perjantai 8. toukokuuta 2015

Hakua, jälkeä ja tokoa

Rin pääsi leikkimään Liinan kanssa :)
 Rinin juoksut ovat nyt kestäneet parisen viikkoa. Koirat ovat vuorotellen portin takana kylppärissä kun olemme kotona, yön ajan ovat molemmat eri huoneissa portin takana. Rin protestoi portin takana oloa. Rin ei ymmärrä miksi HÄN joutuu eristykseen kun HÄN käyttäytyy nätisti. Ja siis meidän kylppäri ei ole missään itäsiivessä vaan ihan keskellä kaikkea. Yksi ilta päästin sitten Rinin pois eristyksestä ja ajattelin että vahdin vaan koirat tarkemmin. Eipä vahtia tarvittu kun Rin ilmoitti vienolla murahduksella Kooalle ettei tartte tulla lähelle. Rinin katse oli taas julmaakin julmempi. Kooa meni ihan pähkinöiksi. Ensin pyöri vähän kauempana tietämättä miten päin olisi. Sitten tuli varoen miun viereen, Rin oli toisella puolella sohvan vieressä. Siinä Kooa sitten vinkui ja selosti kuinka kummaa tämä elämä on. Sitten tulikin ongelma. Miten poistua. Rin on sohvapöydän alla ja poistumistie olisi että laskee pään sohvapöydän alle ja kääntyy siitä pois. No ei voi kun Rin on siellä ja murajaa. Sitten Kooa ajatteli että sohvalla ois turvallista. No se ei nyt käy. Mutta alaskaan ei voi mennä kun siellä se hurja Rin vaan tuijottaa. Kerroin sitten Kooalle että mene sohvaa pitkin alas. Tämä kävi. Sitten Kooa kurkisti sohvapöydän alle turvallisemman välimatkan päästä. Siellä oli vastassa taas tiukka tuijotus ja Kooa katsoi parhaaksi että jos vaan hiipisi hiiren hiljaa häkkiin niin siellä saapi olla rauhassa :D Hyvä että Rin on löytänyt "voimansa" ja kertoo Kooalle että painu pois. Lenkkeilevät edelleen vapaana tiukassa valvonnassa ja Kooa jättää Rinin hyvin rauhaan kun siitä itse hieman huomauttaa, hännänheilutukset ovat pannassa.

Keskiviikkona Kooa teki kaksi janaa. Nyt oli namit parin metrin päässä janasta. Kooa otti molemmilla kerroilla oikean suunnan! Toisen kepin merkkasi mutta sitten jälki vei eteenpäin. Nyt kehotin etsimään keppiä ja nousihan se sieltä. Rin teki hakua ja ensimmäisen suunnitellun tyhjän. Ensin pisto tuulenpuolelle. Taas kääntyi noin 40 metrissä etenemään radan suuntaisesti mutta samantien korjasi ja löysi maalimiehen etukulmasta. Nyt kokeilin korjata Rinin palautussuuntaa eteenpäin niin että juoksin viistosti metsäänpäin. Rin huomasi tämän vähän ennen keskilinjaa ja toi sitten rullan. Näytölle ääni mutta silti Rin vähän pyöri ennenkuin vei perille. Tyhjälle lähti ihan ok, kääntyi taaksepäin. Tuli hyvin pois kutsusta. Seuraavalla pistolla meni takarajalle mutta kääntyi taaksepäin ja kävi tsekkaamassa vanhan piilon. Sitten eteni takarajalla maalimiehelle. Ei huomannut miun metsään etenemistä ja meinasi jo mennä yli keskilinjan kunnes huusin Rinille. Rullan tiputti noin 5 metriä ennen miuta mutta hienosti nosti sen uudestaan. Näytölle meni nyt paremmin.

Toinen kierros. Nyt kokeiltiin irtorullilla, sähelsi kuulemma hetken kiinnon kanssa. Ensimmäinen pisto samaan kulmaan samalla tavalla, ensin kääntyi 40 metrissä kunnes löysi. Irtorullan otti todella hyvin ja lähti itse etenemään paremmin eteenpäin. Näyttö hieno. Toisella pistolla taas kääntyi taaksepäin mutta nyt ei tehnyt niin pitkää lenkkiä. Tässä ei taas huomannut miun metsään etenemistä. Näyttö oli hyvä. Jatkossa pitää ottaa pieni irtorullatreeni ja keskittyä suoriin pistoihin hetken aikaa. Nenä on hyvin auki jo lähetyksessä.

Torstaina aamusta tokoiltiin. Uusi häiriöinen kenttä, jalkapalloilijoita, treenaavia koiria, autoja yms. Ajattelin että Rin ei pysty, ei kykene. Toisin kävi, Rin kykeni todella hienosti :) Pientä pöhinää tuli kun toinen koira teki ruutua mutta se sallittakoon pienelle beeceelle. Alkuun avohypyn muistutusta ja istuminen onnistui hyvin. Myöhemmin tämä käskytettynä ja niinkuin arvelinkin, Rin lähti todella herkästi liikkurin käskystä. Korjauksella oli paremmin kuulolla. Kaukokäskyissä ensin vaadin kunnon istumaan nousua, kotona tekee useimmiten hyppäämällä maa-istu -vaihdon mutta ulkona herkästi tassuttelee sen ylös. Myöhemmin taas liikkuroituna ja ei kummallakaan istumisella noussut ekalla. Tästä pieni huomautus ja seuraavasta kunnon istumisesta ekalla palkka. Nouto liikkuroituna, pelkkä heitto ja siitä palkka. Kovin Rin nytkähteli mutta malttoi kolmen "Käsky!"n ajan pysyä paikoillaan. Ruudun tein kun se siellä oli. Ekalla lähetyksellä ajautui vinoon mutta tokalla menikin hienosti oikeaan paikkaan.

Sitten vielä lopuksi paikallaanolot. Rin teki istumisen, ensin olin näkösällä ja palkkailin. Piilossa kun olin ollut minuutin verran niin meni maahan. Liian pitkä aika. Korjasin istumaan ja käväisin piilossa ja sitten vapautus. Paikkamakuu piilossa seuraavaksi, yksitellen käskytettynä. Meni maahan vasta omalla käskyllä. Makasi hyvällä ilmeellä mutta siirtyi lonkalleen ja haisteli maata. Annoin nyt olla kun oli Rinille vieraampia koiria vieressä ja häiriöinen paikka. Jatkossa pitää tehdä kotona paikkamakuutreeniä enemmän ja puuttua lonkka-asentoihin yms. Sivulle nousi viereisen koiran käskystä.

Kaukojen jättö hyvä

Mutta nousu huono

Kooa teki rallytokon avoimen luokan juttuja. Houkutus ihan uutena, kyllä pyöri pojalla silmät päässä kun seuruutin purkin vierestä jossa oli kissanruokaa. Oli kyllä kropallisesti mukana mutta ajatus oli aivan toisaalla. Tämä tehtiin muutamaan kertaan ja huomautin poissaolevasta ilmeestä. Sitten jäävät, ne menivät hyvin. Eteenmenoa oli tehtävä kun oli iso nurmikenttä. Seuruu oli todella hyvä mutta eteenmenossa meni vinoon, pysähtyi ja jatkoi samantien itsenäisesti suorempaan. Toiselle kerralle jätin lelun ja nyt meni hyvin. Vielä lopuksi matala rallytokon avohyppy. Tämä onnistuikin paremmin kuin osasin ajatella! En sanonut edes mitään "Hyppy!"-käskyä vaan seuruutin. Hyppäsihän se Kooa kun kerta este eteen tuli. Tämä hyppy oli nätti ja rauhallinen.

Illalla vielä jäljet. Kooalle kaksi janaa taas. Miun janat ovat vaan aivan liian lyhyet! Ekan meni todella hyvin ja lähti oikeaan suuntaan taas. Keppi nousi hyvin. Toisella lähti vinoon ja siitä vähän turhaan korjasin kun oli itse jo korjaamassa. Sitten sai ilmavainun miun tulosuunnasta ja meinasi sille lähteä. Korjauksella meni janan loppuun asti ja lähti oikeaan suuntaan, keppi nousi hyvin vaikka meni hieman kepin yli. Rin sai myös jäljen. Lähetin vähän huonosti, hakukädellä. Sinne meni ja oli ihan ihmeissään että mitä tehdään. Rin sai itse pähkäillä tilannetta ja sitten se jälki vaan löytyi ja Rinin mielentila rauhoittui. Hienosti nousivat kaikki kolme keppiä ja kulmat menivät myös auttamatta hienosti :)Mikä ruutu, onko se jotain syötävää?
Tänään vielä tokoa. Pitkästä aikaa meitä olikin aika monta! Paikkamakuurivistöönkin saatiin jopa neljä koiraa :) Rinille piilopaikkamakuu. Rin kääntyy aika herkästi lonkalle paikkamakuussa ja siitä olen pääosin käynyt torumassa sanomalla että "Ei käy, höpöhöpö" tms. ja korjannut asennon. Tästä on ilmeisesti sitten ottanut painetta. Menin piilosta palkkaamaan Riniä niin Rinhän sitten otti ja läksi. Laitoin takaisin ja käväisin piilossa ja yritin uudestaan palkata. Taas karkasi ennenkuin ehdin luokse. Sain Rinin lopulta pysymään paikallaan niin että kävelin hieman kaartaen Riniä kohti ja kehuin vähän ennen. Tämänpäivän treenissä oli hyvää; seuruun poikituksen pieneneminen, ei reagoinut liikkurin käskyihin niin voimakkaasti kuin eilen ja nousi kaukoissa ekalla (huonosti tosin..) ylös. Huonoa oli että ei taaskaan löytänyt ruutua ja sitten se mistä ei käskytetty eilen eli perusasentoon tuloa niin siinä ennakoi. Hyvää oli vielä se että taas oli häiriöinen kenttä ja Rin jaksoi lähes kokoajan olla pöhisemättä.

Kooa harjoitteli taas houkutusta ja paria muuta rallytokojuttua. Houkutus meni jo paremmin kuin eilen. Sitten teki pidempää pk-paikkamakuuta. Treenikaverit hieman huutelivat Kooaa, ei merkitystä. Pikkupojat potkaisivat jalkapallon Kooan lähelle ja sen hakivat, ei merkitystä. Mutta sittenkun Onni tuli tekemään ruutua niin siinä Kooalta pääsi jo pari piippausta ja terästäytyi siihen malliin että päätin lopettaa paikkamakuun onnistumiseen :)

Ei houkuta sitten yhtään!


Onni hieman houkuttaisi, Kooakin tahtoo ruutuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti