tiistai 6. lokakuuta 2015

Se on sitten SE TVA


Kooa on taas vaan niiiiiin <3 <3 <3! Oli vähän ex-tempore reissu lähteä Ruotsiin, olen siitä aina haaveillut ja nyt kun tokon uusillä säännöillä pitäisi alkaa enemmän treenaamaan ja kisaamaan niin ajattelin että NYT on lähdettävä Ruotsiin vielä vanhoilla taidoilla. Varasin siis kaksi koetta ja lähdettiin pienelle perhelomalle Ruotsiin. Nyt vielä mammalomalla kun pääsee lähes milloin haluaa. Onneksi ei tarvittu kuin yksi koe kun Kooa taas varmasti suoritti oman osuutensa, toki pientä jännitystä piti tulla kun kaukot olivat vaan 5.. Ruotsin kokeesta sai myös kirjalliset arvostelut.

Paikkaistuminen 9: En tiedä mitä kävi, tuomari kun luetteli arvosanoja niin sanoi miun mielestä että istuminen 10 ja makuu 9. Mutta ei mun ruotsintaito hirmu hyvä ole etenkään kun jännittää.. Paperissa lukee että "Trampar".

Paikkamakuu 10: Nousi huonosti istumaan, hypähtäen eteenpäin.

Sitten seurasin ekojen koirien liikkeet ja yritin kuunnella liikkuria mitä ohjeistaa. Olin siis lukenut koeohjeita ja jotenkuten tiesin mikä sana tarkoittaa mitäkin. Mutta silti seuruussa liikkuri käyttikin jotain mulle vierasta sanaa jota ei koeohjeessa lukenut :D Onneksi olin seurannut muita ja tiesin mitä piti tehdä. Seuruu oli muutenkin hirmu pyöritystä suomalaiseen tylsään pahrustamiseen verrattuna.

Seuruu 7: Liikkeen alettua jännitti niin että luulin pyörtyväni. Puolessa välissä tajusin vähän taas rentoutua kun pahin pyöritys oli ohi. Jos selvää saan niin näin tuomari kommentoi "Tappar vid sväng, sitter snett. Trycker segt sitt." Ei mitään hajua mitä tarkoittaa. Mutta Kooa ei tainnut vinkua hirmuisesti, mikäli oikein muistan..

Zeta 10: Seuruu vähän kehnoa mutta nyt on varmuutta Kooalla jäävien erotuksessa :)

Luoksetulo 8,5: Perus Kooa, pitäisi tehdä enemmän merkkien kanssa kun en oikein osaa pysäyttää sitä oikealle kohdalle. "Tempo". Tässä Kooa tuli eteen niinkuin pitääkin. Liikkuri oli hiljaa ja hetken mietin mitä tehdä. Sitten pyysin itse sivulle ja sanoin sen jälkeen liikkurille että Kooa tulee aina eteen. Hän sanoi että saan itse siitä pyytää sivulle.

Ruutu 10: Kooa katseli ekaksi väärään suuntaan ja olin vähän että "Iiiks!" Silti merkille mentyään lukitsi ruudun, vähän vaan siellä haisteli.

Ohjattu 6,5: Taisi vähän mennä reippaammin kapulalle, en muista tuliko myös pieni ääni. "Skall, tugg"

Metallinouto 10: Tää oli hieno, kannatti tuhlata ja tilata itselle ruotsalainen metsku. Epäkooamaisesti suorat luovutus ja perusasennot.

Tunnari 7: RouskRouskRousk! "Tugg"

Kaukot 5: Nyt vähän liikkeen alkaessa huokaisin että kohta on ohi ja pitäisi tulla ykkönen. Ei ois kannattanut! Ekat istui-seiso-maahan vaihdot hyvin mutta sitten sanoin ja annoin vähän huolimattomasti seiso-käskyn. Ei noussut ekalla. Sama kävi maahan käskyn kanssa.. Pikkasen kuumotti että meneekö nollille kun Kooa oli edennytkin. Saatiin onneksi muutama piste. "DK x2, flyktar sig framåt"

Ajattelin jo että ei riitä ykköseen ja siihen itseni tsemppasin mutta kuitenkin tuli niukin naukin ykkönen pisteillä 262,5 :) Ja siis SE TVA! Ei menty sunnuntain kokeeseen. Koe oli Nynäshamnsissa ja olikin todella hyvin järjestetty, paikka oli aivan ihana ja helppo löytää. Mitään papereita eivät Kooasta halunneet nähdä, ainoastaan rokotukset. Ja miun seurakortin, tarjosin Imatran kennelkerhon talkoopassia ja se kelpasi. Suoritusjärjestys arvottiin paikanpäällä ja kaikki liikkeet suoritettiin putkeen. Videosta jäi ne kaukot puuttumaan kun tila loppui kesken.Kuninkaan linnan ovella
 Muutoin reissu meni myös hyvin, Kooa sai kahdesti matolääkkeet Suomessa joten Ruotsissa ei niistä tarvinnut huolehtia. Hirmuisesti tuntui olevan hommaa ennen kokeeseen lähtöä. Piti skannata Kooan rekkari ja laittaa tiedot Hunddataan. Sitten vasta pystyi ilmoittautumaan kokeeseen, joka olikin aika kätevä netti-ilmoittautuminen. Samalla näki muut kilpailijat! Ja muistaa hankkia passi ja matolääkkeet tarpeeksi ajoissa muttei kuitenkaan liian myöhään. Vielä kerran pitää madottaa. Laivalla Kooa oli reippaasti, kannen pissapaikka ällötti eikä Kooa olisi millään halunnut sinne astua. Ihmisiä täynnä olevat hissit ja käytävätkin olivat ihan pala kakkua. Kannella katseli suurella mielenkiinnolla meressä olevia oransseja merkin näköisiä tötteröitä. Hotellilla taas samat, reipas poika. Lähtöpäivänä Kooa myös pääsi kauppakierrokselle vanhaan kaupunkiin mukaan ettei tarttisi niin paljoa autossa olla. Kooasta kuoriutui samantien kunnon kaupunkilainen ja käveli vierellä meidän tahtiin välittämättä ihmisistä. On se kyllä mahtava otus <3

Rin&LiinaMitäs Rinille sitten? Rin oli Lauran ja Liinan luona hoidossa tästä suuret kiitokset Lauralle :) Oli ihana reissata kun ei tarvinnut miettiä että mitä Rinille kuuluu kun tiesi että sille kuuluu hyvää! Rin ei siis "päässyt" mukaan koska on tällähetkellä vähän vielä epävarma uusista ihmisistä ja reagoi niin herkästi moniin eri asioihin. Ei välttämättä reagoi mitenkään pahalla mutta kommentoi niitä pöhähtelemällä ja en halunnut yhtään ylimääräistä mahdollista yöhäiritsijää. Plus Kooa saisi enemmän tilaa autohäkkiin.Tulopäivänä tehtiin lenkin yhteydessä tunnari, näin iloisesti se Kooa tuo väärää kapulaa
 Ruotsissa kävimme myös tulo- ja lähtöpäivänä Ladugårdgärdetissä ulkoilemassa. Ihana paikka! Paljon nurmialuetta jossa menee polkuja ristiin ja rastiin. Koirat ulkoilevat vapaana ja on tilaa väistää jos niin haluaa. Ajattelin ottaa kerrankin rennosti ja Kooa sai tervehtiä jos satuttiin kohdakkain. Eipä ollut mitään ongelmaa, vähän Kooa jännitteli parin koiran kohdalla mutta sittenkun vaan kehotti liikkumaan eteenpäin niin tilanne laukesi. Koirat tuntuivat myös hyvin puhuvan koiraa, itsekin näki mikä koira alistui Kooalle ja minkä koiran ohi kannatti Kooa vaan viedä ilman tervehtimistä. Kooa myös rennosti katsoi ja ohitti koirat ilman tervehtimistä jos niin sanoin.

Loppuun vielä Rinin paimennusmuistiota. Käytiin keskiviikkona taas paimentamassa ja jotain kummaa oli loksahtanut Rinin päässä. Itse vein nyt Rinin rauhallisemmin ja paremmin pellolle. Rinillä oli ajatusta taas enemmän mukana eikä vauhti ollut niin päätä huimaavaa mitä aiemmin. Kuunteli paremmin ja loppuun tasapainoharjoituksia niin että meillä oli Helenan kanssa selät aitaa vasten ja lampaat edessä niin että Rin ei päässyt kiertämään. Tämä vielä rauhoitti enemmän tilannetta. Rin pysähtyi helpommin ainakin hetkeksi tasapainoon ja meni jopa pari kertaa käskystä maahan. Tällä treenikerralla myös selvisi että Rin haluaa olla siellä missä lampaiden päät ovat ja tasapainossa ei ehkä vielä uskalla tai osaa ottaa vastuuta lampaista. Seuraa hyvin lampaiden liikkeitä ja reagoi niihin nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti