorata ja tänään myös. Pientä viilaamista ja muistuttamista laji vaatii mutta pääosin meni hyvin. Ne eteentulot ovat vaan Rinille vaikeita, etenkin jos epäonnistuu niin sitten ei meinaa tulla kunnolla uudestaan. Ja luoksetulo, tänään kuvittelin että näin Rinin käyttävän silmää siinä. Voi luoja..

Kooa on tehnyt paikkamakuun ja tänään kiersi hieman merkkiä. Kotona Kooa on jumppaillut nyt sisäisiä lihaksia niin että olen nostanut oikeaa etujalkaa. Huomaa hyvin että lihakset ovat todella heikot, jos yritän yli 30 sekunnin pätkää pitää jalkaa ylhäällä niin herkästi istahtaa. Teen kolme toistoa ja kesto on noin 15-30 sekuntia. Perjantaina Kooa pääseekin akupunktioon, saas nähdä mitä Kooa on tästä mieltä.

Rin taas on pariin otteeseen harjoitellut vetohommia kun lunta vielä hetken aikaa on. On tehty jo pidempää pätkää. Kun laitan ahkion valmiiksi niin Rin hyppää samantien aisojen väliin :) Hyvin on oppi mennyt perille. Hienosti myös tulee kiinnitettäväksi, saa namit aina kun klipsit naksahtavat kiinni. Välillä tulee pieniä ahdistuskohtauksia mutta Rin pääsee hyvin niiden yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti