tiistai 28. huhtikuuta 2015

Santun koulutus ja kadonnut keppi

Rinin mutsi RaiRai
Veli Sokka
 Ollaan edelleen ihan jälkihurahtaneita :D Ihana laji kun siihen ei tartte ketään muuta! Ja Kooakin voi sitä nyt saikulla harrastaa. Saapahan vähän edes unohdettua hakuharmeja.. Viikonloppu vietettiin myös mukavassa Funway seurassa kun Santtu tuli kouluttamaan Lappeenrantaan agilityä. Itse en osallistunut koulutukseen mutta Rinin uusi ohjaaja, eli Henri osallistui. Agility näyttääkin paljon paremmalta Henrin tekemänä, mie voin keskittyä sitten temppuesteiden opetukseen eli kontakteihin ja keppeihin. Henri saa hoitaa muun ohjaamisen :) Rin teki myös yhden Julian tallaaman jäljen, keppejä nousi 5/6. Vähän turhan nenä ylhäällä meni, pieni jana alkuun. Kaksi paukkua myös Rinille. Nyt jo osaa odottaa mitä tulee kun tietää tilanteen.. Piti muutamaan kertaan palkata ihan pelkästä seuruusta ettei aina tule laukausta kun metsätiellä seuruutetaan lelu kainalossa.. Nyt kokeilin pientä viivettä ekan paukun jälkeen, muutama askel ja palkka. Meni hyvin ja Rin leikki hyvin. Toinen paukku ja samantien palkka. Sitten mentiin kävelemään kauemmas ja kuunneltiin yksi laukaus. Rin säpsähti mutta jatkoi heti haisteluhommia.RaivisMaanantaina tokoiltiin. Aloitin ruudulla joka on tuntunut menevän huonompaan suuntaan. Edellisellä kerralla tein niin että Marilla oli viisi palloa ja ainakun menin Rinin kanssa lähetyspaikalle hän vei yhden pallon ruutuun. Ja viimeinen niin että Mari heitti sivusta pallon. Saatiin vähän iloa takaisin ruutuun ettei kokoajan ole niin vakavamielistä paikan hakua :) Maanantaina lähetin kisamatkasta ja Rin menikin hyvin ruudun perälle, ehkä vähän liiankin mutta eipä haittaa. Kerran pysäytin ruutuun ja jäi sinne hyvin. Vauhti oli hyvä ja asenne myös :) Sitten jäävät käskytettynä, ne menivät hyvin. Kaukokäskyjä käskytettynä ja palkka ekasta istumisesta. Sitten ilman käskytystä seisomisvaihtoja. Vähän meinaa tassutella takajaloilla, ei niinkään liikuta mutta ne hieman elävät. Tästä olen huomauttanut eikä ole saanut tällaisesta toiminnasta palkkaa. Viimoiseksi teki muutaman metrin päästä kaikki vaihdot hienosti paikoillaan <3

Rinistä ei siis kuvia juuri tullut ja kun kameran muualle annoin niin unohdin antaa tarkennusnappiohjeet :D

Rinin veli Moet kävi polskimassa
 Kooa puuhasteli maanantaina rallytokojuttuja. Avoimen luokan seuraamiskiepsahdus on lähtenyt hyvin toimimaan. Toisella kerralla Rin teki paikkamakuun. Hetken oltuaan rupesi putsailemaan itseään (juoksut) ja siitä kävin laittamassa Rinin takaisin paikoilleen. Sitten makasi noin kaksi minuuttia. Nyt paikkamakuu näyttää tosi kivalta. Rinin asenne on rento ja piilossa olemisessa ei ole Rinille mitään erikoisempaa haastetta. Sitten noudossa kapulan heittoa käskytettynä. Toisella kerralla Rin lähti kolmannella liikkurin käskyllä. Sitten malttoi pysyä. Lelupalkka siis vaan kontaktista. Vielä pieni häiriöseuruu/sivullaoloa.


Maanantaina molemmat koirat saivat tehdä janoja. Kooalle neljä janaa ja Rinille piti olla kaksi mutta huomasin että olin yhden kepin hävittänyt. Päätin että tehköön Rin sitten yhden janan. Kooan janat menivät superhienosti. Lähti viivasuoraan kolmella janalla ja yhdeltä piti kutsua takaisin kun meni ihan minne sattuu. Jäljet bongasi todella hyvin. Kooa vaan kääntyi kaikilla takajäljelle! Kepit nousivat hyvin. Viimeisen janan jälkeen päästin Kooan irti ja kävelin autolle kun Kooa huiteli tien vieressä. Yhtäkkiä huomaan että Kooalla on hölmö ilme naamalla ja keppi suussa. Miulta tippunut jälkikeppi! Tiellä mennessään oli siis hienosti bongannut kepin tuoksun ja hakenut sen :) Onneksi oli yksi ylimääräinen palkkapurkki taskussa. SuperKooa! Rin teki oman janansa hienosti, jälki lähti vähän loivemmassa kulmassa. Keppi nousi myös ongelmitta.

Tänään Kooalle taas neljä janaa, viimeisellä yksi kulma ja kaksi keppiä. Janat menivät taas hyvin mutta ne takajäljet.. Annoin tälläkertaa Kooan mennä takajälkeä pitkin. Käänsi sitten lopulta itsensä oikeaan suuntaan. Yhdellä taisi mennä oikeaan heti. Kepeistä meni yhden yli kun kulki jäljen vieressä ja siitä huomautin ja palasi nostamaan sen. Sitten meni taas yhden kepin yli mutta metrin päästä tajusi itse kepin ja palasi etsimään. Pitää siis malttaa mieli jos ohittaa kepin, putkiaivolla voi välillä kestää hajun meneminen tajuntaan.. Kulmasta myös suhautti yli mutta löysi itse takaisin. Rin lepäsi tänään.

Rinin juoksut etenevät taas. Edelleenkään ei Kooaa juuri kiellä mutta eipä Kooa vielä Rinistä paljon innostu. Välillä menee nuuhkimaan ja heiluttelemaan häntää mutta tästä mie sitten kiellän. Lenkillä Kooa kyllä menee häntä pystyssä. Rin on hieman jähmeä ja flegmaattinen normaaliin verrattuna mutta tekee silti hyvin hommia. Sunnuntaina Kooalla onkin rallytokokisat, Riniltä jäävät valitettavasti väliin. Ne ovatkin ensimmäiset meidän oman seuran järjestämät rallytokokisat :)

Kame veli

Kame

Sokka

Sokka. Korvattomana näyttää ihan Riniltä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti