torstai 9. heinäkuuta 2015

Pientä treenailua ja lammastelua


Me ollaan muutettu :) On ollut vähän puuhaa talon kanssa ja koirat ovat päässeet hieman treenilomailemaan. Ollaan sentäs välillä tokoiltu, muutaman kerran jopa kotipihan ulkopuolella. Ja Rin kävi Henrin kanssa tekemässä agilityjuttuja.


Kuukauden odotetuin tapahtuma oli hakupäivä Kouvolassa omalla porukalla. Satoi vettä aikalailla jatkuvasti ja Venlakin oli mukana. Onneksi on maailmassa ihania ihmisiä ja Venla sai nukkua mökin terassilla hyvässä hoidossa eikä Venlan tarttenut olla metsässä mukana kertaakaan :) Me muut sitten kastuttiin, kuka vähän enemmän ja kuka taas vähemmän. Kooa pääsi tekemään koemaisen suorituksen.

Ensimmäinen lähetys oikealle, lähti maastonmuotojen mukaan oikomaan. Korjaus ja uusinta, nyt lähti radan ulkopuolelta hakemaan vauhtia. Parempi pisto ja tuli hyvin luokse, lihapullapalkkaa. Sitten vasempaan ja tänne meni paremmin. Kokeilin oikealle yliheittoa mutta oikaisi taas noin puolessa välissä. Komensin pois ja seuraavalla lähetyksellä meni lähes yhtä huonosti. Annoin mennä mikä oli virhe. Kooa sitten paineli radan loppuun asti ja nosti 300 metristä maalimiehen.. Oli muuten aika tiukka juoksumatka saappaissa! Enkä edes juossut kokomatkaa. Lähetyskohta oli noin 25 metristä ja aikaa oli keskilinjalle palatessani mennyt puolet. Siitä sitten vasempaan ja suoralla pistolla suoraan maalimiehelle. Tämän maalimiehen kävi pussaamassa mutta muuten käyttäytyi korrektisti. Oikaisin vähän eteenpäin etten turhaan pistottaisi oikealle. Sitten muutamat pistot ja radan loppuun. Ja niinhän se maalimies jäi oikealle alle sataan metriin. Taas hyvä opetus, vaikka Kooan nenä on tarkka niin älä luota että löytää maalimiehet. Vaadi perälle menemistä tai pistota tiuhemmin. Kooa nimittäin yritti edetä taaksepäin yhdellä oikealle pistotuksella mutta tästä kielsin. Sai ehkä maalimiehestä tässä hajun.

Toisella kierroksella Kooa sai tehdä suoria pistoja ja sieltä luoksetuloja. Näitä kuusi. Ensimmäiset menivät hyvin, nyt oli leikkipalkka. Luokse tuli kuola valuen. Ekan maalimiehen jälkeen meinasi karata itsenäisesti keskilinjan yli. Parilla kerralla jouduin kutsumaan pois vinosta pistosta. Viimeisillä maalimiehillä rupesi ennakoimaan kutsua ja lopetti leikin aika äkäseen ja tuli kiire lihapullia syömään :) Näitä ei siis voi oikein usein tehdä.

Tyytyväinen etsintäkoira kaikkensa antaneena
 Rin teki ensimmäisellä kerralla lelupalkalla. Ei vaan toimi, ei tykkää leikkiä ja tuntuu kyllääntyvän leluun. Ensimmäisellä maalimiehellä leikki hyvin mutta viimeisellä ei suostunut enään taistelemaan. Palloa sitten haki ja toi takaisinkin. Ensimmäinen maalimies oli oikealla ja upposi hyvin alueelle ja jopa suoraan. Rullaakin toi eteenpäin. Näytöille lähdöt olivat hyviä koko päivän. Toinen maalimies myös hyvä. Kolmannella meni hieman vinoon taaksepäin ja ei löytänyt. Uusintalähetys ja oli hetken arponut maalimiehellä ottaako rullan vai ei.

Seuraava kierros sitten namipalkalla. Taas kolme maalimiestä ja yksi tyhjä. Nyt ensimmäinen lähetys vasemmalle. Taas kerran, näppärä ja suora pisto. Namipalkka tuntui toimivan paremmin. Toinen pisto yhtä hyvä. Kolmas oli tyhjä ja sinne upposi myös hyvin ja tuli luokse. Viimeisellä maalimiehellä ei ollut tälläkertaa arpomista ja nyt sai ensin namipalkan ja sitten pallopelin :) Rin oli kyllä hieno. Onneksi olen pitänyt pääni enkä ole Rinille haamuja/ääniä ottanut. Pelkällä hajuhaulla on menty, paria poikkeusta lukuunottamatta. Nenä toimii ja ukot nousevat metsästä hienolla varmuudella :)

Rin odottaa tokaa kierrosta malttamattomana
 Tokoa Rin tekee nyt hyvällä fiiliksellä. Ruutua on tehty pallopalkalla muutamaan kertaan ja sitten tyhjään ruutuun. "Onko ruutu?" -virittelyllä hyvin suuntaa katsetta eteenpäin. Uutta voittajan ohjattua on aloitettu treenaamaan. Pitää vielä palastella, Rin ei oikein malta pysähtyä oikein merkille tai sitten karkaa sieltä ennen lupaa kapulalle. Menee myös hieman sekaisin merkin kierron kanssa, jota on myös nyt harjoiteltu enemmän.

Kooan tokot ovat aika mielenkiintoisia. Nyt on pitkästä aikaa otettu EVL-liikkeitä ja kyllähän se Kooa osaa. Osaa omasta mielestään niin hyvin että mie olen vaan hidaste eikä miuta tartte ainakaan kuunnella. Mikä merkki? Ei sille tartte pysähtyä jos tietää minne menee! Eikä ainakaan odottaa lupaa lähteä! Ohjatussa noudossa keskusteltiin aika pitkään siitä että merkille edelleen pysähdytään. Meni aika useaan kertaan ohi ilman ajatustakaan pysähtyä. Ja sitten keskikapulalle. Tai ruutuun. Sitten tällä vatvomisella saatiin tietty ne ihanat hauhaut mukaan <3 Paikkaistumista Kooa teki häiriköitynä. Siinä rennosti istuskeli kunnes Sanna meni viereen huutelemaan. Kooan läähätys loppui ja ilme vakavoitui. Muuten kesti mutta kun Sanna taputti vieressä maata ja käski maahan niin sitten sitä käskyä noudatettiin. Sitten piti vilkuilla Sannaa että taas se sieltä huutelee..

Rin kävi tänään lampailla pitkästä aikaa :) Oli kyllä suuren suuri muutos viime vuotiseen! Rin oli paljon rauhallisempi ja tiesi mitä tehdä. Pääosin jalat vei kyllä kovempaa mitä pää uskalsi. Kiersi hyvin lampaita molempiin suuntiin mutta sitten meni epävarmaksi mitä siltä halutaan. Työstimme lammasta jolla oli kaksi karitsaa ja välillä emän tuijotus oli Rinille vähän liikaa. Haki välillä jopa tasapainoa ja pientä kuljetustakin tapahtui. Toisella kerralla sai katseella lampaan liikkumaan ja voi miten Rinin olemus hetkeksi muuttui! Rin sai myös pusuja karitsalta eikä oikein tiennyt miten siihen suhtautua :D Siinä Rin vaan heilutteli häntää kun karitsa Riniä haisteli.

Jatkossakin puuhaa riittää niin talon siivouksessa ja pienessä rempassa mutta myös koirahommissa. Lauantaina ois piirinmestaruustokot. Ja Kooa on niin kovassa kesäkunnossa tokon suhteen kun olla voi :D Saa nähdä miten me itsemme kehässä nolataan. Rinkin joutuu vielä yhteen avoimeen luokkaan. Toivottavasti nyt paikkamakuissa ei kävisi mitään kömmähdyksiä. Kokeessa on yhteensä 18 AVO koiraa joten sattumia voi tulla. Sitten lähdemmekin Turkuun :)

Kun itse ei ohjaa niin voi keskittyä kuvaamiseen :) Rin teki Henrin kanssa kontakteja, keppejä ja rengasta hallissa. Ulkona saikin parempia kuvia hyppytekniikkatreenistä!
Joku hieman varasti..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti