keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Out Of Control

Otsikon mukaisesti voikin kuvata Kooan viime lauantaista pk-suoritusta. Ei mennyt ihan putkeen! Jo hakuradalla katselin odotuspaikalta että joo, tännehän näkyykin radan takarajan merkit. Ja tuossahan on maalimiesten autot aikalailla radan vieressä. Ja vieläpä jonkun ihmisen talokin noin 50 metrin päässä radalta. Jes! Tämä menee ihan varmasti nappiin! Kooa tekee ihan ilman houkuttelevia hajujakin tarpeeksi laajaa pistoa..

No sitten vaan radalle. Ensin pistotus vasemmalle ja sieltä Kooa tuli hyvin pois, eka oikealle myös oli tottelevaisuuspisto ja edettiinkin ihan oikeaan suuntaan. Ei tietenkään ihan viiteenkymppiin asti mutta eihän nyt sentäs ihan kaikkea voi saada. Alku taas vähän tarkemmin pistotellen ja sitten noin 70 metrissä laitoin Kooan vasemmalle. Lähti puolessa välissä oikaisemaan rataa ja kutsuin pois, ei tullut mutta oikaisi itsensä suoraan syvemmälle. Annoin mennä. VIRHE! Tässä sitä sitten odoteltiinkin taas piiiiiitkiiiiäää minuutteja että Kooa olisi valmis ja tulisi metsästä pois. Saatanan kuriton rakki otti taas ja katosi. Siinä sitten yrität vaan näyttää rauhalliselta ja laskea mielessäsi että montakohan kertaa sitä rakkia kehtaa metsästä pois huudella. No lopulta, meniköhän ehkä kolmisen minuuttia, ryskettä kuului OIKEALTA puolelta ja sieltähän se Kooa ilmestyi. Liivinsäkin oli rikkonut tällä matkalla, onneksi oli vaihtoliivi matkassa. Kiersi siis takakautta alueen ympäri ja koska maalimiesten autojen suunnalta kuului kova koirien haukku niin oli varmasti siellä käynyt vähän tutkimassa. Että sellaista. Onneksi ei tälläkertaa ollut kuoleman kielissä vaan näytti siltä että selviää loppuradasta hyvin. Kooa <3

Loppurata meni vähän vähemmällä tottelemattomuudella. Pari kertaa taisin joutua vähän odottelemaan ja huutelemaan mutta etsintä suuntautui nyt enemmän eteenpäin ja Kooa tulikin itsenäisesti myös radalta pois tehden oikein sopivia pistoja. Kun 200 metrin merkit lähestyivät alkoi hieman huolestuttamaan että oiskohan jotain jäänyt. Vasemmalta onneksi nousi ensimmäinen maalimies vähän reilusta 200 metristä. Oli vaan kiva mennä paikalle kun koiraa ei näy missään! Haukku sentäs kuului. Oli mennyt kangashäkkyräumpipiilon sisään. Hiton huono että tällaisia viritelmiä on kokeissa koska nyt Kooa taas entistä enemmän yrittää tunkeutua piiloihin :( Menin vaan piilon viereen ja käskin Kooan lopettamaan ilmaisun ja tulihan se sieltä piilosta pois. Sitten pistotus oikealle ja löytyi maalimies aika suoralla pistolla vähän alle 200 metristä. Täällä taas sama juttu, Kooa oli puolittain umpipiilon sisällä. Tässä ilmaisussa oli Kooalla todella pitkä tauko, piti ihan pysähtyä oman etenemisen kanssa kun oli aika pitkän aikaa hiljaa. Muutoin hallinta taas ok.

Ensimmäisen löydön jälkeen oli kulunut aikaa 11 minuuttia. Sitten vaan edettiin hyvällä tahdilla eteenpäin. Noin 250 metrissä kysyinkin aikaa ja sitä oli mennyt 17 minuuttia. Huh! Laskeskelin että pakko arpoa, maalimies on todennäköisesti oikealla ja bongasin maasta myös hieman kulumisjälkiä jotka viittaisivat myös maalimiehen sijoituspaikaksi oikeaa puolta. Oikealle siis ja Kooa sai aikaa tehdä hommia. Sieltähän se haukku rupesi kuulumaan ja todella hyvä haukku vieläpä! Kooa oli lopulta ainoa neljästä VOI koirasta joka löysi kaikki maalimiehet. Ilmaisut olivat ekan ja vikan osalta erinomaiset ja keskimmäinen taisi olla erittäin hyvä tauon takia. Kunto Kooalla tuntui olevan parempi kuin aiemmissa kokeissa :) Puhtia riitti hyvin haukkuakin vaikka haahuili ties missä välillä. Pisteitä kuitenkin vain 156 kontrollin puutteen takia.

Sitten tottis jossa oli taas vähän (tai vähän enemmänkin..) out of control meininkiä. Koe oli Kotkassa, missä meillä oli edellinenkin koe samaisella kentällä. Tottis tehtiin kolmen kimpassa ja meillä oli ekana huilivuoro. Kooa oli hyvässä vireessä ja tarkkaavainen mutta kun mentiin aloituspisteelle niin NAKS! Kooan kuono tipahti alas ja kuului oikein naks, eteen!, naks, eteen! Kooalla ei ollut mitään muuta mielessä kun perkeleen eteenmeno! Koko.Kokeen.Ajan. Voi että kiehutti ja teki mieli niin ottaa Kooan päästä kiinni ja puhutella että onko sitä eteenmenoa koskaan ensimmäisenä. Kooa seurasi suurinpiirtein niin että perse oli miun jalan kohdalla. Ja täyskäännöksen jälkeen Kooa tajusi että ei nyt ehkä tulekaan eteenmenoa, käänteli hieman päätään ja sitten naks! esteet! naks! nouto! naks! kapula! naks! esteet! Ja taas mentiin. Kaikki käännökset menivät yli ja perusasentoon Kooa vaati käskyn kun huiteli jo ties kuinka pitkällä kun mie olin paikoillani. Voihan raivo! Sitten jäävät, taas edistystä vol tuhat mutta silti istui. Liikkeestä maahan meni, hieman vino perusasento. Seisominen myös ok, perusasento taas vino. Tasamaanouto oli reipas, vinoutta ilmassa. Hyppynoudossa otti mennen tullen esteestä osumaa ja estenouto oli hieno. No se eteenmeno oli kyllä sitten hieno kun se sieltä vihdoin tuli! Paitsi tuomarin kommentti hieman kummastutti "Makaa rauhattomasti ohjaajaa odottaen". No just. Mitähän helvettiä tuo meinaa, Kooa oli oman itsensä näköinen ja ehkä hieman laski päätään alaspäin kun tulin luokse. Muutenkin kommentit olivat vähän erikoisia mutta tällaista tällä kertaa. Paikkamakuu sentäs meni hienosti, ei ollut malia parina tälläkertaa vaan riiseni joka oli myös hieman out of control. Pisteitä kertyi 81 ja tähän päättyivätkin valiohaaveet, tosin en tuollaisella suorituksella ehkä Kooasta olisi valiota halunnutkaan. Ehkä vähäsen vaan ;)

Sitten esineruutuun, ärsytti vietävästi eikä kiinnostanut tippaakaan enään. En edes viitsinyt viritellä Kooaa. Aloitin vasemmalta eikä uponnut sinne kunnolla. Etenin oikealle ja sieltä perältä oikealta otti esineen. Seuraava pistotus toi esineen jostain takaa keskeltä. Katselin että en lähetä enään oikealta etunurkasta kun esineet löytyivät jo niin lähekkäin. Vasemmalle siis ja ei uppoa kunnolla. Sitten Kooa vielä jäi pyörimään eteen ihan sennäköisenä että olisi hajulla vaikka tiesin kyllä että siinä ei mitään esinettä ole. Kutsuin pois ja nuhtelin Kooaa, otti onkeensa ja meni syvemmälle. Aika loppui ja se esine oli juuri siellä oikealla mihin en vaivautunut pistottamaan. Eipä tuolla sinällään väliä. Pisteitä 22. Kokonaispisteet 259, 2-tulos ja 1. sija. Se siitä sitten.


Rinpula on tokoillut. Paljon ollaan tehty jäävien erottelua, välillä menee huonosti ja kerran Rin teki zetan ja kaikki kerrasta oikein :) Eilen tein ekaa kertaa voittajan liikkeet putkeen ihan vaan katsoakseni että missä mennään. Paljon ollaan palasina harjoiteltu ja nyt on tunne että tässä pitäisi johonkin suuntaan jo edetä. Hyvin meni :) Seuruussa Rin oli hyvin mukana, kontakti hieman putoili mutta ei ottanut häiriötä muista koirista. Luoksetulon pysäytys oli vähän hidas mutta eipä tätä ole harjoiteltu piiiitkään aikaan. Ohjattu oli hieno, olen vaan palkannut Rinin oikeastaan aina kapulan tuonnista enkä ottanut luovutusta niin se oli vähän vino. Hyvin merkkasi oikean kapulan heti merkille jäätyään. Sitten olisiko ollut metallihyppynouto. Ei mitään moitittavaa, vähän autoin että tulee esteen yli takaisinkin päin mutta olisi tullut ilmankin apua :) Kaukoissa reagoi ensin liikkuriin joten sen uusin. Sitten menikin hyvin! Pelätyt jäävät tein niin että istu ensin ja sitten maahan. Ei ongelmaa. Tunnarissa toi hienosti oikean vaikka potkaisikin sen ensin pois. Miksi koirat tuntuvat aina potkaisevan oikean pois?! Viimeisenä ruutu. Tässä vaiheessa oli jo aikasta pimeää ja virittelykäskyllä Rin tarkensi ruudun sivuun. Kokeilin lähetää ja juoksee juuri sinne missä luulee ruudun olevan. Näytin kädellä suuntaa ja taas lähti väärään. Sitten uudestaan ja oikein kehotin menemään suoraan. Nyt lähti alkuun epävarmasti mutta sitten bongasi ruudun ja suoriutui tehtävästään. Summasummarum, liikkeet ovat hienosti hallussa mutta hienosäätöä vaaditaan :) Paikkamakuu oli usean vieraan koiran kanssa ja Rin suoriutui hitsin hienosti! Sitä ennen Rin vieläpä istuikin hienosti, tosin mie olin näkösällä. Tästä koko hommasta on videokin :)


Rin myös teki lenkin yhteydessä ilmaisutreeniä ja vitsit, se on kyllä jostain taas lukenut ja opiskellut miten hakua harrastetaan <3 Tallaamattomalle alueelle, noin neljäänkymppiin ääniapu. Sinne lähti taas rakettiRin, nappasi rullan ja kiireellä JA eteenpäin työskennellen pois. Näytölle lähdettiin myös todella varmasti ja hitonmoista vauhtia! Seuraava ilman ääntä, nyt oli pikkasen arponut onko näytöllä vai haulla mutta otti itsenäisesti rullan. Taas todella hieno rullan palautus ja näyttö. Kolmas pisto yhtä upea, Rin <3

Lisää Rin juttuja. Agilityssä kepit menivät ekaa kertaa vierailla kepeillä kokonaisuudessaan muutamaan otteeseen. Ollaan saatu vihdoin ja viimein asennettua omalle pihalle myös muovihalppiskepit ja tänään niitä tehdessä myös menivät kaikki 12 hyvällä prosentilla. Otin omaa liikettä myös mukaan, sitä pikkasen kuunteli alkuun mutta sitten taas keskittyi paremmin. Menee kokoajan kovemmalla vauhdilla.

Tänään hauvat pääsivät myös uimaan ja olipas molemmista mukavaa. Rin se tykkää harrastaa uimahyppyjä ja aina on kiire rampille vahtaamaan Kooaa. Kooa taas ei oikein osaa uida itsenäisesti vaan sitä pitää uitattaa kävelemällä altaan reunoilla ja ohjeistamalla minne mennään. Sitten lelut, niitä kun heittää niin kyllä koirat tykkäävät. Rinillä hirmu kiire lelulle ja usein voittaakin uimakilpailun mutta sitten Kooa tulee massalla ja nappaa lelun Riniltä. Ja taas on Rinillä vettä korvissa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti