perjantai 26. helmikuuta 2016

Kooan tunti

Tänään pääsi Kooa treenaamaan oikein kunnolla pitkästä aikaa :) Kävin tokoa kouluttamassa ja sitä ennen tokoilin ja puuhastelin Kooan kanssa. Kouluttamisen jälkeen jäimme vielä rallytokoonkin. Ensin Kooa hommaili seuraamista. Tein niin että haukutin, heitin lelun takapalkaksi ja vaihtelevilla matkoilla vapautin lelulle. Pk-tottiskaavion mukaan tehtiin. Haukuttaminen onkin tuonut positiivista hiljaisuutta treeneihin. Ehkä Kooa saa purettua vinkuenergiaansa tähän ja tekee töitä hiljaisemmin. Katsotaan mihin tämä taas johtaa. Sitten parit juoksujäävät maahanmenoja ja seisomisia takapalkalla. Nämä menivät myös todella hyvin.

Kooalle pieni huilitauko ja rakentelin EVL kiertohässäkän. Tokoa en ole ajatellut hirveästi treenata Kooan kanssa mutta pitäähän sitä nyt välillä vähän ;) Kiertohomma meni ihmeen hyvin! Kooa bongasi heti merkin ja kiersi sen kiroilematta! Vau, se on siis pohtinut liikettä tauon aikana. Kertaakaan ei yrittänyt kapuloille tai hypyille eikä ääntä tullut! Muutamat kierrot ja sitten kaikki jäävät yksitellen. Pysähtymiset olivat hienoja. Olen pohtinut ja vaihdellut erilaisia käsimerkkejä ja nyt yritin näyttää edessä ristiin eli niin että oikealla huitaisen miusta vasemman kapulan haun. Ei toimi sittenkään näin. Kooa lukee ilmeisesti kättä enemmän kuin suuntaa joten vaihdoin niin että oikealla haetaan oikea mutta heilautusta yritän saada vähän erilaisemmaksi kuin ohjatussa. Nyt toimi hyvin. Viimeisellä istumiskierrolla tuli ääni kapulaa nostaessa ja tämän Kooa joutui uusimaan. Sitten taas taukoa ja Kooa teki vielä hyppytekniikasta korkeuden arviontia. Taas. Luulin että ohjeet muuhun olisivat olleet autossa mutta ne olivatkin kotona. Kooa hyppäsi todella hyvin. Tokohypyssä 7 lautaa aiheuttivat kolauksen ja toisella kerralla menikin jo paljon huolellisemmin hypyn. Lopuksi vielä itsehillintää pk-esteellä. Heiluttelin ja heittelin kapulaa ja Kooan piti pitää itsensä ryhdikkäänä ja kontaktissa. Muutaman kerran sai hakea heitetyn kapulan mutta ei oikein malta keskittyä hyppyyn. Kolauttelee jo matalallakin korkeudella. Miun ja esteen välisestä matkasta pitää olla todella tarkka, puolimetriä taaksepäin teki jo paremman suorituksen. Tämän jälkeen Kooalla oli vähän hiki :)

Sitten vielä rallytokot. Ekaa kertaa voittajan rata! Kotona olen nyt ahkerasti treenannut myös Kooaa, kun on syönyt iltaruoan niin malttaa vähän keskittyä mutta on kyllä aika kiihkeällä tuulella. Ollaan harjoiteltu oikealla seuraamista, eteentulemista, oikealle sivulle siirtymistä ja saksalaista oikealla puolella. Kyllähän se vanhakin koira oppii! Kooa oli radalla hirmu hyvä. Mitä nyt jalan alta puolen vaihtoa päätti tehdä pylly edellä! Tämän osaa siis temppuna mutta ei olla sitä pentuaikojen jälkeen juuri tehty.. Itse sekosin käskyissä kun takaa puolenvaihto on Kooalla "Vaihto" ja mie hoin vaan että "Takaa". Ei Kooa oikein ymmärtänyt. Mutta oikealla seuruu oli todella hyvää ja Kooa on hienosti saanut kupletin juonesta kiinni. Vasemmalle käännökset olivat surkeita, pylly menee kokoajan maahan ja mie joudun työntämään Kooaa. Tämä siis kotitreeniin..

Rin harjoittelee ahkion vetämistä

Mitäs Rin on tehnyt? Olen kironnut (en Rinille..) ja ihmetellyt miksi se on niiiiiiin hidas ruudussa, kapulalle menossa yms liikkeissä. Tattadaaa! Juoksut <3 Näinhän Rin hidastui myös viime keväänä ennen juoksuja. Ja onneksi palautui sitten normaaliksi. Nyt sitten Rin on IKK:n hallitreeneistä pannassa. Kotona tehtaillaan hankalampia tunnareita ja sitä että Rin ottaisi oikean samantien. Tällähetkellä oikea on välillä ollut reilusti ennen muita kapuloita, Rinin on oltava siis tarkkana! Kun ottaa oikean niin samantien merkkaan ja kannustan kehuilla. Tämä on viime treenin perusteella toiminut, joka kerta otti nopeasti oikean kun tunnisti sen :) Sitten on tehty merkkiä Oilin ajatuksen perusteella, ei se vauhti vaan oikea paikka. Sisällä kun tehdään niin eipä sitä vauhtia paljoa saakaan. Merkki on ollut matolla ja Rinin pitää itse hakeutua merkin taakse. No nyt hakeutuu merkin päälle mutta palkkaan niin että työnnän Riniä taaksepäin. Mutta jo parin treenikerran jälkeen onpas tullut vauhtia! Ensin Rin meni rauhallisesti ja etsi paikan mutta nyt vauhti vaan kiihtyy! Hienoa Rin :) Ja häntä heiluu :)

Alkuvuodesta kokeilin pienesti miten koirat vetävät potkukelkkaa. Ei mennyt ihan putkeen :D
 Käytiin sunnuntaina Paulan kanssa hallilla treenaamassa, kotona sitten siis huomasin että Rin juoksee. Kooa teki hyppytekniikkaa ja seuraamista. Hypyt olivat tällöin todella hyviä. Rin teki ruutua niin että Paula näytti paikan. Joka kerta taas pysähtyi ensin ruutunauhan viereen ja siitä onneksi kuitenkin korjasi (lähes) oikealle paikalle. Tästä sai nyt palkkaa mutta en kyllä tykännyt yhtään että joudun löysäämään kriteerejä. Sitten kokeiltiin niin että jätin pallon täysin ruudun ulkopuolelle. Ajatuksena että näytetään paikka ja Rin pysähtyy siihen ja saa pallon. No ei se mihinkään pysähtynyt! Kahdesti juoksi läpi ja kolmannella kerralla yritin pysäyttää mutta piru vie kun ei edes kuunnellut :D No olipa Rinillä sentäs hauskaa. Sitten ilman palloa, ekalla kerralla taisi mennä sitä etsimään. Sitten kappaskappas kun menikin ekalla kerralla oikealle paikalle ruudussa! Tehtiin edelleen näytön kanssa ilman miun pysäytyskäskyä. Paula jessasi ja mie tulin palkkaamaan ruutuun joka kerta. Tämä toimikin näin hyvin! Sitten lopuksi vielä niin että ruudun takana oli pallo. Tätä pitää jalostaa eteenpäin. Rinhän pysähtyy kuin seinään kun reagoi niin nopeasti joten tuskin tulee ongelmaa että ampuisi kokeissa ruudusta yli. Mutta että saisin Riniin vielä enemmän sitä varmuutta paikasta ja varmuuden mukana myös vauhtia! Näyttöruutuja tehty nyt noin 20/100. Seuraavaksi Rin teki hieman seuraamista ja lopuksi vielä merkkiä niin että lelu oli merkin takana ja Paula aina vei pallon niin että Rin ei vientiä nähnyt. Tällöin tuskastelin jo Rinin hitautta mutta onneksi se selvisi.

Sitten nuorten koirien tokoringin tulokset tulivat, vihdoinkin! Rin pääsi rinkiin kahdeksan muun koiran kanssa :) Jee! Tässä Rinin arvostelu, itse arvostelin meidät ehkä liiankin kriittisesti ;)

"Hieno rauhallinen seuruu. Koiralla hyvä kontakti ja häntä heiluu. Asenne kiva ja teknisestikin taitava. Luoksetulossa hyvä asenne ja vauhti. Noudossa luovutusvauhti hieman eri vauhdilla, mutta kokonaisuutena hyvä. Hyvä kapulan nosto ja luovutus. Ruudussa hyvä vauhti ja draivi ruutuun. Kivan tasapainoinen koirakko hyvällä asenteella."

Uudet tuulet puhaltavat myös, ensi viikolla aloitan Rinin kanssa uudella treenihallilla tokon valmennusryhmässä. Kati Kylliäinen on perustanut Karjalan Koiraurheiluhallin ja Rinin kanssa päätin lähteä kokeilemaan tokoryhmää. Innolla odotan minkälaista treeniä tuolla saadaan :)

Väärä suunta Rin!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti