tiistai 29. syyskuuta 2015

Funway leiri


Leirin ilon kautta pennut, Sokka, Rauha ja Rin
 Viikonlopuksi matkustettiin Hämeenlinnan suuntaan yhdistetylle Funway&Covateco leirille. Tämä pidettiin Hauhovissa. Oli kyllä mukava ja treenintäyteinen viikonloppu. Perjantaina saavuttiin ja sunnuntaihin asti treenattiin, syötiin ja nukuttiin. Paljon jäi treenaamatta kun aika loppui kesken :D

Perjantaina aloitettiin tokoiluilla. Tästä ei kummempia, mitä nyt Kooa keksi omiaan. Ohjattu oli ruutuun päin. Ei mitään, Kooa haki ruudun puoleisen kapulan mutta lähti sitten kapulan kera ruutuun. Pönttö! Toisto meni ok. Kaukojen jumitus on mennyt, nyt on useassa treenissä mennyt ekoilla maahan ja noussut myös sieltä ylös. Rinpula treenautui myös hyvin.

Rin teki myös agilityä Henrin kanssa

Keppejä osataan jo kahdeksan verran!

A on myös uusi juttu, hienosti menee :)

Lauantaina aloitettiin jäljillä. Tein Kooalle reilun kilometrin jäljen ja sinne kuusi keppiä. Vanheni lähemmäs kaksi tuntia. Jana oli ihan ok, kerran korjasin ja tietty otti takajäljen.. Edellisestä jäljestä on kyllä hyyyyvin pitkä aika. Ekan kepin nosti hyvin, tokasta meni suoriltaan yli. Keppi oli heti ojan ylityksen jälkeen. Seuraava taisi nousta taas hyvin, kulmat ajoi muuten hyvin mutta yhdessä eksyi kyllä täysin. Kokeessa olisi varmaan jatkanut suuntaan x miun edes huomaamatta jäljen häviämistä. Yritti ihan pokkana väärään suuntaan lähteä "jäljestämään". Keppeihin tarvi useampaan muistutusta, ei pysähtynyt. Meni myös yhden namipurkin yli! Sitten viimeisen kulman jälkeen harhautui. Koska merkit oli loppuneet niin talsin aika pitkään Kooan perässä kunnes totesin että ollaanpa eksytty. Onneksi olin piirtänyt jäljen Maastokarttaan ja myös Kooan ajamana sama. Aika sykeröt Kooa oli tehnyt ja pitkälle väärään suuntaan. Sitten etsittiin se viimeinen kulma uudestaan ja Kooa nosti oman jälkensä. Ja vikan kepin yli, murr! Lopulta matkaa kertyi noin 2,5km. Huh!

Mitä mörköjä siellä on tällä kertaa.. Kuva Jere P.
Rin lähti lauantain hakuiluihin. Kouluttajana meillä oli Sari Kärnä. Oli oikein hyvä koulutus, illalla oli vielä luento josta sain paljon uutta irti. Hyviä havaintoja ja sellaisia järkeviä asioita joita ei itse ole vaan osannut ajatella. Rinille siis kuusi maalimiestä ja ilman apuja. Ensimmäisen lähetyksen matkalla oli pari umpipiiloa. Ne olivat kammottavia! Hui! Rin niitä kummasteli ja kierteli. Sitten sieltä löytyi vielä MÖRKÖ! Se vasta kaamea olikin, sellaisen viitan alla. Riniltä pääsi hauhaut eikä uskaltanut ilmaista. Yritin pariin kertaan lähettää ja lähti kiltisti mutta haukkui vaan maalimiestä. Mentiin yhdessä eikä siltikään suostunut maalimiehen lähelle vaikka viitta oli pois. Sitten jatkettiin eteenpäin. Toisessa etukulmassa Rin ensin ajautui radan ulkopuolelle mutta sitten löysi hyvin maalimiehen. Tälläpuolella ei ollut mitään pelko-ongelmaa :) Ilmaisu ok. Seuraavat pistot myös hyviä, ilman apuja kaikki. Oli puhetta että Rinille ei tarvitse välttämättä mitään apuja käyttää koska uppoaa hyvin. Myös avut voivat kiihdyttää Riniä liikaa kun jo nyt tekee aikamoisella vauhdilla. Suorapalkkaa voisi käyttää enemmän ja tehdä treeneistä paljon pidempiä mitä nyt treenataan. Ajattelin että voisin nyt hiljalleen vaatia Riniä tuomaan rullan sivulle. Sitten tottiskenttätreenissä toikin sen automaattisesti suoraan sivulle :) Pätevä otus kun lukee ajatuksetkin! Illalla vielä tokot molemmille, sellaista pientä puuhastelua. Rin teki merkin kiertoa ja hyvin meni.

Kuva Jere P.
Kuva Jere P.
Kooan vuoro oli sunnuntaina. Kooaa eivät tyhjät umpparit haitanneet, maalimiehet löytyivät sieltä mistä niiden pitikin ja ongelmatkin tulivat esiin. Ensimmäisellä lähetyksellä maalimies oli umpparissa ja sen ilmaisu oli hieman huono kun Kooa näki miut keskilinjalle, jäi kyselemään lupaa ilmaisulle. Ennen takarajaa kääntymisiin ohjeeksi tuli viedä Kooa eteenpäin ja lähettää siitä uusiksi. Jos etenee taakse niin uusi lähetys, samoin jos ensin kääntyy eteen mutta palaakin kutsusta takakautta. Viimeisellä paluulla meni maalimies  noin viiden metrin päähän keskilinjasta samalle puolelle Kooan kanssa. Kun kutsuin niin Kooa bongasi tulomatkallaan maalimiehen hyvin, hetken katsoi miuta ja sitten alkoi ilmaisemaan. Kumma juttu, tuumasi Kooa. Ja lopuksi, ylläriylläri, tokoa <3

Leirin jälkeen ei jääty ihmettelemään vaan heti maanantaina tokoilemaan. Kooa teki ohjatussa vaan käskytettyä merkille menoa ja siellä kaukoja tai muuta kummallisuutta. Luoksetulon stoppi oli hyvä ja siitä palkka. Kaukoissa ei jumitusta ja vaihdot olivat nyt hyvät. Seuruu on ollut nyt hyvää, piippaa vaan siirtymissä. Peruutus on todella hankalaa, joko ei lähde mukaan tai peruuttaa huonolla askeleella vinoon. Ja sitten vinkuu! Välillä lähtee hyvin samanaikaisesti ja hyvin askeltaen taaksepäin. Tämän kanssa pitää tehdä nyt paljon työtä että uudet 30 askelta sujuvat paremmin. Sitten tunnari ja tässä Kooa nosti viereisen! Vaihtoi kyllä oikeaan mutta hyi hyi Kooa! Torumiset ja seuraava olikin tarkempi.

Rin hommaili taas seuruuta ja nyt tuntui kontakti paremmalta käännösten jälkeen. Lyhyen seuruun kuuri on purenut :) Ja nytkun on itse oppinut tekemään lyhyttä pätkää niin se tulee helposti. Pidetään seuruu mukavana! Aamullakin treenasin lenkin yhteydessä ja siellä tuli kävelijä+koira kentälle. Rin ei heti huomannut ja sitten kun pyysin perusasentoon niin bongasi nämä. Tuli hau, kehuin kun otti samantien kontaktin ja sen jälkeen ei tapahtunut vaikuttanut mitenkään. Tämä oli uutta! Illan treeneissä Rin teki vielä kaukot, menivät supersuper hyvin liikkuroituna, ohjattua joka meni myös hyvin vaikka hieman oli epävarmuutta suunnasta. Oli aika pitkällä heinällä oleva kenttä ja kapulat vähän hukkuivat. Tunnarin Rin teki hienosti ja vielä muutamat luoksetulon stopit kierrosta.

Ja tänään hakuilut. Nyt vaan Kooa, jolle tiukka rata. Ensin tyhjä oikealle, tämä hieno ja hyvä. Luoksetulo myös hyvä. Maalimies vasemmalla, hieman edellä. Radan alussa oli hämäys pressu kuusessa ja tämän Kooa meni bongaamaan. Sitten lähti etenemään alueen ulkopuolelle. Toisella lähetyksellä teki aivan saman. Sitten karkasi alueen ulkopuolelle eikä tullut pois. Uudella lähetyksellä taas häipyi liikaa vasemmalle mutta täältä lopulta sitten kääntyi radalla eteenpäin.. Sitten oikealle löytö ällästä, haltuunotto ja ei palkkaa. Tämä hyvä. Vasemmalle tyhjä ja aijai sitä taaksepäin etenemistä. Tuli kyllä hyvin pois ja seuraavalla eteenpäin. Mutta taas takaata tuli luokse. Uusinta pisto siis ja nyt tuli edestäpäin pois. Oikealle myös tyhjä ja tämä parempi. Vasemmalla haamu ja eteneminen, haltuunotto ja palkkaus seuruusta. Kyllä on muuten pätevää Kooan metsäseuruu kun välillä pääsee siitä maalimiehelle ;) Harvemmin seuruutan Kooa metsässä mutta se tietääkin pääosin maalimiehen palkkaa.

Sitten taas jatketaan. Oikealle tyhjä. Vasemmalle tyhjä ja taaksepäin.. Tässä huomasin että kun ekalla kutsun nätisti ja sitten en niin karjumisella Kooa kyllä menee entistä kauemmaksi. Täytyy siis omaa karjumista vähentää kun siitä ei ainakaan hyötyä ole. Sitten oikealle haamu ja suora löytö. Vasemmalle myös maalimies suoralta löydöltä. Tässä kävi niin että Kooa oikaisi eteenpäin. Nyt käskin nätisti pois ja ONNEKSI ei bongannut maalimiestä ja tehnyt löytöä taaksepäin. Vaan tuli hirmu nätisti pois. Sitten Kooa paineli taas liikaa taaksepäin.. Kääntyi lopulta eteenpäin ja löysi. Vasemmalle tyhjä joka oli taas hieno ja maalimies noin 25 metrissä oikealla. Mutta Kooa ei vaan bongaa :D Ekaksi täysiä ohi, sitten ohi kun tulee kutsusta pois. Sitten taas ohi uusintalähetyksellä.. Otin pois ja uusi tyhjä vasemmalle. Sitten ääniavulla maalimies ylös. Hirmu hyvä treeni, olin todella tyytyväinen että kaikki sujui niinkuin pitikin ja Kooa tuntui toimivan ja ehkä jotain oppimistakin tapahtui. Molemmilla :)

Huh, nyt onkin tiukat viikonloput luvassa kun seuraavaan kahteen viikonloppuun on luvassa viisi koetta :D Katsotaan miten käy ja mitä kaikkea jännää ja uutta saadaan kokea.


Tyyli on vapaa mutta on niitä ehkä helpompiakin hyppytyylejä..
2 kommenttia:

  1. Huikeita nuo hyppykuvat! Päivän piristys :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Rin vähän osaa käyttää kroppaansa, on aika kumipallo :D Ei pitäisi metrisen ylitys olla hankalaa, toisin kun Kooalla joka on korkeampi ja kamppaili jo 50 cm agirimojen kanssa..

      Poista