sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Jälkipeliä


Ennenkuin osaa edes jälkeä harrastaa, pitää tietty olla hienot jälkimerkit
Lauantain jäljet: Kooalle noin 300 metrin jälki, kulmia muutamat, JANA ja keppejä kuusi. Rinille noin 100 metrin jälki, kulmia yksi ja keppejä kaksi. Kooa aloitti ihan ekaa kertaa janalta. Tein samalla teemalla kuin useinkin, ensin kohelletaan ja sitten korjataan :D Hyvin Kooa bongasi jäljen janalta ja lähti sitä paahtamaan. Treenikaveri oli ulkoiluttanut koiriaan hetki sitten metsikössä ja epäilen että osuin hänen jälkien kohdalle. Kooa nimittäin rupesi säheltämään hetken päästä joka ilmansuuntaan. Sitten löytyi rauha ja jatkettiin. Kooa reagoi keppeihin hyvin, välillä tarvitsi kannustusta niiden nostossa. Heti alkuun Kooa paineli kuusen taakse. Hillitsin itseni enkä karjaissut perkeleitä kun näytti siltä että käy kuselle. Siellä hetken tuhersi ja mikäs löytyi? No keppihän se siellä! Kooa ei ollut vienyt ihan jälkeä pitkin vaan jostain sivusta bongannut sen kepposen ja pyykkipoika väärällä puolella kuusta niin en sitä itse nähnyt. Näin sitä käy kun menee osan ajasta aika sivussa jäljestä ja lopussakin jäi yksi keppi nostamatta kun ei mennyt täysin jälkeä pitkin. Tai siis jäi niitä kaksi kun yksi vielä unohtui johonkin metsään. Tästä päästään seuraavaan aiheeseen eli:

1. Numeroi kepit tai merkit! Puoli tuntia on hyvin pitkä aika, et todellakaan enään muista mikä oli mikäkin keppi ja edes montako niitä metsään kylvit!
2. Merkkaa kulmat! Joo, jälkeä tallatessa on hyvä ajatella että "Tuosta kaatuneen puun kohdalta käännös, sitten ennen tuota risukkoa, tuon kanervamättään kohdalta..". Ei Pauliina, et tule muistamaan mitään näistä. Kun koira kiskoo intopiukeana suuntaan X, voi vaan arvailla että missä hitossa se kulma oli. Ja sitten tajuat että olette jossain muualla kuin jäljellä. Niin ja missähän se jälki menikään?
3. Kun treeniliivin taskussa on kaksi hihnaa, lapaset, pipo ja lelu niin sinne on aika helvetin hankala tunkea keppejä ja pyykkipoikia ja samalla yrittää etsiä palkkaa haukuille. Tyhjennä takki siis!
4. Se liina. Näin järjestyksen rakastajalle jälkiliina on kauheuden kauhu. AINA solmussa! Ja selvitä se ennen joka helvetin jälkeä vaikka juuri viisi minuuttia sitten sen teitkin.
5. Mieti vähän missä tallaat. Yhtäkkiä ei ole kiva huomata että "Ei prkle, tallaankohan kohta oman jälkeni yli...?" Toljota sitten siinä keskellä metsää ja yritä bongata niitä vihreitä pyykkipoikia vihreiden kuusen oksilta..
6. Opettele laskemaan. 4+2 ei ole viisi. Jos kylvit Kooalle neljä ja Rinille kaksi keppiä niin se että taskuista löytyy 1+4 keppiä ei tarkoita sitä että kaikki kepit olisi nostetettu..

No seuraavaksi Rinin lauantain jälkipuuhat. Alkuun Rin oli ihan että "Ziistiii! Joku on tiputellut nakkeja metsään!1!!". Meni hetki että Rin lopetti nakkien etsimisen sivuilta ja tajusi että niitä löytyy edestä. Seuraava hetki meni siihen että Rin keskittyi oikeasti siihen mitä teki. Ekan kepin yli meni että soi, mutta eipä olla tehtykään keppejä onnistuneesti Rinin kanssa montaa kertaa. Nosti kannustuksella kepin. Toista keppiä hiukan pohti mutta nenä vei nopeammin. Taas kannustuksella toi. Meinasi oikaista purkille kun haistoi sen noin 10 metrin päästä. Kun vapautin Rinin liinasta niin tyyppi ampaisi tuhatta ja sataa metsän poikki. Eihän se koskaan tuollain miuta jätä. Kutsuin ja tuli luokse syömään nakin ja taas samaan suuntaan. Kutsuin taas ja viittasin että tästä pääsisi autolle nopeammin. Tai siis kömpelö ihminen pääsee, kumipallo beecee varmaan pääsee helpoiten kiitämällä tuhatta ja sataa risukkojen yli.. Tultiin tielle ja taas vauhtirallia eteenpäin. Tekemään mitä? No kiertämään autoa tietty! Mikäs sen parempaa viihdettä kun juosta autoa ympäri kuin heikkopäinen :D Ei ollut eka kerta. Yhdessä tokotreenissä vinkui "Käy" käskyn alla kun oli niin kova hinku päästä autoja kiertämään..

Sunnuntain jäljet: Hieman paremmat valmistelut ja Rin aloitti. Tämä toimi hyvin, Rin ei ollut ehtinyt kuumua autossa odottelusta. Jäljelle lähti todella hyvin ja rauhallisesti. Nakkeja huomattavasti vähemmän, kulmat tiiviisti nakitettu mutta muutoin siellä täällä yksi. Nyt Rin oli tosi hieno, kepit huomioi hyvin itse mutta silti tarvitsi hieman kannustusta :) Kulmat suoritti hienosti. Jäljen pituus noin 150 metriä.

Kaskas, mikäs täältä löytyi
Kooalle taas jana, nyt toiseen suuntaan. Jotain sentäs muistan. Tälläkertaa yritti takajälkeä ensin. Lopulta kääntyi oikeaan suuntaan. Sitten vaan vauhdilla eteenpäin. Kepit nousivat ihan ok, yhden kepin yli saapasteli täysin mutta muut sentäs merkkasi. Tarvitsee vielä kannustusta tuomiseen, muutoin voi nostaa ja tiputtaa samantien. Kova kiire jatkamaan jälkityötä. Kulmat teki todella hienosti. Lopussa taas onneksi luotin Kooaan kun ajattelin että nyt tätä tietä oikeaan. Kooa painoi tiukalla ilmeellä vaan eteenpäin. En onneksi korjannut vaan annoin Kooan mennä. No, ei se ollutkaan se metsätie vaan seuraava ja Kooa löysi purkille. Tosin yksi keppi jäi, en ollut ihan varma mentiinkö sen päältä kun pyykkipoika oli hieman huonosti näkyvillä. Taas välillä Kooa paineli metrin verran jäljen ulkopuolella. Mittaa jäljelle kertyi noin 350 metriä ja keppejä nousi 4/5.


Jotain muutakin on saatu aikaiseksi. Kooa on aloittanut hyppytekniikkatreenillä hyppyharjoittelun. Menee omaan silmään suht hyvin. Rallytokon avoimen luokan juttuja aloiteltiin ja ongelmia ilmeni heti. Hyppyä kokeiltiin ja se on ihan kamala! Miten voi tuollainen kuumakalle hillitä itsensä ja tehdä nätin hypyn? Pyörähdys sivulla on myös Kooalle kiehumista aiheuttava liike. Rin puuhasteli hieman tokoa, noutokapulan heittoa ja käskytystä pitää harjoitella ja paljon. Kapula vetää aivan liian paljon puoleensa. Luoksetulossa muisti että nyt pysähdytään ja vauhti oli hiljaisempi, ei pidä ottaa turhan usein suoraa luoksetuloa. Seuruussa poikitti vallan kamalasti. Kaukokäskyissä tehtiin vaan jättöä ja palkka ekasta istumaan noususta. Rin kuvittelee ilmeisesti olevan paikkamakuussa ja ei meinaa nousta ekalla käskyllä. Kotona tehdään tätä nyt ruokakuppitreeninä. Normaalisti en tee jättöä kun harjoittelen kaukokäskyjä vaan pistän Rinin suoriltaan maahan. Sitä saa mitä tilaa :)

Kevätauringosta nauttimista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti