lauantai 20. helmikuuta 2016

Voihan ruutu!

Rin esittelee harvenevaa hymyään. Kohteena velipoika Kame.
 Nyt on taas tokojumalat Rinin ruutua kiusaamassa. Pientä rakoilua oli jo aiemmin havaittavissa mutta torstaina mentiin taas päin helvettiä ruudun kanssa. Ei mennyt oikeaan paikkaan ja jos pyydän korjaamaan uudella ruutu-käskyllä niin lähti kipittelemään karkuun ja sain kävellä Rinin kiinni hallissa. Ja vein pannasta oikealle paikalle, tästä kehut ja sama ruljanssi uudestaan. Toisella kerralla virittelin pitämällä Rinistä kiinni, lähti vauhdilla, haukahti, paineistui ja taas mentiin vielä enemmän päin helvettiä. Ja tekeehän se sääntöjen mukaan oikein, on ihan selvästi ruudussa mutta kriteereihin nähden aivan liian edessä. Sitten sitä ruutua väännettiin ja väännettiin ja väännettiin. Välillä näyttöruudulla. Huh.

Rin teki ennen kauhujen ruutua seuraamista. Alkuun niin että lelu roikkui sivulla Oilin ohjeiden mukaan. Rin oli lähteä käsistä ja teki todella huolimatonta työtä! Täyskäännöksissä ampaisi eteenpäin eikä ollut ollenkaan tarkkana. Namit kädessä keskittyi paremmin mutta ei silläkään hyvää tulosta saatu. Poikittaa ja poikittaa. Kooa teki hyppytekniikkaa ja taas korkeuden arviointia. Mentiin lähes metriin asti ja ensimmäisellä yrityksellä Kooaa vähän jänskätti hyppy ja otti lisäaskelia. Lähes puhtaasti kuitenkin yli. Seuraavalla meni paremmin yli mutta silti vähän arpoi ennen estettä. Sitten tiputettiin pari lautaa pois ja vieläkin Kooa vähän jännitti hyppäämistä. Seuraavalla treenikerralla pitääkin tehdä etäisyyden arvioimista!

Ja käytiin ennen tokotreeniä myös näyttelytreeneissä! Rinille pitäisi jossain välissä näyttelytulos saada ja ajattelin että nyt jos koskaan on aloitettava treenaaminen sen suhteen. Rinhän jännittää vieraita koiria ja myös vieraita ihmisiä. Ei toki aina, miehet nyt pahimpana. Oltiin normaaliin malliin vähän myöhässä ja halli olikin täynnä haukkuvia koiria. Jäätiin Rinin kanssa ovelle katselemaan tilannetta ja syömään nakkia. Kun Rin oli rauhoittunut ja sinut tilanteen kanssa niin liityttiin pienten koirien rinkiin. Tässä olikin kivaa treeniä kun yksitellen pujoteltiin koirien välistä. Hyvä tokotreeni myös! Hienosti Rin pujotteli koirat ja kontaktia piti mallikkaasti. Myös kun koirat ohittivat niin hyvin tsemppasi kontaktin kanssa. Ensimmäistä kertaa kokeilin myös näyttelyseisontaa ja meneehän se samalla "Sei!" käskyllä kuin kaukotkin. Nyt saatiin siis myös hyvää kestotreeniä tähän kun Rin meinaa helposti arpoa seisomista seuraavat asennot. Käsittelyn otti yllättävän hyvin vastaan! Ei ollut yhtään rinmäisen yli-innokas naamannuolija eikä toisaalta väistänytkään yhtään :) Juoksemisenkin esitti ihan mallikkaasti ensikertalaiseksi.

Rin ja Kame-veli

Tänään kävimme Kiitolan hallilla tokoilemassa. Ensin hyppykiertonoutohärveliä. Kokeilin että meneekö Rin, ei mennyt kiertämään vaan tarjosi kapuloita. Merkkiä kun näytettiin niin meni mutta teki hirmu laajaa kaarrosta. Jessasin sitten kun oli merkin takana niin kaarros tiukentui. Sitten vielä erikseen kapuloiden tuontia. Vasen meni hyvin mutta oikealla ei meinannut millään hypätä. Rin tarvitsee tässä vielä paljon helpompia treenejä. Teimme myös, ylläriylläri, ruutua! Rin on siitä kiitollinen treenattava että vaikka edellinen treenikerta oli suoranaisesti paska niin teki ruutua kuitenkin "yhtähuonosti" kuin ennen eli ruutu ei kuitenkaan ollut pahemmaksi mennyt. Nyt pohdittuani tilannetta päätin että Rinin pitää palata vauvatreeniin. Kaikki ruudut siis näytöllä joko niin että Rin oli sivulla tai niin että pidin pannasta kiinni. Silti vauhtia ei oikein tullut. Ensimmäisen ruudun jäi etureunaan mutta nyt korjauksella meni oikeaan paikkaan. Sitten tuli kipittelyruutu ja nyt en vienyt pannasta oikeaan paikkaan vaan otettiin uusi lähetys. Yhdessä ruudussa jäi hakemaan hanakasti paikkaa mutta niin epävarmasti että ei saanut siitä palkkaa. Olin itse myös sijoittanut ruudun huonosti, aitojen takana oli haukkuva koira joka ei varmasti helpottanut Rinin ruutuun menoa. Kaksi viimeistä menikin hyvin kun otettiin vähän enemmän matkaa, treenikaveri kutsui Riniä ja näytti paikan sekä samalla hiljensi koiran. Nyt tuli vauhtia lisää ja paikka löytyi heti :) Näistä kuitenkin vain nuo kaksi ruutua palkatta ja loput noin 8 ruutua menivät ainakin korjauksen kautta hyvin. Näitä ruutuun lähetyksiä ehkä vielä noin 90 lisää jotta varmuus palaisi..

Kotona Rin on askarrellut tunnarin parissa. Olen piilottanut omaa kauemmaksi ja tämäkös on ollut vaikeaa! Ensin Rin kurkkasi miuta kun ei löytänyt omaa ja samantien nappasi väärän. Parin kerran jälkeen uskalsi katsoa miuta ottamatta vääriä. Sitten etsittiin yhdessä oikea. Sitten seuraavaksi Rin keksi että jos ei heti oikeaa löydy niin kapulat voi jättää! No sehän ei käy. Taas etsittiin yhdessä. Välissä myös ihan normitunnareita jotka toimivat hyvin. Paitsi että Rin ei kyllä heti ota oikeaa vaan varmistelee. Miten tähän puututaan, en tiedä. Kooa on kotona askarrellut rallytokon oikean puoleisen seuruun parissa :)

Sitten oli viime lauantaina Nuorten koirien tokoringin valintakoe. Vielä ei ole tietoa ketkä rinkiin pääsivät, meitä oli aika tasaveroinen joukko. Rinin suoritus oli ihan ok. Hallissa Rin taas harrasti kovasti pöhkimistä :( Paikkamakuussa vinkui hieman ja sen jälkeen haisteli. Hienosti kuunteli omat käskyt! Seuruu oli taas kovin levotonta. Luoksetulo kaamea banaani ja vino eteen. Eli kun olen kotona harjoitellut lyhyellä matkalla suoraan eteentulemista niin ei kyllä auta asiaa jos pitkällä matkalla tulee banaanilla suoraan vinoon. Noudossa taas huono kapulan nosto, näköjään koeongelma. Palautus vino. Sitten ruutu.. No olihan se "onnistunut" mutta jäi hirmuisen eteen ja pysähtyi itse! Sivulle nousu tassutellen, tämän eteen tehdäänkin paljon kotona töitä kun ei nouse kunnolla perusasentoon. Meni myös hieman epävarmasti ruutuun. Mutta tuloksia odotellen..

Kamen mielestä on järkevämpää pysyä erossa edellä menevästä Team Pöntöstä ja Pölvästistä


Rin määrää mitä Kame saa tehdä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti