keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kooan kuntoutusta

Voihan tylsyys!
Kooa on nyt vietellyt tylsääkin tylsempää elämää. Juuri mitään aivotyötä ei ole ollut tarjolla. Paikkamakuuta on pääsyt pari kertaa tekemään, joitakin kaukokäskyjä ja kerran merkin kiertoa. Joka muuten olikin aika haastavaa jos Kooa pitäisi saada kiertämään merkki myötäpäivään! Ei mene sitten millään. Tai jos menee niin tarvitsee siihen käsiapuja. Ja nämä taas aiheuttavat vähän turhan tiukkoja kiihdytyksiä ja turhan korkeaa virettä. Probleemaa kerrakseen! Nyt oli kierrossa myös häiriökapula, sitä Kooa ei noteerannut. Tähän pitää ottaa hiljalleen esteet ja kapulat mukaan, aiemmin kun kokeilin niin Kooa kuvittelee olevansa temppuradalla ja tarjoaa vaikka ja mitä.. Ja voi sitä äänen määrää ja sähellystä :D

Nytkun Kooalle on annettu tuomio kipeästä selästä, jaloista ja vaikka mistä muusta niin sitä tulee tarkkailtua erilailla. Olen huomannut että Kooa nukkuu pääosin vasemmalla kyljellään eli kipeän lonkan päällä. Kooa myös nuolee ja jäystää välillä etutassujaan, etenkin oikeaa. Tässä mietin yksi ilta sitä että esiintyy usein treenien jälkeen. Tai siis silloinkin kun Kooa ei ole treenannut vaan on ollut autossa sen hetken kun Rin treenaa. Eli toisinsanoen, oireet ilmenevät autossa istumisen jälkeen. Kooahan ei rentoudu autossa vaan istua tillittää koko ajan. Ja Kooa on HYVIN etupainoinen. Eli istuu autossa pitkät tovit ja paino vahvasti edessä. Ei ihme että tassuja kirputtelee iltaisin jos kerta muutoinkin liikkeissä varaa painoa eteen kipeän takapään takia.. Onneksi auton liikkuessa nykyään jo osaa välillä käydä pötköttelemään. Kolmas seurattava asia on Kooan venyttelyt. Etupäätään venyttelee mutta takapäätä ei.

Kooan syvien lihasten jumpassakin joudun olemaan tarkkana että Kooa siirtää painoaan taakse. Jos vaan nostan oikeaa etujalkaa niin Kooalla on hirveä paino yhden etujalan varassa. Omalla asennollani ja namin sijoittelulla saan Kooan siirtämään painoa myös taaksepäin. Kooa myös herkästi vetää selkää mutkalle. Pitää nyt myös ottaa tavaksi samalla jumpata Rinin syviä lihaksia, siitä ei haittaa ole. Vaikka Talvio sanoi Kooan selän olevan kunnossa niin Kooan kasvattaja Päivi huomasi selän viimeisessä nivelessä aavistuksen kalkkeumaa ja sen vahvisti myös toinen ortopedi. Tämä ei onneksi Kooaa hirveästi vielä vaivaa mutta kun ikää tulee niin voi olla ongelmallinen. Ja tietty jos on nivelet huonossa jamassa, lihakset kireänä, huonot sisäiset lihakset, suurentunut eturauhanen JA kalkkeuma niin ei mikään ihme jos hyppy ei kulje :( Toivottavasti näistä saadaan poistettua kaikki muut paitsi tuo viimeinen vaiva.

Tänään menimme myös ex-tempore uimareissulle. Kooa ui kaksi noin seitsemän minuutin rundia. Muutaman pyörähdyksen altaassa pääosin myötäpäivään ja sitten rampilla käynti. Alkuun hihnassa mutta sitten ui hyvin myös suullisilla ohjeilla. Jos edes niitä kuuli kun Rin huusi alhaalla häkissä aikamoisella volyymilla.. Kyllä siitä ääntä lähti! Piti kerrankin katsoa että eihän siellä ole mitään isoa koiraa haukkumassa. Ei ollut, vain Rin :D Kooa ei olisi halunnut lähteä pois uimareissuilta. Eikä myöskään Rin! Pieni kääpiö ei alkuavustuksen jälkeen tarvinnut apua altaaseen menossa vaan pomppi innoissaan rampilta joko miun kutsun perään tai sitten lelun perään. Ja vauhti oli taas aikamoinen.

Rin pätevänä
Uintia ennen olimme tokoilemassa LAUn hallissa. Ajattelin tehdä Rinille kokeenomaisen treenin, joka oli virhe. Ajattelin alkuun että käytän vieraan hallin hyväksi ja katson miten Rin käyttäytyy. Toki nyt näin miten se käyttäytyi, hyvinhyvin huonosti. Seuruu oli ihan kamalaa! Ei kontaktia, ei paikkaa. Jäävät suoritti tälläkertaa hyvin, niissäkin on ollut nyt lähiaikoina ongelmia. Luoksetulossa taisi kolme kertaa lähteä liikkurin käskystä. Tämän jälkeen vielä hetki häiriöseuraamista ja myöhemmin lelun kanssa seuraamista kun oli toinen koirakko hallissa. Nyt menikin jo paremmin vaikka välillä haukkuja lipsahteli Riniltä. Mutta on siis hyvin häiriöherkkä niin ympäristölle ja miun jännittämiselle..

Nyt on siis jäävissä palattu pentutreeniin kun Rin arpoo asennot. Etenkin maahan ei mene millään välillä. Sitten mie hermostun ja Rin ei tietty tykkää. Nyt olen jättänyt myös virittelyt liikkeistä pois kun tuntuu että virittelyjen jälkeen Rin on ihan sitä mieltä että "Aaaarh, taas se akka rupeaa sekoilemaan!". Nyt siis olen peruutellut vaan ja käskyttänyt asentoja vaihtelevassa järjestyksessä. Edelleen parin seisomisen jälkeen "Maahan!"-käskyllä herkästi jää seisomaan. Välillä otan vaan vapaasti johonkin sivulle ja käskytän siitä maahan. Josko tämä tästä :) Bonuksena tietty on myös että Rin seisomisessa herkästi ennakoi perusasennon. Ja jos sitä teen pari kertaa niin että avaan suuni tai liikautan käsiäni niin seuraavana päivänä Rin ei suostu menemään perusasentoon. Yritä nyt sitten näiden välillä tasapainoilla :D

Ruokakuppitreeni sisällä on vaihtunut tunnarista joko kapulan tuontiin siististi eteen pureksimatta tai sitten häiriköityä sivulla oloa. Rin siis on nyt sisäistänyt tunnarin <3 Ne mitä ollaan tehty on kaikki menneet oikein ja tekee hyvin töitä kapuloilla. Malttia tulee kokoajan lisää ja jos ei heti löydä omaa niin jaksaa etsiä eikä ota ensimmäistä mikä tulee vastaan. Nyt on kokeiltu myös erilaisia kuvioita. Palautusvauhti on hyvä, reipas ravi, sellainen mitä nyt sisällä pystyy menemään. Hidastuu kyllä jo on vähänkin epävarma. Alkuperäinen ongelma vaan nyt palailee eli Rin on alkanut pyörittelemään kapulaa suussaan. Tähän pitää taas kohta ottaa pelkkää kapulan nosto treeniä. Ja katsoa mitä tunnarille sitten kuuluu..


Ohjaaja ei osaa kävellä..

Riniä pitää rakastaa välillä treeneissä

Lelun vaihto toiseen käteen ja jo kulkee paremmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti