keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Rallytokokoe

Sunnuntaina molemmilla hurtilla oli rallytokokokeet. Rinillä alokas ja Kooalla avoin. Rata oli hirmu helppo, ei mitään killeriä. Rin suoriutui radasta hyvin, yksi kyltti piti uusia. Tämä oli heti alkuun maahanmeno ja koiran kiertäminen. Rin vähän siinä hypähti eteenpäin, ei ollut ihan seuruussa täysin mukana. En tiennyt mitä säännöt tästä sanovat niin ajattelin että on turvallisinta uusia. Huomattavasti paremmin meni kun viime kerralla kun Riniä joutui melkein vetämään perässään! Muutenkin Rin teki hienosti tokoa kisojen keskellä ja hengasi alueella todella rauhallisesti. Ei tullut haukkukohtauksia :) Puhinaa kyllä mutta ei jäänyt kertaakaan päälle. Loppuarvostelu: "Tyylikästä, rauhallista yhteistyötä", pisteitä 94. Rin sai tälläkertaa myös tunnuksen RTK1. Kävelin muuten aivan liian jäykästi ja hiljaa Rinin kanssa, normaalisti menen reippaammin mutta jännitti taas liikaa :(


Kooa nyt tietty teki hienon suorituksen. KooallaKIN käynnistymisvaikeuksia alussa! Vai onko nää alun hankaluudet miusta johtuvia kun kerta molemmilla koirilla ekat kolme kylttiä ovat hankalimpia :D Kooan kanssa uusin pyörähdyksen kun Kooa käsimerkin kohdalla katseli aivan muualle. Olisin ehkä ehtinyt antaa toisenkin mutta pelasin varman päälle. Kooa sijoittuikin toiseksi. Loppuarvostelut: "Tyylikästä työtä. Tiivis seuraaminen häiritsee ohjaajan työtä", pisteitä 92.

Katseet suunnattu uutta hullutusta kohti, trampoliinia

Rin on myös tehnyt nyt paljon agilityä. Henri käy Rinin kanssa treenaamassa ja hyvin heillä tuntuu treenit kulkevan. Kaikki esteet on korkattu, kepit vielä kesken. Nyt treeneissä Rin teki kahdeksan keppiä, rauhallisesti mutta ajatuksella. Keinulla on vielä pientä epävarmuutta. Henri otti ja lähti Rinin kanssa myös agilityn möllikisoihin! Kannatti, hyvä rata nollana läpi ja 1.sija :) Lähdössä Rin varasti! Ei koskaan ikinä varasta! Taisi mennä enemmän jännityksen piikkiin.


Tokossa Rin on tehnyt nyt useampaan otteeseen ohjattua. Vauhtia on tullut lisää ja lähes aina hakee oikean, välillä lähtee väärälle. Nyt olen ottanut seuruutusta merkille mukaan, meinaa välillä jäädä vaan istumaan. Ruutua tein tänään treeneissä niin että oli lelu ruudussa valmiina. Ensin treenailin muuta ja sitten virittelyt ruutuun ja hienosti se Rin bongasi ruudun paikan :) Vauhdilla suoraan lelulle. Seuraavaksi sama ilman lelua, pysäytys joka oli muuten todella hieno ja aivan oikeassa paikassa! Liike avoimen malliin loppuun, super Rin! Sitten Rin seurasi hienolla asenteella ja teki jääviä jääden taas istumiset seisomaan. Istumisessa pitää olla miun jalan liikkeistä todella tarkka, taitaa lukea niitä enemmän kuin kuunnella käskyjä. En oikein tiedä miten tästä pitäisi jatkaa, kannattaako ottaa tällaista "kaksoiskäskyä" vai yrittää saada Rin kuuntelemaan paremmin. Noutoa on tehty pitkästä aikaa ja totesin että vanha ongelma eli hidas palautus on edelleen läsnä. Nyt siis tehty niin että vapautus kapulan nostosta, joka on muuten siisti ja nopea.

Tänään ja eilenkin tehtiin myös paikkamakuita pitkästä aikaa. Rin makasi todella hienosti ja rennosti eikä reagoinut muiden käskyihin. Vähän kääntelee päätään ja nuuhkii maata. Ei enään onneksi ole epävarma vierustovereista vaikka molemmilla kerroilla oli taas vieraammat koirat molemmilla puolilla. Kooa harjoitteli uuden EVL mallin paikkista. Eilen kaksoiskäsky maahanmenoon, toisella kerralla meni paremmin. Tänään teki liikkeen paremmin. Paikkamakuiden jälkeen Kooa teki hieman tottista, ajatuksena ottaa eteenmeno lelulle. Hyvin meni, seuruu tosi hienoa ei hirveästi painanut. Seuruu eteenmenossa myös lähes kunnollista.

Sitten Rin kokeili eilen fly ballia! Tämä on Rinin laji, Rinistä oli supersiistiäjamahtavanhienoa juosta täysiä esteiden yli ja napata pallo. Takaisin päin ei tultu kyllä esteiden yli vaan sivusta. Parhaimmillaan saatiin kahden vikan esteen yli Rin tulemaan. Jos Rin jätetiin yksin istumaan ja kutsuin niin tuli hypyt läpi. Kiitoksia Veeralle kuvien napsimisesta :)

Rin osaa poseerata hyvin

Kooa ei osaa ajatella muuta kuin nakkia, kuola vaan valuu..

Sitten on lenkkeilty Lauran ja Liinan kanssa. Rin on vähän rennompi eikä ihan kokoaikaa Kooaa vahtaa. Mutta silti kaksikko nahistelee paljon. Pohdin että nämä pahimmat nahinat taitavat olla samassa aikaa Rinin juoksukiertoa koska edelliset tappelukuvat ovat myös silloin otettuja kun Rin on karvaton. Ja taas tapellaan ilman karvoja. Kooa taas kasvattaa karvojaan ollen järetön puuhka.


Tilanne valmis, mie kameran kanssa ja Rin kyttää Kooaa

Ja sitten lähdettiin..

Liina katsoo parhaaksi ettei lähde pöntön ja pölvästin nahinoihin mukaan


Sitten lenkkeiltiin taas sulassa sovussa


Taas Rin kytistää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti