lauantai 26. joulukuuta 2015

JoulunviettoaOnneksi joulupukki toi koirillekin vähän puuhattavaa :) Ensin molemmat saivat nauttia röhköpossuista ja äänethän niiltä lähtivät aika nopeasti. Sitten oli herkkupaketin vuoro ja tästä riitti puuhaa taas pieneksi hetkeksi. Oli kodinhoitohuone aikalailla täynnä paperisilppua kun kaikki oli revitty rikki! Koirat saivat myös etukäteisjoululahjan kun pääsivät uimaan. Tämä myös siksi että puhtaat koirat ovat itsestänikin mukavampia kavereita ;) Nyt koirat uivat vuorotellen, Rin piti taas ihan järkyttävää metakkaa häkissä. Kooa sai kaksi kierrosta ja Rin yhden.


Possun tuhoaminen on vakavaa puuhaa..Ennen uimareissua kävimme myös tokoilemassa. Rinille ensin kisamainen ruutu ja se meni hyvin. Uusi ympäristö ja ruutu löytyi hyvin. Sitten yritin harjoitella sitä että Rin hakisi itse ruutuun oikealle paikalle ja pysähtyisi. Tässä tuli taas ihana epävarmuus heti mukaan kun en jessannut oikeasta paikasta.. Ja ravailut. Saimme kuitenkin paikannäytöllä purettua epävarmuutta ja jonkinlainen onnistuminen loppuun. Sitten teimme ohjattua. Nyt otin keskikapulan mukaan ja hienosti meni molemmat puolet :) Rin bongasi keskikapulan, oli vähän taka-alalla, mutta jätti sen noutamatta. Sitten vielä paikkamakuu ja se meni myös hyvin :) Tunnarissa potkiskeli kapuloita ja merkkasi kyllä oman mutta otti viereisen. Uusinnalla toi oman. Kooa teki tyhjälle menoa ja voivoi, ei vaan mahdu Kooan päähän että pitää mennä suoraan eikä kaartaa kokoajan hitusen sivuun..

Tänään oli ensin mukava lenkki Paulan, Nanon ja Nellin kanssa. Ensin Rin jopa leikki Nanon kanssa mutta loppulenkin taas pääosin kyttäsi Kooaa. Olimme tutussa lenkkipaikassa mutta muuton jälkeen emme ole juuri siellä käyneet. Siellä on heti alkuun metallipuomi ja Kooa meni reippaasti sitä kohti. Ehdin ajatella että eikai se ääliö vaan meinaa hypätä sen yli? Ja KYLLÄ! Kooa ponnisti, tajusi ilmassa että eihän tämän yli kuulu mennä, jarrutti ja tipahti leuka edellä puomiin. Jestas mitä älynväläyksiä.. Ei näyttänyt käyvän onneksi mitään. Lenkin jälkeen Rinille vielä ammuttiin. Tiesi taas mitä on tulossa kun ollaan lenkkimaastossa, joutuu hihnaan ja lelu kädessä.. Näitä pitää nyt alkaa tekemään toisin. Ensimmäinen poispäin Paulasta. Paukun kuultua säpsähti mutta tuli itse takaisin seuruuseen. Sitten yksi välissä poispäin ilman paukkua ja toinen paukku niin että seuruutin Paulaa kohti. Nyt reaktio oli huomattavasti pienempi ja taas jatkoi itse seuruuta :)

Lenkin jälkeen treenaamaan. Kooa aloitti tekemällä kiertohyppynoutoa. Nyt ei millään malttanut luopua esteistä ja kapuloista. Alkuun piti lähetellä esteiden tasalta että jätti ne rauhaan. Noudot tulivat hyvin. Rin aloitti myös kiertohässäkällä. Sama juttu, kapulat ja esteet kiinnostivat. Tehtiin niin että Paula näytti merkkiä. Tästä seurasi että Rin juoksi kokoajan seinän vierellä olevien agilityesteiden taakse eikä millään päässyt tästä irti! Piti mennä ihan merkkiin asti kiinni että Rin malttoi sen kiertää. Sitten erikseen noudot niin että Paula nosti haettavaa kapulaa. Nämä olivat hienot :)
 
 Rin teki nyt ruudun paikkaa niin että mie en jessaa mutta Paula jessasi sivusta ja heitti palkan. Ensin muutama näytöllä ja sitten ilman. Meni hyvin mutta toisella lähetyksellä ilman näyttöä ajautui vähän turhan paljon Paulan suunnan puoleen ruudussa. Paula vähän vaihtoi paikkaa ja nyt tuli superhyvä ruutu :) Sitten vielä seuruuseen tuloa muutama kerta niin että Paula taas vapautti Rinin hyvästä vauhdista palkalle. Kun Rin alkuun vaihtoi raville puolivälissä.. Sitten ilman vapautusta ja ampuihan se Rin mukavasti sivullaolopaikan yli :D Hyvä, nyt voidaan keskittyä taas hetkeksi hallittuun sivulletuloon jos Rin ymmärtäisi että viereen saa tulla lujaa.Sitten Rin teki tylsää seuraamista ja poikittamisen korjausta. Tähän auttoi ainoastaan käännökset vasemmalle ja jatkuvasti paransi asentoaan vasta toisen käännöksen jälkeen. Huh, ärsyttävää. Että mie osaan olla huono seuruun opetuksessa kun se vaan on niin pitkäveteistä! Seuraavalla kierroksella ensin ohjattua ja taas keskikapula kauempana. Hyvin meni! Lopuksi vielä niin että keskikapula samassa linjassa ja tämäkin oli hieno :) Tämä oli vielä käskytettynä ja Rin tuli hienosti suoraan eteen. Pieni apu sivulletuloon ja tästä Rin suoriutui ilman pomppua! Pomputtomia sivulletuloja ollaankin sisällä harjoiteltu. Sitten kokeilin myös EVL paikkamakuuta Rinin kanssa. Istumisessa meni kolmesti maahan kun pääsin piiloon! Sitten malttoi istua sen pienen hetken. Ei reagoinut Nellin maahan-käskyyn ja oli todella rennosti myös Nellin luoksetulon ajan :) Oman osuutensa suoritti hyvin.

Treenaamattomuus kyllä paistaa. Etenkin tuossa Rinin seuraamisessa. Tunnaria tehtiin nyt iltatreeninä kun sekin on jäänyt asteelle "Kerran opittu, aina osaa!". Nyt niin että kapulat ihan kiinni toisissaan. Ekalla kerralla hämääntyi ja toi kahdesti väärää. Sitten oikean. Seuraava toisto oikein kerrasta ja kolmas niin että kapulat olivat ihan vierivieressä ja oma keskellä. Tässä teki hitsin hienosti töitä, ensin tökki kapuloita pois edestä ja toi oman <3 Josko sitä aktivoituisi hiljalleen treenaamaan vähän suunnitelmallisemmin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti