maanantai 25. tammikuuta 2016

Hyvä VOI


Kokeessa käyty, jotain opittu ja saatu myös hyvä mieli :) Ensi kerralla muistan ainakin sen että en voi lähteä kenenkään kanssa koiralenkille koepaikalla. Vaikka Rin tykkäsikin Liian kanssa juosta. Rin nimittäin veti taas aikamoiset haukkupultit kun kiihtyi niin kovasti. Kaikki liikkuminen aiheutti taas haukahtelua tyhjälle. Hallissa palkkailin siitä kun katsoi ympärilleen. Tästä stressasi hirveästi ja haukkujakin tuli mutta onneksi helpotti lopulta. Meidän suoritus oli noin puoli yksi ja parhaimmillaan Rin oli hallissa vasta kun kaikki luokat oli ohi eli neljän paikkeilla. Rinin kanssa siis kisapaikalla pitää olla todella aikaisin ja vaan hengata siellä. Tässä hallissa koirat saivat odottaa häkissä toisessa hallissa ja olikin kiva päästä treenaamaan vielä ennen koetta kyseisessä hallissa :)

Paikkamakuu 8,5: Olipa huojentunut olo kun meitä kisaajia oli kaksi ja toinen oli sheltti johon pystyin luottamaan että pysyy paikallaan! Ja nollakoira nyt ei tietenkään saa olla sellainen joka häspäkkää aiheuttaisi. Nollakoiraa tosin kävi heti jätön jälkeen yskittämään ja Rin kävi tästä lonkalleen makaamaan ja haisteli maata. Voi olla että olisi käynyt muutenkin, nyt pitää paikkikseen saada enemmän häiriötä kun paineistuminen on saatu pois. Nopea maahan ja vähän hitaampi ylös.

Rin oli ensimmäinen joten nopea palkkaus, liikkeestä istuminen ja sitten takaisin. Tosin tässä joutuikin sitten odottelemaan aika kauan! Mitään ei tapahtunut ja Rinkin rupesi jo piippaamaan. Ensi kerralla en kyllä ole yhtään nopea ja varaan ainakin tarpeeksi namia taskuun..

Seuruu 8,5: Nauratti puolessa välissä että miten miun molemmat koira seuraa niin huonosti.. Mutta onneksi se siitä parani! Kontakti tippuili kovin ja paikka oli sitä sun tätä. Juoksusta pysähdyksessä valui eteenpäin, näitä on kylläkin tehty todella vähän.

Ällä 7: Arvatenkin, ei istunut. Muuten hieno.

Luoksetulo 9,5: Suti lähdössä, pysähdys olisi voinut olla nopeampi ja suti taas uudestaan. Tuli hienosti suoraan eteen ja ILMAN pomppua sivulle! Wuhuuu! Jotain tehty oikein koulutuksessa! Ihan pienen pienesti autoin sivulletulossa.

Ruutu 7,5: Hienosti bongasi ruudun mutta ei lähtenyt ekalla käskyllä :D Onpahan tämäkin, ei ole kyllä kertaakaan aiemmin sattunut. Muuten hieno.

Ohjattu 7,5: Tässä taas jotain kummallista. Todella räkäinen kapulalle meno, ihme koukkaaminen mutta silti osasi tulla suht suoraan eteen. Taas ilman pomppua perusasentoon <3

Tunnari 9: Vähän jänskätti miten käy, vaikka on tehnyt lähes 100% onnistumisella treeneissä. Haisteli todella tarkkaan ja toi keskeltä. Pienesti ajattelin että on väärä mutta muistin hymyillä Rinille kun toi. Taas nätit siirtymät perusasentoon ja olihan se kapula oikeista oikein :)

Kaukot 6,5: Koko Rinin suorituksen ajan porukkaa vaan lappoi sisään halliin. Yleisöä hirmuisesti ja siitä seuraavaa kahinaa ja parvellakin jotkut muksut juoksivat. Rin otti hirmuisesti häiriötä tästä koko kokeen ajan ja etenkin kaukoissa. Seiso-istu vaihdossa keskittyi yleisöön mutta teki vaihdon ilman toista käskyä, harmiksi vaan liikutti itseään eteenpäin tässä. Taas kummallisuus eli kaksoiskäsky perusasentoon.

Hyppynouto 9,5: Nosto voisi olla parempi mutta muuten upea :)

Kokonaisvaikutus 9.

Tuloksena siis nippanappa VOI1, 262,5 pistettä ja sija 1/2. Tuomarina Anne Nokelainen ja kisapaikkana Mikkelin halli. Joka oli muuten aika kiva, harmillisen liukas alusta vaan.


Paljon on taas mietittävää jatkotreeneihin. Rin teknisesti osaa kyllä isommat kokonaisuudet (paitsi seuruu..) mutta paljon on hiomista. Etenkin yhteistyössä, Rin lähtee kuplasta todella herkästi esimerkiksi moikkaamaan tuomaria tai liikkuria. Ja sitten huolehtii liikaa kehän ulkopuolisesta toiminnasta. Kokeen yllätys oli perusasentoon siirtymiset ja niiden suoruus. Jäävien erottelu on edelleen suuri ongelma mutta onneksi ei tullut esiin mitään muuta isompaa piilossa olevaa ongelmaa :)


Sitten käytiin vielä sunnuntaina treenaamassa kun pakkanenkin on mukavasti laskenut. Rin teki nillitys seuraamista ja sai palkkaa suoruudesta. Nyt lähtee hyvin suoristamaan itseään, palkkaus selän takaa toimii. Sitten sivulla oloa häirittynä ja kylläpä Rin menikin halpaan! Ei olisi millään malttanut olla katsomatta Paulan keksimiä häiriöitä :D Sitten kiertohässäkkää, ensin esteiden tasalta kiersi hyvin mutta kauempaa haki hypyille. Pienellä hetsauksella meni paremmin mutta lukitsi silti herkästi hyppyjä. Aiemmin kapuloiden tuonti on sujunut hyvin mutta nyt ei meinannut muistaa nostaa kapulaa ennen hyppyä vaikka Paula kuinka näytti! Viimeiseksi vielä ohjattua ilman mitään ylimääräistä, kaksi kapulaa vaan hallissa ja lähetys jommallekummalle. Innostus juuri ennen nostoa ja vauhdista palkka. Tässä nosti kapulan paremmin jos oli laippa minuun päin.

Kooa teki myös kiertohässäkkää ja tälläkertaa tekikin todella hyvin! Noudot menivät huonommin kun kiihtyi tästä ihan hirmuisesti. Ei keskittynyt yhtään kapulan nostoon vaan raivolla yritti läpi. Tätä en sallinut ja haettiin rauhallisempaa nostoa ja hyppyä. Sitten seuraamista niin että lelu oli maassa ja sitä ei saanut ottaa. Tämä taisi vaikuttaa vähän jumittavasti Kooan mielentilaan koska teki hommia jotenkin kummallisella asenteella.

Hyvät valokuvauskelit ovat menneet mutta onneksi on mukavampi lenkkeillä ja treenata koiria :) Pakkaskuvia on vielä onneksi varastossa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti