keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Kooa paranee!

Kooalla oli maanantaina osteopaattiaika Carita Reijoselle. Omaankin silmään Kooa on näyttänyt nyt hyvältä, uutena on tullut monet etupäänvenyttelyt ja muutamia kertoja olen myös takapäänvenytyksiä bongannut! Asia varmistui Caritan käsittelyssä, Kooa on paremmassa kunnossa :) Lukkoja löytyi edelleen, tietty, mutta eivät olleet läheskään niin pahoja kuin viimeksi. Nyt oli ongelmaa nivelten 5-7 välillä ja käsiteltiin myös tarkemmin lapoja jotka olivat aika tukossa. Aiemmilla kerroilla takapäänongelmat ovat vieneet kaiken ajan.. Jatketaan edelleen metsäisiä ravilenkkejä ja maltillisesti harrastellaan :) Ja käynnin jälkeen Kooa on venytellyt takapäätään jo enemmän mitä olen huomannut viimeisin kolmen viikon aikana!


Kouvolassa vietettiin hetki aikaa ja treenattiin Jeren ja Rauhan kanssa. Rin teki ruutua, huonosti taas. Paineistuu todella herkästi nyt. Vauhti hidastuu ja jos en näytä tyytyväiseltä niin keskeyttää liikkeen ennenkuin ehdin edes sanoa mitään. Ruudussakin jos jäi aivan eteen ja olin hiljaa niin lähti vaan hipsimään miun luokse. En nyt tiedä johtuuko liian vaikeista treeneistä, juoksuista vai mistä. Juoksut ovat kuitenkin nyt ohi vuodon ja Kooan kiinnostuksen kannalta mitattuna. Paineistuimista on myös havaittavissa kaukokäskyissä. Jos vaadin parempa istumista niin menee huonosti maahan. Jos siihen käyn vaatimaan sitä maahanmenoa minkä on oppinut ja mitä tekee niin sitten prakaa kaikki. Ärsyttävää! Ja sitten kun ärsyynnyn niin pikkukoira ei tietty halua miun kanssa hommia tehdä sitä vähääkään..

Vroooommmm!! Ja ohi.. Kuva Jere P.
"Tässä on se ruutu Rinputti :)" Kuva Jere P.


"Ai tässäks se oli?" Kuva Jere P.

"Mitä se mesoaa, taasko väärä paikka?" Kuva Jere P.
"Voisko jo kelvata pliis?" Kuva Jere P.

 Seuruu sentään näyttää hyvältä. Jere häiriköi Riniä heittämällä palloa ja Rin todella vähän tästä häiriintyi, välillä hieman kurkkasi mutta samantien palautti kontaktin. Eilen yleisissa treeneissä seuruutettiin koiria ringissä niin siinä piti todella hyvin paikkaa ja kontaktia. Toinen mikä menee hyvin niin on nouto. Nyt malttaa irrottaa katseensa heitetystä kapulasta hyvin ja kapulan nosto on siistimpi. Kapulan tuo eteen paljon paremmin. Tätä ollaankin tehty sisällä ruokakuppitreeninä.

Kaahottaen tunnareille. Kuva Jere P.

Oikea tunnari löytyi silti :) Kuva Jere P.

Avohyppy menee vähän niin ja näin. Eilen ei millään istunut ekasta käskystä. Ja vauhtikin on kovin hidas, tässäkin. Etenkin ekalla hypyllä lähes pysähtyy esteen eteen. Luoksetulon pysähdykset ovat todella napakat mutta taas rupesi reagoimaan liikkurin "Kutsu!" -käskyyn. Nousi seisomaan. Usein. Ja sitten kun olin pariin kertaan palauttanut istumaan eikä noussut niin lähti pysäytyksen jälkeen itsenäisesti liikkeelle.. Kaikenmaailmaa :( No seuraava hyvä asia huonojen vastapainoksi on kuitenkin liikkeestä istuminen. Sitä ollaan tehty peruuttelemalla tai vapaana sivulla tulemisen kanssa. Istuu siis todella hyvin ja muutkin jäävät ovat nyt pääosin onnistuneet. Paikkamakuun Rin teki eilen aamulla Kooan kanssa ylipitkänä, makasi hyvin. Sitten illalla vieraan koiran vieressä koemainen makuu ja meni todella hyvin. Rivistössä oli vinkuva koira ja Rin hieman kuikuili sivulle. Ei mennyt lonkalleen ja meni hyvin alas ja nousi napakasti sivulle :)

Olen aina ihaillut sitä että ihmiset voivat jättää toisen koiransa hengaamaan kentänlaidalle ja treenaavat samalla toisen kanssa. Nyt tämä onnistuu meiltäkin :) Kouvolassa pysähdyin lenkin yhteydessä kentällä ex-tempore treeniin. Rin aloitti hengailun ja tein Kooan kanssa hommia. Olin välillä toisella puolella kenttääkin ja tein pari eteenmenoa ja Rin oli nätisti paikoillaan, hiljaa. Kooa sen sijaan nousi välillä seisomaan ja sitä sai useammin käskeä maahan.. Kumma kyllä että tämä ihana seesteinen tottelevaisuus häviää heti kun hihnan laittaa kiinni :D Hirmuisella huudolla ja kiskonnalla lähdettiin kentältä kotiin päin..

Tänään oli huonojen treenien päivä. Aamulla kiireiset rallytokot hirmuisessa tuulessa ja sateenuhan alla. Ja lapset mukana. Todella huono yhdistelmä jo alkuunsa. Plus se että meinasi mennä hermot niiden kylttien etsimiseen ja radan rakentamiseen! Ihan hirveää hommaa. Kentällä oli edellinen tokoilija juuri lähdössä niin Rin sai paikkamakuutreenin vieraan koiran kanssa ja vielä niin että olimme molemmat piilossa. Tämä sentäs meni todella hyvin, kääntyi vaan lonkalleen. Kooa teki avoimen luokan radan ja välistä piti juosta kylttejä kiinni kun ne lentelivät pitkin kenttää. Ja sitten rupesi tökkimään kyltti missä pitää istua perusasentoon ja tehdä paikallaan käännös vasemmalle. Siis perusjuttuja mutta ei mene karvapylly maahan. Ja ei ainakaan siirry samanaikaisesti vasemalle vaan Kooa jää pönöttämään paikalleen.. Houkutus ja hyppy menivät sensijaan ihan hyvin. Rin teki radan alotyyliin tosi kivasti, jatkuvasti vaan ennakoi sivulletuloja edestä. Sitten vielä tehtiin avoimen luokan hyppyä niin että heitin lelun kun Rin oli esteen päällä. Tulipas kaivattua vauhtia takaisin hyppyyn :)

Illalla huonot treenit jatkuivat. Kooan koemittainen jälki meni ihan perseelleen. Ensin otti ilmavainun miun tulojäljestä ja meinasi sille ampaista. Ja sitten tiukasti takajäljelle kun sieltä päin tuuli. Yksi keppi jäi metsään ja yksi jäi nostamatta. Parista muustakin kepistä pinkoi vaan yli. Rinillä taas semihuonot hakutreenit. Maasto oli hankala. Nyt tehtiin suoraa pistoa irtorullilla. Ekalla lähetyksellä lähti hetki sitten radalla juosseen suunnistajan jäljille. Sieltä sitten palasi ja seuraava lähetys oli hyvä. Rullan toi omia jälkiään takaisin ja mie juoksentelin metsään taas. Näytölle lähti reippaasti. Seuraava pisto olikin parempi ja näytölle lähtö hyvä. Kolmannella pistolla meinasi varastaa ja sitten ei uskaltanut lähteä vaikka en mitään edes sanonut varastamisesta! Otin kuitenkin uudestaan. Tämä myös hyvä, paitsi että arpoi hetken näytölle menoa. Neljäs ei sitten toiminut. Nenä oli kokoajan tuulen suuntaan eli vasemmalle. Ja kun lähti niin jäi pyörimään lähelle, eteni taakse, haisteli ja teki vaikka ja mitä. Muutamat lähetykset kokeilin eri kohdista mutta aina sama. Otin sitten maalimiehen pois piilosta ja Rin seurasi tarkkaavaisena kun ukko tuli radalta pois.

Korjaussarjaa sitten. Rinille tuulen puolelle maalimies, pohdin että otanko apuja mutta en haluaisi niitä käyttää. Nuuhkutteli taas hyvin ja sai hajun. Lähti myös hyvin, pieni pyörähdys radalla olevien kuoppien takia ja maalimiehelle. Jäi sinne pyörimään ja ajattelin että johtuu nyt kaulassa olevasta kiintorullasta. Johtuikin onneksi vaan edellisen koiran namirippeistä mitä maassa varmasti oli pari hippuista. Kaiveli niitä sitten näytölläkin. Se meni siis todella hyvin :) Toi jopa nyt rullan katsomalla missä minä olen eikä omia jälkiään! Kooalle vielä viimeiseksi jana ja keppi. Lähti takajäljelle mutta kääntyi itsenäisesti viiden metrin päästä oikeaan suuntaan. Kepin nosti hyvin.

On kyllä ollut tiukka viikko! Iltaisin on väsyneet haukut nukkumassa. Seuraavat kaksi päivää vietetäänkin Ipkyn jälkileirillä. Kooa osallistuu sinne ja varmasti tekee tällaiselle keltanokalle hyvää kuunnella jälkipuhetta :) Sitten päivä huilia ja rallytokokisat!

Rinin kyttäystä

Siskot
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti