tiistai 14. heinäkuuta 2015

Tuplatokokokeet ja jotain peruuttamatonta


 Nyt se on tehty, Kooalta lähti pallit. Jostain syystä tunnen hirveästi syyllisyyttä että olen tällaisen hirmuteon Kooalle tehnyt. Mutta eturauhanen tuntuu olevan kovin vallaton joten uskon tämän olleen paras ratkaisu. Eilen oli operaatio ja Kooa tietty kipeä mutta tänään on lähes normaali. Enemmän Kooaa tuntuu haittaavan se että intiimialue on karvaton kuin itse leikkaushaava. Eilen tulin illalla Rinin kanssa treeneistä ja Kooa laitettiin portin taakse. Siellä se päätään riiputti ja oli surkeannäköinen. Otin Kooan pois ja hirmu surkealla valituksella tuli luokse. Pistin patjan miun viereen lattialle ja siinä Kooa itkeskeli hetken pahaa oloaan. Rauhoittui kuitenkin nopeasti ja yö menikin ongelmitta. Kooa kuvattiin myös niiltä osin mitä jäi helmikuussa kuvaamatta eli ranteet, kyynärät ja polvet. Näistä paljastui sitten vasemman takajalan toisen varpaan nuljuluun murtuma :( Ei ole oireillut, ei tietoa milloin tullut. Jäämme odottamaan jatkoa, tehdäänkö tälle mitään vai annetaanko olla. Voi osaltaan myös selittää vasemman puolen ongelmia.

Rin on käynyt Kamen kanssa aksatreeneissä ja on ollut siellä superLauantaina oli piirinmestaruustokokokeet johon molemmat hurtat osallistuivat. Rin aloitti avoimella. Hirmu vähän ollaan treenattu ja vieläpä unohdin Rinin kapulan kotiin. Kokeiltiin ensin islanninlammaskoira Udin kapulaa, ei käy, liian painava. Sitten Jorunnin kapula joka tuntui vähän paremmalta. Tuomarina oli Timo Pussinen ja liikejärjestys sekoitettu.

Paikkamakuu 8: Voivoi! Ei mennyt hyvin. Vieressä valkkari joka mölisi kehään tullessa eikä ollut kunnolla omistajan hallinnassa. Rin tätä vähän tuijotteli. Rin meni näppärästi maahan mutten ollut ihan varma kenen käskystä. Reilu minuutti piilossa ja makuusta oli ensin noussut seisomaan valkkari ja vierestä bortsu lähtenyt. Niin lähti valkkarikin. Olin jo menossa kun ajattelin että Rinkin ihan varmasti lähtee. Ei lähtenyt mutta kävi kyllä haukkumaan ja vinkumaan. Oli aika kuumottavat loppuminuutit ja hetki ennen ajan loppumista Rin rauhoittui. Oli rauhallinen kun tulin paikalle. Rin reppanan koepaikkikset on olleet ihan hirveitä muiden koirien osalta :( Onneksi ei stressannut kuitenkaan tilannetta pahemmin :)

Nouto 8,5: Vähän pelasi kapulalla ja palautti vinoon eteen. Koska oli niin vino niin käskin suoraan sivulle enkä kierron kautta mitä nykyään pompun välttämiseksi teen.

Liikkeestä maahan 9: Kääntyi vinoon.

Seuruu 9: Perus ei kunnolla kontaktia ja paikka seilaa. En vaan osaa opettaa :(

Kaukot 8: Huonosti meni maahan, muuten vaihdot hyviä mutta yksi kaksoiskäsky.

Hyppy 0: Kun näin hypyn niin ajattelin heti että onpas korkea. En tietty tajunnut tästä mitään ääneen sanoa. Rin on jostain syystä todella huono lautaesteillä. Nyt kolautti menohypyllä ja jäi huonosti esteen taakse istumaan. Kiersi takaisin :(

Luoksetulo 9: Itse pysäytin vähän turhan aikaisin.

Liikkestä seisominen 9: Ei mitään mainittavaa, miusta ihan hieno :)

Kokonaisvaikutus 10. Pisteitä hyvän kakkosen verran eli 156. Hyvä fiilis jäi kokeesta ja mitäpä Rin enään tuolla avoimen hypyllä tekeekään :)

Sitten Kooa. Käytiin kerran hallissa ottamassa vähän hallintaa, sitten kunnon leikit ja väsytykset pihalla, niin ennen paikallaoloja kuin ennen yksilökehääkin.

Paikalla istuminen 10: Olin aika varma että menee maahan kun tätä ei vaan olla tehty. Hieno Kooa :)

Paikkamakuu 8: Juuri kun annoin oman käskyn niin ulkona haukahti koira ja Kooa terästäytyi sitä kuuntelemaan. Kaksoiskäsky siis.

Tunnari 9,5: Hienosti haki oman mutta antoi aika paljon hammasta kapulalle. Ja korjasi otettaan.

Kuva Jasmin Pyykkö

Kuva Jasmin Pyykkö

 Ruutu 9: Pieni vinkaisu tuli merkiltä lähdössä mutta muutoin hieno. Sitten vähän turhan vauhdikas sivulle tulo.

Kuva Jasmin Pyykkö

Kuva Jasmin Pyykkö

Seuruu 8: Nyt otin tarkoituksella eri käskysanan ja oman vauhdin vähän reippaammaksi ja isommalla askeleella. Tuntui toimivan! Seuruu oli yksi parhaimmistamme koesuorituksista :) Itse pöllöilin askelsiirtymissä ja niissä taisi tulla vähän ääntä Kooalta.

Kuva Jasmin Pyykkö

Kaukot 8,5: Perinteinen seiso-istu vaihdolla reilusti eteenpäin.

Ohhops hieman huono seisominen. Kuva Jasmin Pyykkö

"Ok, nyt keskityn :)" Kuva Jasmin Pyykkö

Zeta 9,5: Seuruu ehkä vähän huonoa ja pieni alkukeuliminen.

Metallinouto hypäten 8: Hieno ja äänetön hyppy, nätti kapulan nosto ja voihan hitsi ja harmi! Sitten Kooa liukastui ja kompuroi. Nosti itse kapulan uudestaan ja palautus oli nätti.

Tarkkana kuin porkkana! Kuva Jasmin Pyykkö

Kuva Jasmin Pyykkö

Luoksetulo 8,5: Itse taas pönttöilin ja pysäytin aivan liian aikaiseen. Harjoituksen puutetta :D

Ohjattu nouto 9: Tulihan se haukku :D Merkiltä eteenpäin lähetyksessä oli todella pitkät viiveet käskytyksessä. Nyt tuijotin Kooaa kun oli kuin viulunkieli. Ehkä tämä tiukka tuijotus sitten laukaisu tämän haukahduksen. Nätti nouto :)

Tuijotuskilpailu. Kuva Jasmin Pyykkö
 Kyllä se Kooa vaan osaa :) Ihana olla Kooan kanssa kehässä ja nyt vielä onnistuttiin pitkän tauon jäljiltä näinkin hyvin. Perusasennot olivat kyllä ruokottoman vinoja, niistä ei kyllä pistevähennyksiä tuntunut menevän. Pisteitä kertyi yhteensä hurjat 282! Tuomarina Harri Laisi. Paras suoritus EVL:ssä! Sitten vielä KP ja 4.sija. Imatran kennelkerho sijoittui kolmanneksi koko skabassa. Kiva oli myös löytää kuvia Kooan suorituksesta :)


Rin on nyt tehnyt hyppynoutoa omalla pressuesteellä. Kovasti Rin sitä yrittää välttää mutta lopulta menee yli. Metallinouto onnistuu ongelmitta. Ohjattu nouto kahdella kapulalla on hyvällä mallilla, merkille meno ja pysähdys parantunut huomattavasti muutamalla treenillä. Se tärkein eli seuruukin pitäisi ehkä ottaa tehotreeniin..

Eilen kun Kooa paranteli itseään niin Rin kävi tekemässä jäljen. Janalla ampui jäljen yli mutta itsenäisesti palasi ja otti takajäljen. Annoin jäljestää hetken kunnes liina loppui ja siitä Rin käänsi oikeaan suuntaan. Aika huitelevaa menoa mutta ei eksynyt jäljeltä kuitenkaan. Ekan kepin heitti itse jonnekin tai sitten mie en vaan sitä löytänyt. Seuraavat kepit nimittäin taas otti suuhun ja jalat olivat vaan viemässä eteenpäin. Saakin olla keppien noston kanssa tosi tarkka kun ei siinä yhtään pysähdy.

Kohta on taas kivaa tekemistä tiedossa kun lähdemmekin Turkuun Kooan kasvattipäiville :) Tottakai Rin lähtee myös tapaamaan omaa kasvattajaansa. Rin pääsee paimentamaan ja jotain muutakin on Rinin päänmenoksi suunniteltu. Kooa saa tyytyä olemaan paijattavana.

Oli niiku vähäsen pitkä heinikko!


Ja märkää, onneksi putsautui tassut suo-ojauinnin jäljiltä.


Lenkkiseurue, Hilla, Rambo ja Rin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti