lauantai 5. maaliskuuta 2016

Kooalle kaksi tuntia

Nokin, Rinin, Kooan ja Nanon pyllyt
 Hiljaisuus treenirintamalla jatkuu Rinin juoksujen takia.. Rin on päässyt Henrin kanssa agilityä tekemään ja oli siinä kuulemma hyväkin. Niin hyvä että nyt on lisenssikin taskussa :) Harmillisesti yhdet mölliagilityt jäivät juoksujen takia väliin. Rin on siis pääosin tehnyt pieniä juttuja sisällä, zetaa, tunnaria, kaukoja ja maasta perusasentoon nousua. Viimeisimmässä ei tunnu mitään edistystä tapahtuvan! Jos saan Rinin nätisti pomppaamaan ylös ja otan askeleen pois Rinin luota ja palaan takaisin niin samalla laiskalla tavalla tassuttelee itsensä ylös..

Tiistaina onneksi päästiin kodin ulkopuolelle tokoilemaan kun vihdoinkin alkoi Kati Kylliäisen hallilla tokoryhmä. Sinne Rin oli tervetullut :) Aloitimme vanhalla tutulla ongelmalla, seuraamisella. Kokeiltiin paluuta perusteisiin, enpä tätä taas ole itse osannut ajatella! Eli namikäsi reiden viereen. Ja johan oli! Rin teki todella tarkkaa työtä ja Rinin yleinen rauhattomuus seuruusta katosi täysin! Tämä oli selkeästi parempi kuin vierellä roikkuva lelu joka paineisti Riniä ja muut konstit poikittamisen korjaukseen. Rin herkästi ampui alussa liian eteen mutta siitä sitten itse heti korjasi paremmin sivulle. Kati myös katsoi että Rin himppasen edistää ja sekin voi tehdä Rinin kontaktista putoilevaista.

Sitten kokeiltiin merkkiä halliolosuhteissa. Ensin ilman kapuloita muutama merkille lähetys, vauhtia voisi olla enemmän mutta mennään nyt tällä. Virittelin ja tämä aiheutti jokaisella lähdöllä haukun. Kun en viritellyt niin oli hiljaa. Sitten niin että kapulat vietiin paikoilleen. Arvatenkin ampui ensimmäisellä lähetyksellä kapuloita yrittämään. Pyysin pois ja seuraavalla kerralla pysähtyi merkille mutta oli silti kiinni kapuloissa kun niitä vilkuili. Nätisti haki vasemman kapulan eikä välittänyt keskimmäisestä. Tähän lopetettiin. Neuvoa saatiin että olisi hyvä palkata paljon merkistä että ei jää kapuloita tuijottelemaan. Tuoda kapuloita lähemmäs merkkiä ja merkille on vaan mentävä vaikka siellä olisi muuta roinaa. Lopuksi vielä paikkaistuminen ja EVL makuu. Istuminen oli hieno, todella lyhyt mutta istui napakasti. Kävin laittamassa vierestä maahan ja kutsuin Rinin ensin. Toinen koira lähti vähän kauempaa rivistä ja ohjaaja karjaisi tällä haukulle kiellot. Rin pysähtyi kuin seinään mutta tuli kuitenkin luokse. Tehtiin uudestaan ja nyt ei toinen koira lähtenyt. Näitä en voi paljoa Rinin kanssa tehdäkään että toista koiraa joudutaan komentamaan. Rin on just sen tyyppinen koira joka ottaa tästä itseensä.

Noki Rinin perässä ja palliton muttei haluton Kooa riiailee Nanoa
Kooa pääsi perjantaina taas tokoilemaan ja sen jälkeen vielä rallytokoon :) Seuruussa Kooa oli ensin vähän lötköpötkö mutta ensimmäisen lelupalkan jälkeen Kooa hiffasi että kannattaa skarpata. Pääosin Kooa teki hyvin seuruuta, vasemmalle paikallaan käännökset olivat vaikeita ja välillä yritti vilkuilla muita koiria. Kooa teki myös kiertohässäkän ja tämä oli taas todella hieno! Ekalla kerralla kiersi merkin hyvin, näitä muutama alle. Yksi pysäytys ja palkkaus, seuraavalla kerralla Kooa arpoi että jos menee vähän tuosta merkin edestä ja siitä kovaa vauhtia kapuloille. No tämä nyt ei ollut sallittua lainkaan ja Kooa joutui takaisin lähtöpisteeseen. Uusinnalla kiersi hyvin ja nouti kapulan nätisti. Sitten vielä toisen puolen nouto jossa Kooalta pääsikin taas pienet murinat kapulalle. Tästä torut ja vein Kooan takaisin merkille. Nyt nouti hiirenhiljaa ja hyvällä asenteella! Tasamaanoudossa tein yhden vauhtinoudon ja tämä olikin hyvä. Noudon harjoittelu on vähän unohtunut kun sitä ei EVL:ssä ole ja pk-puolella menee ihan okei. Mutta Kooa saisi mennä kapulalle voimakkaammin ja olla tässäkin hiljempaa, kisoissa usein tulee murahdus vähintään.

Rallytokossa olikin hankaluutta "2xvasen täyskäännöksen" kanssa! Ei vaan jalat taivu. Ja nyt radalla oli monta "koira eteen.. sivulle" kylttiä sekä oikealta että vasemmalta seuruun kanssa. Menee kyllä ohjaajalla istumiset ja oikeat sekä vasemmat sekaisin. Ja käskyt! En vaan muista mitä olen kehitellyt Kooalle. Uutena oli myös "molemmat oikea täyskäännös" missä vaihtui seuraamispuoli. Tämän Kooa onneksi oppi nopeasti. Ihana että on osaava ja nopeasti oivaltava koirakaveri <3 Muutoin rata menikin hyvin. Eteentulossa on petrattavaa kun Kooa tulee pepputaktiikalla ja vinoon. Oikeanpuoleinen seuruu tuntuu hyvältä.

Kooa ei ole ymmärtänyt että häneltä on lisääntymiskyky viety julmasti pois. Yrittää riiata Riniä aina välillä. Kerran laitoin Kooan portin taakse työpäivän ajaksi vaan eipä ollut Kooa enään portin takana kun Henri tuli kotiin! Jospa nämä juoksut kohta loppuisivat.. Rin myös kusee alleen paljon, sama oli viime juoksujen kanssa. Ollaan lenkkeilty Lauran ja Liinan kanssa mutta kamera ei ole kulkenut mukana tylsien harmaiden päivien takia :(

Liina, Kooa ja Rin sisäkuvauksessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti