torstai 20. elokuuta 2015

Taas Turussa


Kooa ja Kess iskä


Onpas tämä kun taas käytiin Turussa vierailemassa :) Vähän katsottiin agilityn pm-kisoja, tai Henri enemmänkin. Mie vietin aikaani kuunteluoppilaana Jessica Svanlungin tokokoulutuksessa sekä paimentamassa. Mukava reissu taasen :) Käytiin myös tapaamassa pikaisesti Rinin iskä Miioa ja Katjaa. Uudella kentällä ja uudessa seurassa Rin osasi tehdä ruutua tosi hienosti! Edellisissä treeneissä ei osannut ja nytkun kokeilin niin ei taaskaan osaa. Hieman vaihtelee treenionnistumiset.. Paikkamakuu meni myös hyvin, mitä nyt lonkalle heitti kokoajan.

Rin näyttää rumaa naamaa Yodalle joka yrittää liehitellä

Rin pääsi myös tapaamaan pikkupentuja :)
 Edelleen on kovin kiirus uuden talon kanssa ja tokoa on tehty _hyvin_ vähän. Ja kun sitä tekee niin tuntuu että kaikki menee pieleen. Paitsi tiistaina kun käväistiin yleisissä tokotreeneissä, vaikka koiria oli taas kentällinen niin Rin oli hyvin hienosti ja hiljaa suurimmanosan treenejä :) Paikkamakuu meni hienosti ja istuminen myös. Helpotettuina tosin mutta välillä näinkin.

Kooa on harrastanut nyt myös esineruutua aamu/iltapalapalkalla. Tylyllä meiningillä, jos ei esinettä löydy niin ei syödä. Tällähetkellä kaikki esineet ovat nousseet, mutta hyvin täpärästi. Ruutu on noin 50 metriä syvä mutta kapeampi. Reunat vaan kävelty ja esineen olen viskannut kauemmaksi jäljistä kun niitä hakee niin kamalasti :( Esineet pieniä; tutti, metallipurkki, pyykkipoika tms kovaa muovia. Aikaa on annettu noin 2 minuuttia ja siinä pitäisi sen yhden esineen nousta. Nytkin juoksee paljon rajoja eikä suostu tulemaan pois ruudusta. Esineet on löytänyt juuri kun meinaan kutsua pois.

Tänään oikeampi ruutu, vähän kapeampi. Tehtiin nyt niin että ruudussa oli neljä esinettä. Eka lähellä ja siitä jokainen kauempana ja neljäs taas lähellä. Kooa toi kaikki todella hienosti ja nopeasti! Neljännen haki kolmantena. Oli kyllä näillä esineillä vähän kokoeroa millä nyt treenataan ;) Ruutu oli tallattu nyt vaan laidoilta eikä Kooa niitä tälläkertaa hakenut. Rin teki myös, ensin Essi halusi viedä Rinille esineet. Näitä meni kolme noin 1mx1m alueelle. Rin haki sieltä yhden vaikka ampui ensin innoissaan yli. Sitten Rinille vietiin näytettynä yksi esine ja toinen heitettiin samalla kauemmaksi ruutuun. Hieman meni taas juoksenteluksi ekalla mutta sitten toi hienosti. Toinen viety esine löytyi hienosti paikantaen, Rinillä on kyllä tarkka nenä! Sitten Rin etsi vielä Essin viemät loput kaksi esinettä. Paljon hommaa!

Hetki huilia ja Rinille ilmaisutreenit. Ekalta maalimieheltä toi rullan hienosti eteenpäin. Toiselta maalimieheltä tullessaan jäi jotain maahan natustamaan ja tiputti rullan. Uusintahaussa meinais että nyt ollaan näytöllä ja kehoituksesta otti rullan. Kolmas maalimies oli ääniavulla ja täältä rullan toi menoreittiään. Näytölle ei meinannut lähteä hyvin vaan jäi taas jotain natustamaan! Viimeinen maalimies oli pakeneva ja huuteleva ja tätä Rin ihmetteli tekemällä pari korkeaa loikkaa saniaisten keskeltä :D Suorapalkka. Pieni hakualue oli siis saniaisten valuloittama ja Rinin etenemisen näki saniaisten heilumisesta. Eipä etsinyt ainakaan silmillään :)

Paimennukset HilskallaYhdessä lampaiden tuijotusta

Rin <3 c. Jani Leisti
 Paimennukset Turussa menivät hyvin. Rin meni rauhallisesti laitumelle ja lähti lähestymään lampaita hyvin. Vaan kun lampaat reippaammin liikkeelle lähtee niin sitten myös Riniltä lähtee homma lapasesta ja haluaisi kiihdyttää mukana. Nyt tehtiin niin että yritin ennakoida lampaiden liikkeelle lähtöä ja sitä ennen käskyttää Rinin maahan. Tähän joutui hieman painetta käyttämään kun ei malta maahan mennä. Sitten siitä sai lähteä heti kun lampaat pysähtyi tai palkkana maahanmenosta jos lampaat ei olleet reippailleet kauemmaksi. Kulmissa tehtiin flänkkejä molempiin suuntiin ja tässäkin pysäytys kun on hyvällä kaarella. Rin pääsi myös ilman miuta liinanperässä menemään mutta tähän meno oli turhan vauhdikasta. Tykkää niin kovin kiertää mutta vauhti on aivan liian hurja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti