keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Tiukkaa treeniä


 Koska kokeet lähestyvät hurjalla vauhdilla niin treenitahtikin on hurjaakin hurjempi. Ensin Kooa koettelee itseään jälkikokeessa viikonloppuna, iiiiks! Taas uusi laji mistä en tiedä vielä juuri mitään! Ja reilun viikon päästä siitä Rinillä on avoimen luokan tokokoe. Eipä tartte miettiä mitä sitä vapaa-ajallaan tekisi :) Tai "vapaa-aikaa" miulla on kaikki päivät mutta toisinaan vaan treenaaminen on huomattavasti helpompaa. Tällä viikolla Rinin treenirintama on ollut vähäisempää, pientä muistutusta siellä täällä. Kooankin loppuviikko on pääosin lepoa ja pientä janatreeniä ja esinemuistutusta. Ja aavistus tottista.

Maanantaina Kooalle jälki. Janalla lähti alkuun voimakkaasti oikeaan. Siellä sitten kutsu pois ja eteenpäin. Meni hyvin kunnes oikaisi jäljen suuntaan oikealle ja kieritti itsensä jumiin pikkupuihin. Siinä sitten ihmeteltiin ja setvittiin naruja. Tästä lyhyt lähetys eteenpäin ja jäljelle. Ja oikeaan suuntaan :) Eka keppi nousikin hyvin ja niin nousivat myös kaikki kuusi muuta keppiä. Todella hieno jälki! Nyt käskin Kooaa maahan kun nosti kepin ja tämä toimikin hyvin. Ei tartte tulla luokse vaan saa jäädä kepin viereen makaamaan. Kunhan sen kepin kuitenkin suuhunsa ottaa ensin.

Illalla Kooa sai vielä esineruudun, kaksi noin 10 metrin levyistä kaistaletta. Ensimmäisessä kaksi esinettä, ihan takana noin 60 metrissä ja alle 10 metrissä edessä. Etuesine löytyi paluureissulla, nenä oli hyvin auki. Takaesine ei millään. Ruutu laski vielä vähän alaspäin noin 5 metriä ennen takarajaa. Jouduin hihnan kanssa hakemaan esineestä hajun. Sittenkin vielä Kooa perkele yritti haahuilla omiaan! Ja meni jäljellä. Jatkuvasti. Toinen kaistale olikin parempi, joten näitä pitää tehdä. Ja tehdä kunnon virittelyt ennen treeniä. Lenkki väliin ja vielä tähän ensimmäiseen ruutuun taakse esine. Tämä nousi jo paljon nopeammin kuin ekalla kerralla, nyt Kooa teki pienen virittelyn hakemalla viedyn esineen metsästä ennen ruutuun menoa.

Rin teki hakua. Ja teki hyvin :) Meitä oli vaan kaksi ja tuulta riitti niin tehtiin tyhjälle alueelle. Ekassa nenä taas heilui kovasti ja menikin suoraan maalimiehelle. Nyt oli irtorullat kaikilla. Tällä kertaa myös osasi edetä eteenpäin rullaa tuodessaan kun juoksin itse metsässä eteenpäin. Näytölle ääni. Toinen pisto meni vähän huonommin, luulin että sai näön maalimiehestä mutta ei ilmeisesti saanutkaan. Lähti monta kertaa samaa polkua pitkin etenemään. Lopulta kuitenkin eksyi maalimiehen luokse. Kolmas oli taas hyvä, nenä heilui. Neljännen kohdalla sai hienosti hajun ja ylitti jopa vähän isomman polun ja puun! Puun kierron jälkeen palasi samaan suoraan linjaan mistä haju tuli ja meni piilolle. Tälle neljännelle ei enään ääntä näytölle ja nyt lähti hyvällä vauhdilla.

Tiistai aloitettiin taas jäljellä. Laura kävi tallomassa Kooalle hirvien asuttamaan metsään todella hankalan jäljen. Oli maastovaihteluita, PUSIKOITA!!, ojan ylitystä ja keppejä lähekkäin. Janalle lähdettiin ojanvierustaa ja tämän Kooa selvitti hienosti. Nyt piti välillä pysäyttää Kooa jäljellä kun liina sotkeutui liiaksi. Tämä onnistui hyvin. Ekan kepin huomasin siitä että liina olikin löysä ja Kooa kepin kanssa. Nyt meni myös hyvin maahan pyynnöstä ja tuntui olevan hyvin tyytyväinen tähän ratkaisuun. Eteni tälläkertaa tarkasti jäljellä. Ojan ylitys meni loistavasti, pomppu ja suoraan takaisin jäljelle. Yhdestä kepistä meni ohi kun tarkensi hieman kulmaa ja meni jäljen vierestä. Nosti kuitenkin päätä, mie pysähdyin ja Kooa sitten itsenäisesti kääntyi kuitenkin keppiä etsimään. Tämä oli myös todella hieno jälki :)

Ehkä pikkiriikkisen liian kaukaa ponnistus

PutkeenPutkeen tarkoitti tänään tätä..
Rin pääsi illalla tekemään agilityä pitkästä aikaa. Tehtiin parilla hypyllä ja putkella muutama erilainen kuvio. Hyvin se kulkee, ainakin jonkun muun kuin minun kanssa :D Keppejä pitäisi harjoitella enemmän, tällä tahdilla niiden opettelussa kestää ikuisuus.. Puomilla kontaktit toimivat hyvin, ekalla kerralla takatassut tippuivat kontaktilta mutta toisella kerralla jäi hyvin 2on2off. Toiseen suuntaan sama juttu, ekalla tuli ulos puomilta. Vauhti on hyvä ylös mutta tasaisella hieman himmaa. Vielä lopuksi tehtiin käskytettynä hyppy, nouto ja luoksetulo. Nyt ei ollut mitään merkkiäkään ennakoinnista, Rin teki tarkkaa työtä. Noudon palautus voisi olla hieman nopeampi.Tänään sitten taas esineruutukaistaleita metsään. Nyt kolme kaistaletta, 10 metriä leveitä, reilusti syviä ja jokaisessa yksi esine. Kyllä toimii! Kerta kerralta Kooa paransi suoristustaan niin että kolmannelle kaistaleelle lähti jo todella reippaalla vauhdilla ja nenä ylhäällä <3 Rin teki myös esineruutua niin että Laura vei kaksi esinettä ja näytti Rinille kauimmaisen. Meni tästä kuitenkin aika läheltä ohi ja haki toisen esineen. Löytyi se toinenkin esine sieltä hyvin. Vauhtia oli :)

"Lähetä jo, ei tässä koko päivää aikaa ole.."

"Löysin tällasen!"
Sitten vielä molemmille paukut. Rin aloitti niin että kahdesti seuruutin ja palkkasin lelulla. Sitten kolmannella kerralla ammuttiin ja jatkoin muutaman askeleen seuruutusta. Pamauksen tapahduttua Rin vaan hyppäsi tavoittelemaan lelua mutta sitten jatkoi seuruuta :) Sitten taas yksi seuruu ilman paukkuja ja seuraavassa paukut. Nyt Rin ei reagoinut yhtään mitään :) Kooalle kanssa ensin ilman paukkuja. Sitten yksi paukku ja palkka. Sitten vähän pidempään seuruutusta ja Kooakin oli hiljaa eikä tapansa mukaan vinkunut. Ehkä tauko on tehnyt tässä hyvää. Oli kyllä selkeästi menossa tekemään eteenmenoa ja siksi vähän turhan innokkaana mukana..

Ja vielä illalla esineruudut! Kooa teki kaksi kaistaletta ja molemmissa kaksi esinettä. Kyllä toimii! Ekalla kaistaleella lähti vähän lapasesta, todennäköisesti toisella puolella metsää treenaavan hakuryhmän hajuihin kun sieltä tuuli. Kolmas lähetys suoraan esineiden lähistölle ja bongasi molemmat esineet. Toisessa ruudussa todella hienoa työtä :) Sitten lenkille viiden beeceen voimin ja tämän verran tarvitaan lenkkeilijöitä että Rin ei ehdi koko ajan kytätä Kooaa. Aamulla Rin pääsikin juoksemaan Rambo valkkarin kanssa.


Rambo&Rin


"Älä tuu iholle!"

Kuvaukselliset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti