torstai 23. huhtikuuta 2015

Mitäs muuta kuin jälkeä

Ollaanpas oltu jälkiahkeria! Muistankohan edes kaikkia. Lauran kanssa olen käynyt jäljestämässä ja häneltä saanut paljon opastusta. Muunmuassa sen että se loppupalkka kannattaa tulla kepiltä eikä jäljen päästä. Aloittelijan mokia, kappas kummaa kun koiria jälki kiinnostaa enemmän kuin kepit :D Laura on myös tallonut Kooalle jälkiä pari kappaletta ja Kooa on niitä tehnyt todella hyvin, paremmin on nenä maassa kuin miun tekemillä jäljillä. Janoja olemme harjoitelleet ihan pelkällä janatreenillä. Kooa lähtee aika risteillen mutta pieni haju sillä on mitä tehdään. Nyt tehtiin Kouvolassa Arin opastuksella jälkeä ja saatiin hyviä vinkkejä lisää niin janatreeniin kuin keppimotivaatioonkin.

Rin ei ole kepeistä juuri piitannut. Tällä viikolla tehtiin maanantaina Rinille keppijälkeä, kepit noin 10 metrin välein ja kun nosti niin iloista leikkiä ensin ja sitten palkka. Myös ennen jälkeä voi leikkiä kepillä. Kooa ei niin innostunut tästä keppileikistä.. Maanantaina meni herkästi keppien yli mutta keskiviikkona kun toistettiin sama niin kepit nousivat jo paljon paremmin. Yhden kepin imuroi suuhunsa jo ennenkuin itse tajusi niin tehneensä :D Kääntyi vaan hölmönä että "Ohoh, mikäs minun suuhuni joutui?". Kulmassa meni yli, teki kovasti töitä ja töitä juuri siksi että etsi keppiä! Sitten vielä yksi jana Rinille, sen meni paremmin kuin Kooa. Löysi jäljen, jossa oli nakkeja ja jäi niitä ihmettelemään. Rinille ei oikein enään namit sovellu kun etsii enemmän niitä kuin jälkeä, kääntyy takaisinpäin herkästi. Keppi nousi todella hienosti.


Treeniporukka, Rin (melkein juoksut), Kooa (Sarka on iiiihana <3), Sarka (JUOKSUT), Jage ja Jedi
 Kooa teki maanantaina kaksi noin 200 metrin jälkeä. Janat olivat vähän sinnetänne pyörimistä ja ekalla otti takajäljen. Jäljestys oli todella nättiä ja tarkkaa, kulmat meni just tasan. Jos eksyi jäljeltä niin hienosti etsi ilmavainulla takaisin jäljelle. Kepeistä löysi ne mitkä sattuivat eteen, jos Kooa meni hieman jäljen sivussa niin ei reagoinut keppeihin. Ensimmäinen keppi myös jäi herkästi eli janan jälkeen pitää Kooa pysäyttää ja rauhoittaa tilanne. Toisen jäljen viimeinen keppi jäi myös siksi että Kooa eteni jäljen vieressä. Kun pysähdyttiin ja palattiin taaksepäin niin sitten Kooa itsenäisesti ja pyytämättä etsi ja bongasi kepin ennen kuin me näöllä etsivät ihmiset ehdittiin löytää sitä.


Maanantaina myös esineruudut. Rin teki ensimmäisellä kierroksella kaksi näytettyä esinettä, ne nousivat hienosti. Toisella kertaa yksi näytetty ja yksi valmis. Ensin haki valmiin esineen ja sitten näytetyn. Meni vähän juoksemiseksi. Hyvin kyllä pysähtyy kuin seinään kun saa hajun eli nenä on auki. Vauhtia vaan hieman liikaa. Sama keskiviikkona, kaksi valmista ja yksi näytetty. Nyt haki näytetyn ensin, toisen esineen myös löysi nopeasti mutta kolmatta etsi pitkään. Oli lapsen sandaali ja se oli ehkä noin 60 metrissä kun ruutu lipsahti hieman suureksi. Lopulta vein hihnassa Rinin esineen luokse hakemaan hajun ja sitten hakikin sen näppärästi. Kooa teki maanantaina kahden esineen ruudun, ekan esineen bongasi mutta jätti! Toi sitten lopulta. Lähiesineen yli ensin juoksi.

Tokossa Rinin kanssa tein palkattoman avoimen viime viikolla. Meni hyvin, hieman vire laski mutta se voi johtua tuloillaan olevista juoksuista. Ja ne juoksut nyt sitten alkoivat tänään. On ollut hieman normaalia jähmeämpi ja toivottavasti tämä johtuu vaan juoksuista. Kaukokäskyissä tarvitsi tuplakäskyjä ja hypyssä myös tuplakäskyn istumiseen. Paikkamakuussa on ollut rentona kun olen ollut piilossa. Kaukokäskyjä pitää tehdä paljon käskytettynä kun ottaa hieman häiriötä liikkurista ja oikeastaan kaikesta mitä ympärillä tapahtuu.

Kooa taas alkoi oireilla takapäätään. Ensin käytti vasenta takajalkaa hieman oudosti. Sitten huomasin että lenkillä satunnaisesti jättää vasemman ilmaan. Takajalat olivat välillä kuin löysää makaronia, venkoilivat sinne ja tänne. Pienen kotipihaspurtin jälkeen teki outoja potkimisliikkeitä takajaloilla niin että oli navan kohdilta maassa. Tämä toistui lyhyen hihnalenkin jälkeen kun teki muutaman ilohypyn. Ei pyöristä selkää laukassa ja oikeaa takajalkaa myös käyttää kummallisesti. Oireiden alettua, noin viikko sitten, jätin Kooalta vapaana lenkkeilyn pois ja tehtiin pääosin vaan jälkeä. Harmillisesti juuri kun meillä olisi ollut osteopatia Markus Laioksella hän joutui perumaan ajan. Onneksi sain korvaavan ajan Carita Reijoselta ja Kooa sai kaipaamansa käsittelyn. Olikin hieman jumia ja hän avasi hermoja takajaloissa, jotka olivat kuulemma hyvin epätasapainossa. Myös edestä löytyi pieni jumikohta. Mutta ei ollut niin vakavaa mitä jo ehdin kuvitella! Kooa vastasi käsittelyyn hyvin ja hermojen toiminta parani. Ja Kooan takajalkojen outo käytös on onneksi myös hyvähuono muutos. Eli nytkun pystyy käyttämään lihaksistoa eritavoin niin sen puoleen muutokset ovat hyviä. Liikaa vaan rasitusta. Eli rauhallisempaan malliin edelleen :) Keskiviikkona oli sitten akupunktio ja ensimmäistä kertaa akupunktiossa mie sain hammasta Kooalta pariin otteeseen..

Rin katselee pentuja

Ikkunassa oli ruuhkaa kun pennut leikkivät pihalla

 Ja hiljalleen viimeisiä pentukuvia, pennut kuvissa 7 viikkoisia vai jopa jo 8 viikkoisia. Nyt Paula toi pennut meidän pihalla vierailemaan. Ihania palleroita, voisihan näitä pentusia pallotella vaikka useamminkin :) Toivotaan kaikkea hyvää uusiin koteihin!

Rin ihmettelee pentuja

Nehän ovat vallan ihania!

Olet ihana! Noki pentunen tutustuu Riniin

Mutta vähän kummallisen hajuinen..

Nuuhkutellaan lisää <3


Pörröturkki!

Ihana Kiukku

Kiukku
Mega

Terassin alla oli parasta olla. Hoppu kurkistelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti