keskiviikko 2. syyskuuta 2015

2/3 ja < 3 Kooa < 3


<3 Kooa <3
 Meillä oli lauantaina suuri ja odotettu päivä kun Kooalla oli ensimmäinen hakukoe pitkän tauon jälkeen. Tämänkin meinasin jo perua kun osteopaatti sanoi Kooan olevan vähän vino ja veikkaili että johtuu kastraatiosta, miten koira on aseteltu leikkauspöydälle. Päätin lopulta kuitenkin että mennään kokeeseen, otetaan vaan sitä ennen vähän iisimmin. Tehtiin siis vaan esineruututreeniä. Kokeeseen menin ilman tulostavoitteita, kerrankin! Kun ei ole treenejä alla kuin muutama niin lähdin hakemaan vaan hyvää fiilistä :) Ja tulihan sieltä hitokseen hyvää fiilistä!

Maastoon lähdimme suorittamaan toisina, ihan hyvä paikka, ei tartte kauaa odottaa että on alta pois. Treenaamattomuus näkyi kyllä pitkälle. Kaikki vanhat ongelmat huusivat läsnäolollaan, Kooa teki vajaita pistoja, eteni enemmän taaksepäin kuin eteenpäin, ei tullut kutsusta pois, meinasi ylittää keskilinjan miun kohdilta JA ylitti sen kauempaa miusta! Tuhma Kooa! Mutta maalimiehet silti nousivat, ensimmäinen niin että kutsuin pois noin satasen tuntumasta ja Kooa oli tulossa kun huusin että "Hyvin!" ja sitten samantien löi jarrut kiinni ja nosti maalimiehen.. Mietin hetken että eikai tuosta voi valittaa ja ei onneksi valitettukaan kun en todellakaan tiennyt että siinä oli juuri maalimies :) Muutenkin kehuin Kooaa aika paljon kun oli itsellä niin rento fiilis metsässä ja tästä ei myöskään kitisty mitä välillä mietin että onkohan sallittua.. Ensimmäinen ilmaisu erinomainen.

Seuraava ilmaisu oli kun Kooa meni omine lupineen oikealta puolelta vasemmalle ja nosti sieltä maalimiehen. Tässä tuli ensin yksi hau ja sitten pitkä tauko. Sitten alkoi ilmaisemaan paremmin mutta silti huonosti. Arvosana tyydyttävä. Tässä maalimies oli ehkä noin 270 metrissä. Aikaa oli vielä reilusti, 200 metrin kohdalla kun kysyin niin oli 10 minuuttia kulunut. Pistotin oikealle ja annoin Kooalle rauhan tehdä töitä. Ei mennyt kuin hetki kun Kooa ilmaisi ja tämä oli parempi ilmaisu kuin äskeinen. Tästä arvosana muistaakseni hyvä? Hallinta oli todella hienoa Kooalta ja tuli myös hirmu hienosti keskilinjalle miun kanssa. Tai siis maalimieshallinta, muuten sitä hallintaa ei oikein näkynyt. Pisteitä yhteensä 158. Työskentely oli ansaitusti tyydyttävä.

Sitten esineruutu, oli sama paikka kun viime vuonna ja sieltä Kooa ei tuonut yhtään esinettä. Mutta nyt ollaan treenattu! Pikkuesineillä ja hankalista paikoista, luotin Kooaan. Se kannatti, kolme pistoa, kolme esinettä ja aikaa ei mennyt kuin hetki. Suoraan haki esineille :) SuperKooa!!! Luovutukset olivat nättejä, esineet suht pieniä. Tästä täydet 30 pistettä.

Sitten tottis. En yhtään halunnut ajatellakaan mahdollisuuksia ykköstulokseen, voihan hyppy hyvin mahdollisesti epäonnistua, joku liike mennä väärin tms. Lähdettiin siis tähänkin rennosti mutta tiukan käskyn alla. Kooa oli taas mahtavalla asenteella mukana, sellaisella luotettavalla treeniasenteella. Ei pelleillyt ja kuikuillut parin suuntaan. Me suoritettiin ekana liikkeet. Seuraaminen oli Kooan koeseuraamiseksi todella hyvä. Paukuista piippasi mutta hyvin sain Kooan rauhoittumaan kun kovasti murisin sille ennen täyskäännöstä. Henkilöryhmässä esitti parasta seuraamistaan kun tsemppasi. Muutoin lyhyellä sivulla otti enemmän katsekontaktia piilossa olevaan pariin.. Arvosana erittäin hyvä.

Ennen jääviä virittelyt, "Nyt on zeta" -virittely on toiminut :D Lähti kyllä vähän turhan reippaasti seuruuseen mutta istui, saisi istua nopeamminkin. Arvosana erittäin hyvä. Maahanmeno oli kuulemma nopea, luoksetulo voisi olla nopeampikin. Tuomarin mielestä molemmat voisi suorittaa nopeammin. Nyt tuli ongelmitta suoraan eteen. Tästä arvosana erittäin hyvä. Seisomisen juoksua olenkin harjoitellut uudenlaiseksi ja se toimi koska pysähtyi kuin seinään. Nyt luoksetulo oli mallia läpi tullaan. Arvosana erinomainen. Tasamaanoudossa taisi urahtaa kapulalle ja onhan se niin kovin painava. Arvosana hyvä. Paljon pelätty hyppynouto seuraavaksi.. Kotkan kentällä on hiekkainen ylösmeno ja alastulo, muutoin kenttä on nurmea. Tarkoituksella kävelytin Kooan molempien hiekka-aluiden kohdilta, en tiedä onko sillä merkitystä mutta pelkäsin että arpoo vaihtuvaa alustaa. Menohyppy oli ilmava ja hieno, paluussa otti vähän tukea esteestä. Luovutus hieno. Arvosana hyvä. Estenoudossa heitin kapulan niin että kopsahti yläreunasta esteen viereen. Eipä tätä olla kokeessa tehty, uusittiin. Siinä se Kooa kuitenkin osasi istua :) Tämä oli perushienoa suoritusta, arvosana erinomainen. Nyt muuten hypyissä ei tullut haukun haukkua! Jännä juttu kun on oikeastaan aina haukkunut yhdessä tai useammassa kohdassa. Eteenmeno oli mahtava, suoraan sika kovaa ja nopeasti maahan. Seuruu ei ollut mahtavaa, arvosana erinomainen miinus.

Nyt oli hyvä fiilis mutta silti ajattelin piilossa että paikkamakuussa VOI käydä mitä vaan! Mitä jos Kooa keksii vaikka hyökätä parin koiran kimppuun? Ei pidä liian ajoissa juhlia. No, sitten kun piilosta tulin niin Kooa istui! Ja ei todellakaan istunut siinä mihin sen jätin! Tuhma, tuhma Kooa!! Menin luokse ja nappasin Kooan vaan mukaani ja vein piilolle. Arvosanana kuitenkin arvosteltu erinomaiseksi. Kooa oli kuulemma noussut noudoissa istumaan ja mennyt maahan. Sitten oli ryöminyt estenoudon kohdilla. Uudestaan nousi istumaan juuri ennenkuin tulin piilosta. Tuomarille sanoin sitten myöhemmin että ei ollut ihan erinomainen paikkis. Hän sanoi että olihan siellä vähän jotain mutta ei tainnut ihan kaikkea tapahtunutta huomata.. Pisteitä siis järkyttävät 95!!! Hieman tuo paikallaolon epäonnistuminen kaihertaa ja en näe pisteitä niin korkeassa valossa miltä näyttävät mutta ovat ne silti aika korkeat. Parina oli malinarttu ja edellisen (ja sen ainoan) kerran kun Kooa teki samat istu-maahan-ryömi temput niin silloinkin oli malinarttu (eri koira) parina. Nyt vaan malinarttuja treeneihin!

Yhteensä pisteitä siis hurjat 283, 1-tulos ja 2-sija. Aika mahtava saikulta paluu ja vähillä treeneillä aika hieno koe kuitenkin vaikka metsässä olikin tottelemattomuutta havaittavissa :)

Ekana Fred, Rauha, Rin, Kooa ja Maisa
 Muutoin nyt Kouvolassa ollessamme olemme lenkkeilleet Rinin Rauha-siskon kanssa. Olipa mukana Fred uros belggari. Ja niin hyö Kooan kanssa lenkkeilivät. Kun Kooa tuli autosta niin oli pienet kärhämät jotka jäivät tiukalla karjaisulla, Fred on vahva uros joka ei turhia pörise. Loppulenkki meni niin että Fred meni joukon kärjessä ja Kooa tuli nätisti perässä. Välillä meni edelle ja oli tiukkaa silmäpeliä mutta siihen se jäi. Kun tultiin autoille niin kutsuin omat hurtat luokse ja annoin nakinpalaset. Kooa ja Rin lähtivät pois luota ja Fred tuli katsomaan oisko hällekin nakkia. Tätä Kooa ei sietänyt vaan muristen hyökkäsi Fredin kimppuun. Hetki taas pientä kahinaa joka saatiin ihan napakoilla käskyillä lopetettua. Ei Kooa enään kestänyt että vielä se nakitkin vie :D

Kooa harjoittelee eteenpäin katsomista, kuvan napsaissut Jere P.


Hienosti Kooa! Kuvan napsaissut Jere P.
kuvan napsaissut Jere P.

Tokoiltu on, Kooa on tehnyt merkitöntä merkkiä ja se on mennyt hienosti. Rin on tehnyt lyhyttä seuraamista, ruutua joka taas toisissa treeneissä ei toiminut ja sitten seuraavaksi toimi todella hienosti ja vähän jäävien erottelua ei seuraamisen yhteydessä. Yleisissä tottistreeneissäkin käytiin ekaa kertaa Kouvolan puolella. Rin tuli kummastelemaan ihmisiä. Nyt Rinin pidättyväisyyden huomasi kun vaan oltiin. Ensin meni ihmisryhmään innolla kaikkia päin hyppimään. Sitten hetken päästä kun ihmiset kiinnittivät Riniin huomiota niin vaikeaksi meni. Yhden naisen hyväksyi suorilteen kaveriksi mutta muita vähän varovaisemmin meni katsomaan. Porukan ainoa mies kun kumartui tervehtimään niin Rin väisti ja haukkui. Teki tämän kaikille muillekin miehille. Meni haistelemaan mutta jos joku Rinille jotain kommentoi niin "pöhpöh". Sitten kun käänsivät selän niin Rin äkkiä juoksi haistelemaan.. Näitä vaan pitää nyt saada lisää jotta Rin ymmärtäisi että ei niitä pieniä bortsuja ihan aina syödä. Kentälläkin kävi pyörähtämässä lyhyttä treeniä tehden ja teki hyvin ja keskittyneesti. Haukkuja pääsi aika paljon. Kooa teki paikkamakuun jossa kapuloita heiteltiin ja yritettiin saada Kooaa ylös. Ei onnistu, sanoi Kooa.

kuvan napsaissut Anna P.

kuvan napsaissut Anna P.

Joku juoksi taas niin lujaa ruutuun että naru meni ihan makkaralle. Kuvan napsaissut Jere P.

Ja jäi vähän liian eteen mutta ei se haittaa kun löysi ruudun ihan itse :) Kuvan napsaissut Jere P.

Kuvan napsaissut Jere P.

Kuvan napsaissut Jere P.

Sitten se teki maahanmenon JA istumisen putkeen ollen tosi hieno ja tarkkaavainen pieni koira. Kuvan napsaissut Jere P.

2 kommenttia: