keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kaikenlaista


Kevät tulee ja lumi väistyy!

 Nyt ollaan tehty ja tunnettu vaikka ja mitä. Rinin rallymasennustokoahdistuksesta siihen että paukut pelottaa ja siitä taas että ei ne niin kauheita olekaan. Tokoahdistuskin on taas hyvien neuvojen jälkeen vähenemässä. Kooa on käynyt akupunktiossa, parannellut tassuhiivaa ja pyörähtänyt uudelleen osteopaatilla. Maastokausi korkattu esineruuduilla ja hakutreeneillä. Ihania bortsupentusia olen päässyt katsomaan <3 Me kaikki olemme nauttineet ihanista keväisistä keleistä :)Aloitetaan pahimmasta eli Rinin rallytokokokeesta. Ei siis mennyt ihan putkeen! Rin rupesi pöhisemään kehässä ja jätättämään seuruussa. Oli jossain muualla kuin sivulla, en tiedä missä ja mitä teki. Panikoin hieman ja yritin miettiä mitähän säännötkin sanovat mistäkin Rinin puuhista. Eivät hyvää, hyväksytty tulos jäi hyvinhyvin kauas :( En tiedä kuinka kauas tarkalleen, paperit ovat edelleen johonkin auton koloseen tungettuna ja ovat vielä siellä pitkään.. Syitä tähän käytökseen on varmasti monia. Suurin syyllinen löytyy (ehkä hihnanpäästä..?) ainakin hallissa samanaikaisesti pidetyissä agilitytreeneissä. Kun menimme kehään niin heti alkuun rupesi kuulumaan kovaa "kepitkepitkepit.."-huutoa. Tähän Rin reagoi hyvin voimakkaasti. Kun huudot loppuradasta loppuivat niin Rinkin palautui tekemään hommia. Mutta paljon oli mennyt pieleen jo tähän mennessä. Myös kehäänmenon kohdilla oli isompi koira pallo suussa tuijottamassa. Tästä Rin myös sai pienoiset hepulit. Paska juttu mutta ehkä tästä(kin) vielä joskus toivutaan.

No sitten pidimme pienen treenitauon. Hieman tein Rinin kanssa seuraamista reilulla namipalkalla. Nyt näytimme Kouvolassa tokoamme Arille ja tietty Rin teki silloin kaiken hyvin. Saatiin silti hyviä neuvoja, poikittamista korjataan nyt vaan vasemmalle kääntymällä. Ja vasemmalle pitänee kääntyä toisella tapaa, tätä pitää miun harjoitella. Perusasentoon nousu maasta vajaa. Pienet epäviralliset möllitokot tehtiin KSSK:n hallilla. Paikkamakuussa tuli taas agilityhäiriö! Agilityhihkumista ja putkien rapinaa verhon toiselta puolelta. Rin ei tätä kestänyt. Jodlasi ja vinkui ennennäkemättömästi paikkamakuussa! Ryömi eteenpäin ja oli muutenkin hyvin mahdotonta pysyä näissä häiriöissä paikallaan. Kun oli reilut kaksi mittaa ryöminyt niin kävin pannasta palauttamassa paikalleen. Myöhemmin tehtiin toinen paikkis ja siinä Rin oli tosi nätisti. Muut koirat eivät enään ahdista Riniä <3 Paikkamakuuongelma on nyt hetkellisesti ainakin korjattu! Muuten mölleily meni hyvin, seisomisessa lähti etenemään ja kääntyi vinoon. Seuruussa luulin että tekee huonosti mutta Arilta onneksi tuli hyvää palautetta. Pitää vaan luottaa että Rin osaa! Pisteitäkin laskettiin, tiukalla tuomaroinnilla ja paikkamakuun nollaamisella Rin keräsi 151,5 möllipistettä.

Rin kävi Rauhan kanssa lenkillä

Hakua kävimme Kouvolassa treenaamassa erikoisella tukkialueella. Tuuli oli todella hyvä ja Rin sai ekasta maalimiehestä hyvin hajun. Toi rullan nätisti. Muut menivätkin sitten huonommin. Oli luntakin pienelle beeceelle aika paljon. Loppua kohden myös teki niin että löysi maalimiehen mutta jätti sitten ottamatta rullaa. Ei leikkinyt enään hyvin. Nyt pitänee palata hieman taaksepäin treeneissä ja vahvistaa löytö-näyttö-ketjua. Katsoa miten namipalkka toimii. Esineruututreenit on myös aloitettu, Rinin vauhti on ihan mieletön ja tuo hyvin esineet. Kooalla ongelmat vaan jatkuvat, vauhti hiljenee ja nenä on liikaa maassa. Pyörii ja pyörii muttei etsi. Nenä kiinni, lähiesineet eivät löydy.Kooa on käynyt kahdesti akupunktiossa Eläinklinikka Siilissä Kouvolassa. Ekalla kerralla Kooa oli hieman ihmeissään neuloista eikä meinannut rentoutua. Tällöin todettiin myös hiiva Kooan etutassuissa. Reilun viikon päästä uusi aika ja hiiva oli parantunut! Ihanaa, sen hoito oli kyllä syvältä. Myös Kooan lihaskireys oli oikealta puolelta ja vasemmasta nivusesta helpottanut. Kooan eturauhanen myös ultrattiin uudelleen kun Kooa rupesi taas tiputtelemaan. Normaalikokoinen oli mutta Kooa sai silti uuden Tardak-pistoksen. Osteopaatille matkasimme Riihimäelle Laioksen hoidettavaksi. Hän totesi että Kooa on hyvin epätasapainoinen. Vasemmalta puolelta faskiat aivan jumissa. Rintaranka myös jumissa kun paino on niin edessä. Hoidon jälkeen Kooan liikeradat paranivat merkittävästi. Nyt pitäisi Kooa opettaa kävelemään :D

Kooan iltapuhteet tassuhiivan takia, makaa paikallaan ja saa namia

Rin taas tulossa..

Rinin mielestä Kooa tekee taas jotain kiellettyä, kuten hengittää väärästi

Sitten vielä Rinin paukkuihin reagoimisesta. Alkuvuodesta ollaan ammuttu ja ekalla kerralla reagoi hieman, toisella hieman enemmän ja kolmannella todella kovasti. Toisella kerralla Rin jäi tuijottamaan kun ampuja käveli poispäin. Kolmannella kerralla kun kuuli laukaisun niin lähti etsimään ampujaa, oli kuitenkin siis hihnassa. Söi hieman kissanruokaa. Toisella laukaisulla häntä meni tiukasti jalkojen väliin ja sai oikein houkutella syömään. Rin autoon ja ammuttiin muille. Ajattelin ottaa Rinille vielä yhden paukun mutta se menikin siihen että jouduin kiskomaan Rinin autosta pois ja kiskomaan ampumapaikalle. Nyt ei tietty ammuttu vaan sai ainoastaan syödä ruoan.Tästä siis lähdettiin viisaampien neuvojen mukaan korjaamaan tilannetta :) Rinille namiruutu eteen ja kun laukaisu kuului hyvin kaukaa ja vaimennettuna niin pääsi ruutuun syömään. Tämä meni hyvin, söi kaikki kanat. Sitten ampuminen ja siitä leikki. Kesti pienen hetken että lähti leikkiin mukaan. Pari päivää väliin ja tämä uudestaan. Taas söi hyvin pienen kehoituksen jälkeen ja leikki entistä paremmin! Pari päivää väliin ja Ari ampui Rinille niin että kävelin vaan hänestä poispäin, otin Rinin seuraamaan. Lelu kainalossa ja laukaisusta palkka. Rin kääntyi laukaisusta heti katsomaan mutta yhtä nopeasti myös ampui leluun kiinni :) Ihanaa, ongelma ei olekaan tämän isompi!


Nanon ja Sunen pennut

Nano ja pentu

Nuppu kasvaa ja sai nimeksi Venla <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti