sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Onnistumisoivallustreenejä

Tällä viikolla treenit ovat olleet hyviä. Eritavoin hyviä. Olen ehkä repinyt välillä hiuksia päästäni mutta sitten tulee se oivallus ja ensi kerralla ehkä päästään eteenpäin. Tällaiset treeniviikot on kivoja, ehkä edetäänkin :) Otetaan hampurilaismallin mukaan, ensin vähän positiivista, sitten negatiivista ja päätetään taas positiiviseen.

Vauhtipalkkaus melkein aiheutti kapulan tippumisen Kooan varpaille, 2 kg ei varmasti tunnu mukavalta..
Kooan positiivisuudet on että ei sotkenut enään yhtä paljon juoksusta seisomista maahanmenoon. Teki myös lähes täyskorkean pk-hypyn tosi hienosti. Samoin A-este meni hyvin. Sitten Kooalle on muistuteltu että nyt saa luoksetulossa tulla niin kovaa kuin tassuista pääsee. Ja ekan lelulle vapautuksen jälkeen lähti vauhtia löytymään! Rin on tehnyt ohjattua liikkuroituna kun oli taas treeniseuraa :) Hyvin se tekee! Sitten ruutua Rin teki taas niin että vietiin palloja sinne niin ettei Rin nähnyt. Sai vaan juosta, Rin tykkäsi. Kaukokäskyt liikkuroituna menivät myös hyvin. Sitten tehtiin ensimmäistä kertaa PK-hyppy! Ja ylläri ylläri, kumipallolla ei ollut mitään ongelmaa tämän kanssa. Välillä Rin on aprikoinut vieraita esteitä mutta nyt tällä uudella esteellä ei tullut mitään hyppypohdintoja.


Eka kokeilu ja tällä pompulla Rin ansaitsi heti yhden lisälaudan
Rin raketti menossa kohti uusia haasteita!

Aikasta kevyesti menee tämäkin korkeus


Kooan hypyt eivät ole ihan niin ilmavia..

Sitten koirat loistivat kahtena päivänä esineruututreeneissä. Keskiviikkona tein ensin lenkin yhteydessä Kooalle vaikean esineen treenin, vain reunat tallaten. Tässä piti kerran komentaa etsimään kunnolla ja samantien löytyi kun luopui jälkien nuuhkuttelusta. Myöhemmin kisamittainen ruutu kolmella esineellä ja johan nousivat taas hienosti <3 Rin teki ruudun niin että ekalle esineelle hetsattiin ja toka tiputettiin pois tullessa. Rin sitten haki sen tokan ensin, tai otti sen, tiputti jossain vaiheessa ja haki uudestaan. Löytyi se ensimmäinenkin esine. Perjantaina Kooalle taas kaksi erillistä kapeaa ja vain reunoilta tallattua ruutua, toinen ei kyllä ollut hirmu kapea kun vähän levähti :D Taas ekalla joutui muistuttamaan jäljellä menosta, sitten kun lähetin ja upposi suoraan minne näytin niin esine löytyi! Toisessa ruudussa upposikin suoraan ja teki samantien löydön, hienoa Kooa! Rinille yksi esine taakse ja yksi puoliväliin. KABOOOOOMM!! Rinhän menee ja menee hiton kovaa taakse. Ei siis toivoakaan että löytäisi lähempää esineitä, näitä siis pitää tehdä vähän useammin kun nyt kerta uppoaa hyvin. Takaesine löytyi ongelmitta mutta lähemmältä esineeltä jouduttiin hakemaan haju. Sitten haki sen hyvin :)
Rin ja suusta karkuun lähtenyt esine

Esineruutuilu on vakavaa puuhaa

Sitten vähän niitä negatiivisiakin. Rin ei istu liikkeestä. Tai istuu kun sitä tehdään mutta sitten jos otan pari seisomista tai maahanmenoa niin ei osaa erotella. Tehtiin hyvin pitkään sitä että osaisi erottaa nämä mutta sitten piti kiukutella ja luovuttaa. Toisena päivänä tehtiin sitten istumista pelkästään ja pääosin meni hyvin. Erottelee paremmin käskyt jos mie peruuttelen mutta seuruussa tilanne jotenkin muuttuu. Tässä tuli sitten oivallus kolmansissa treeneissä kun taas väänsin istumista niin Laura huomasi pientä eroa miun käskyissä. Käskynä on "Iii", suht normaalilla äänellä. Jos on liian korkea kirkaisu niin on liian helposti vähän erilainen, matala taas viittaa maahanmenoon. Laura huomasi että välillä sanon käskyn pidempänä ja välillä lyhyempänä. Samoin miun pitää sanoa käsky pehmeästi, silloin eroaa eniten "Seis!" käskyn tiukkuudesta. Tämän takia on hyvä treenata kavereiden kanssa :) No, Rin menee silti sekaisin herkästi mutta kyllä se siitä varmasti selviytyy kunhan jaksamme treenata. Kooa oli taas merkitöntä merkkiä treenatessamme hyvin kiinni ruudussa ja kaarsi joka lähetyksellä sinnepäin, ei siis oikein osunut ympyrän sisälle. Saatiin pari onnistunutta toistoa myös mutta treeniä vaatii tämä vielä paljon.

Sitten taas mukavampiin. Perjantaina oli rallytokot. Menin Rinin kanssa halliin katselemaan muita koiria, odottaen tietty haukkuhuutokohtausta. Mutta sitä ei tullut, olin ihan että o_o. Rin vaan tuijotti miuta, sellaisella "Tehdään jo, mitä tehdään, tehdääntehdääntehdään!" ilmeellä. Sanoin sitten Rinille että hei, huomaistko että täällä on halli täynnä sakkia. Rin oli ihan että "Joojoo on huomattu jo aikoja sitten, tehdääntehdääntehdään!". No sitten tehtiin pientä tekniikka vääntötokoa siinä sivussa ja Rin teki todella hyvässä kontaktissa vaikka rallytokoilijat menivät metrin päästä ohi. Sitten kun pistin "Käy" käskyn alle niin katseli muita koirakoita mutta hyvin rennosti. Ja kun pääsi radalle niin oli supertäpinöissään, ihana Rin :D Tehtiin vielä toiseen kertaan sama AVO-luokan rata ja se meni vielä paremmin. Kooa teki saman radan omaan varmaan tyyliinsä, sivulla pyörähtäminen vaati uusinnan, tätä pitää vähän muistutella ja kehittää siihen käskysana.

Hyvä viikko hyviä treenejä takana :) Rinille vieläpä on ammuttu kahtena päivänä. Ensimmäisenä päivänä kaksi kertaa seuruutettuna, välissä seuruutusta ilman ampumista. Hyvin meni, reagoi ampumiseen enemmän niin että hyppäsi lelua tavoittelemaan. Sitten vielä niin että Rin oli paikkamakuussa ja paukusta sai syödä ruokansa. Toisena päivänä otin vähän viivettä palkan kanssa. Eka meni hyvin mutta tokassa juuri ennen paukkua jätätti selvästi ennakoiden ja tässä jouduin antamaan uuden seuruukäskyn ennen palkkaa. Ensi viikonloppuna onkin Kooalla hakukoe, taas on aivan liian vähän treeniä saatu. Toivottavasti yhdet pienet hakuilut saataisiin vielä ennen koetta. Sen jälkeen onkin hyvä pistää Kooa pienelle tauolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti